Простори на слободата, од Хуан Пабло Фуси Аизпурија

книга-простори-на-слобода

Имаше време кога уметноста и културата се движеа според диктатот на авторитетот. Сосема бес во екот на многу други извршени од режимот на Франко. Контролата на целиот популарен израз беше дел од тој домен над свеста на ...

читај повеќе