Без страв, од Рафаел Сантандреу

Без страв, Сантандреу

Нашите стравови се исто така соматизирани, без сомнение. Навистина с everything е соматизирано, добро и лошо. И патот е бесконечна јамка напред и назад. Поради емоции правиме внатрешна физичка сензација. И од тоа непријатно чувство што сами го генерираме, од страв, можеме да стигнеме до ...

читај повеќе

Диши од Jamesејмс Нестор

Се чини дека секогаш чекаме некој да н sha потресе во свест за да каже: по ѓаволите, можеби е во право! И необично, најозлогласената причина, најнеодговорната вистина е онаа што ни се манифестира со јасноста на очигледното. Jamesејмс Нестор го презеде ...

читај повеќе

Твојата мотивациска книга. Обновете со целосна доверба

Суштината на работата ќе биде дека секој од нив имал став како оној што избира облека секое утро (или претходниот ден во случај на најостроумно и контролирачко време). Но, тие се токму еден вид лавиринти и внатрешни пресврти што водат кон ...

читај повеќе

Најдобри книги за самопомош

Откако ја прочитав познатата книга на Ален Кар за откажување од пушење, моето верување во корисноста на книгите за самопомош драстично се промени на подобро. Се работи само за пронаоѓање на таа книга која го обезбедува тој носек на сугестија меѓу мноштвото аргументи што произлегуваат од примерот ...

читај повеќе

Трите најдобри книги од Рафаел Сантандреу

Книгите во потрага по тоа позитивно јас секогаш предизвикуваат загриженост дури и кај оние кои се претплатени на оваа објава. Се чини дека неподготвеноста доаѓа од толкувањето на книга од овој тип како упад во многу сопствени заговори, или предавање, претпоставка за пораз ...

читај повеќе

Кога крајот е близу, од Кетрин Маникс

Смртта е извор на сите оние противречности што н lead водат низ нашето постоење. Како да се даде конзистентност или да се најде кохерентност во основата на животот, ако нашиот заклучок треба да загине како лошиот крај на филмот? Тоа е местото каде што вербата, верувањата и што не доаѓаат, но сепак ...

читај повеќе

Танчарот од Аушвиц, од Едит Егер

Обично не сакам многу книги за самопомош. Денешните таканаречени гуруа ми звучат како шарлатани од минатото. Но ... (правењето исклучоци е секогаш добро за да се избегне паѓање во единствена мисла), некои книги за самопомош преку свој пример, секогаш можат да бидат интересни. Потоа доаѓа процесот на ...

читај повеќе

Градината на твоето срце, од Валтер Дрезел

Отсекогаш се велело дека најсигурниот пат до среќата е тој што поминува низ самоспознавањето. Само, да не се залажуваме, во многу наврати се соочуваме со јас што не завршува со симнување на маската од конвенциите, обичаите, тенденциите и с everything што се стреми кон ...

читај повеќе

грешка: Без копирање