Под црвено небо, од Марк Саливен

книга-под-црвено-небо

Во loveубов и во војна с everything е дозволено. И да не кажеме дали и двете простории се спојуваат ... Само таков пристап и исто така преземен од вистинска приказна може да го одведе Марк Т. Саливен од вообичаениот жанр на мистерија и неизвесност во кој се движеше со него ...

Продолжи со читање

Орли во бура од Бен Кејн

орли-во-бура-книга

Серијата „Орли на Рим“ го достигнува својот заклучок со овој трет дел. Така, кенискиот автор Бен Кејн го затвора својот последен состав на историска фантастика посветен на нејзините највоени аспекти. Далечни времиња во кои се бранеа териториите или се освојуваа траги од крв преку ... ...

Продолжи со читање

1982 година, од Серхио Олгуин

книга-1982 година

Прекинувањето со воспоставеното не е лесно. Да се ​​направи тоа во однос на семејните планови е уште повеќе. Педро ја мрази воената кариера, на која припаѓаа неговите предци. На дваесет години, момчето е повеќе ориентирано кон полињата на мислата и се одлучува за наука ...

Продолжи со читање

Куќата на азбуката, од Јуси Адлер Олсен

книга-куќа-на-азбука

Со воинствена нијанса, авторот на овој роман ни прикажува уникатна приказна, блиска до сопствениот ноар жанр на авторот, и реиздадена од различни етикети, бидејќи за првпат беше објавена во 1997 година. Заплетот за кој станува збор се врти околу летот на двајца англиски пилоти во ...

Продолжи со читање

Неговото лице на време, од Алехандро Париси

книга-негово лице-во-време

Во некоја друга прилика веќе зборував за неискажливи lovesубови, посебно за прегледот на Книгата на параболи, од Олов Енквист. Во овој случај, ние исто така наоѓаме големи дози на забранета loveубов преземени до крајност на моралното и природното, како што генерално ни беше дадено да разбереме. ...

Продолжи со читање

Знамиња во магла, од Хавиер Реверте

книга-знамиња-во-магла

Нашата војна. С Still уште се чекаат акти на совест, политички и литературни. Граѓанска војна се префрли толку пати во шпанската литература. И никогаш не боли нова перспектива, поинаков пристап. Знамиња во маглата е тоа, приказна за Граѓанската војна ...

Продолжи со читање