3-те најдобри книги од Камила Лакберг

Книги на Камила Лакберг

Нордискиот криминален роман во Камила Лакберг има еден од неговите најсилни столбови. Благодарение на Камила и неколку други автори, овој жанр за детективи издвои заслужена ниша на светската сцена. Тоа ќе биде за добра работа на Камила и другите како него ...

Продолжи со читање

Книги што треба да ги прочитате пред да умрете

Најдобрите книги во историјата

Кој е подобар наслов само… лесен, лесен и претенциозен од овој? Пред да умрете, да, само неколку часа пред да ја слушате, ќе ја земете вашата листа на основни книги и ќе ја прецртате бестселерот од Белен Естебан што го затвора читачкиот круг на вашиот живот... (беше шега, макабрна и крвава шега) Не...

Продолжи со читање

Топ 3 книги на JD Barker

Книги од Џ.Д.Баркер

Ако во композиција со мрачни влијанија измешате аспекти на психолошки трилер, мистерија, криминален жанр, класичен хорор, сето тоа во прилики зачинето со неколку капки фантастично, ќе го најдете JD Barker како добра синтеза. Земајќи го предвид и неговиот капацитет да им даде на своите ликови на…

Продолжи со читање

Кучката, од Алберто Вал

Кучката, од Алберто Вал

Понекогаш бездните на душата, каде што светлината не допира, наоѓаат време и начин да уживаат на свој начин. Смирениот остров како Тенерифе се трансформира во таа точка каде што сето зло е концентрирано во форма на пороци, пропаст и неискажливи неволји со одреден аспект на искушение...

Продолжи со читање

Холи, од Stephen King

Холи, од Stephen King, септември 2023 година

Ќе треба да почекаме до крајот на летото за да дадеме добар осврт на новото Stephen King. Една од оние приказни кои ги зафаќаат старите патеки на првиот крал помеѓу паранормални и злобни настани, или и двете работи совршено комбинирани во имагинарно каде сè има место кон најверодостојното...

Продолжи со читање

На крајот на светот, од Анти Туомаинен

На едниот крај на светот

Отуѓувањето има корен на чудното, на туѓото на оваа планета. Но, терминот завршува повеќе укажува на губење на разумот. Во овој роман на Анти Туомаинен се сумирани и двете крајности. Затоа што од космосот доаѓа оддалечен минерален остаток за кој секој копнее по различни…

Продолжи со читање

Требаше да отидеш од Даниел Келман

Требаше да заминеш, Даниел Келман

Неизвесноста, тој трилер со разновидност на аргументи, постојано се прилагодува на новите модели. Во последно време, домашниот трилер се чини дека се залага за прикажување вознемирувачки приказни, никогаш подобро од епицентарот на познатото да понуди сомнеж за најблиските. Но, одредени модели секогаш се одржуваат. Бидејќи…

Продолжи со читање

Човекот во лавиринтот, од Донато Кариси

Човекот од лавиринтот, Кариси

Од најдлабоките сенки понекогаш се враќаат жртвите кои успеале да избегаат од најнесреќната судбина. Не станува збор само за оваа фикција на Донато Кариси бидејќи токму во неа наоѓаме рефлексии на оној дел од црната историја што се протега речиси насекаде. Може да биде тоа…

Продолжи со читање

Заборавени коски, од Даглас Престон и Ли Чајлд

Заборавени коски, Престон и дете

Дивиот Запад и Златната треска. Како што новите Соединети Американски Држави се проширија на запад, трагачите на среќа формираа свои експедиции во средината на XNUMX век. Светла и сенки за авантуристи од секаков вид да освојат дива територија. Диво особено во…

Продолжи со читање

Важноста на вашето име, од Клара Пењалвер

Важноста на твоето име, Клара Пењалвер

Напнати романи на Клара Пењалвер сè уште не се ограничени на бескрајни саги. Се чини дека работата повеќе оди кон креативни блесоци кои водат до една приказна. А таа работа има свои предности затоа што човек ги создава чудовиштата и нивните антагонисти, а потоа ги заборава да бидат ...

Продолжи со читање

Безгрешното бело, од Ноелија Лоренцо Пино

Беспрекорна бела, Ноелија Лоренцо

Приказните фокусирани на малите заедници на работ на светот веќе го будат тоа чувство на загриженост за непознатото. Од хипици до секти, заедниците надвор од лудата толпа имаат чуден магнетизам. Главно ако се погледне отуѓувањето меѓу наметнатите медиокритети,…

Продолжи со читање

Сè гори, од Хуан Гомез-Хурадо

роман Сè гори Гомез Хурадо

Приближувајќи се кон спонтано согорување со топлотен бран пред време, ова „Сè гори“ од Хуан Гомез-Хурадо уште повеќе го задушува нашиот мозок со еден од неговите повеќестрани заплети. Бидејќи она што го прави овој автор е да им додели заеднички протагонизам на неговите заплети. Ништо подобро за ова...

Продолжи со читање