Модната куќа, од Јулија Крон

Куќата на модата

Како дел од промоцијата за овој роман, уверено е дека нејзината траума плени еден од водечките автори на тие обновени манири на деветнаесеттиот век, што му служи на вкусот и просперитетните причини на меланхоличниот читател, како што е феминизмот. Може ли Ана Jacејкобс да се зауби во ова дело на ...

Продолжи со читање

Револуционерите се обидуваат повторно, од Мауро Хавиер Карденас

револуционерите-обидете се повторно

Романот може совршено да се искористи за да се запознае со многу специфичен амбиент или цела земја. Наративен предлог со намера да се приближи до околината, ви дава субјективност кој живеел на тоа место. Можеби звучи како вистинитост, но има многу важност во идејата. На крајот, …

Продолжи со читање

Многуте, од Томас Аранц

книга-многумина

Книгата што забавува и негува секогаш мора да се посвети посебно внимание. Тоа е случај со овој роман „Многуте“. Со брод наскоро излегувам со многу толкувања на насловот на романот (секогаш субјективен по задоволство читање). Бидејќи насловот има материјално значење кое наскоро ќе биде ...

Продолжи со читање

Канцеларијата на езерца и градини, од Дидие Декоин

книга-канцеларија-на-езера-и-градини

Одисеја на жена во Јапонија од XNUMX век. Строгото резиме на овој роман е кондензирано во оваа едноставна фраза. Останатото доаѓа подоцна… Дидие Декоин го сфати пишувањето на овој роман многу сериозно (како што треба, се разбира) Повеќе од една деценија посветена ...

Продолжи со читање

Несовршено семејство, од Пепа Рома

книга-не-совршено-семејство

Овој роман официјално ни е претставен како роман за жени. Но, искрено не се согласувам со таа ознака. Ако се смета на тој начин затоа што зборува за тоа можно матријархат што историски ги чуваше тајните на секое семејство и што ги криеше бедата на надворешните врати, нема малку смисла. Нема …

Продолжи со читање

Хроника на претскажана смрт, од Габриел Гарсија Маркез

Хроника за смртта која е претскажана

Несрамност, непишан закон, пакти на тишина, пресметка и болка поради загубата на саканата личност. Сите знаат, но никој не се осудува. Само преку уста, за оние што сакаат да слушаат, вистината се кажува од време на време. Сите знаеја дека Сантијаго Насар ќе умре, освен самиот Сантијаго, кој не е свесен за смртниот грев што го направи во очите на другите.

Сега можете да го купите „Хроника на претскажана смрт“, единствениот краток роман од Габриел Гарсија Маркез, овде:

кликнете книга

На отворено, од úесус Караско

Ми дојде во раце како подарок од добар пријател. Добрите пријатели никогаш не пропаѓаат во литературна препорака, дури и ако тоа не е многу во вашата вообичаена линија ... Детето бега од нешто, не знаеме точно што. И покрај стравот да избега никаде, тој знае дека има ...

Продолжи со читање