3-те најдобри кошаркарски книги

Кошаркарски книги

Овде еден сервер беше еден од оние кои како дете останаа будни до доцна да гледаат натпревари во НБА кои ги коментираше Рамон Тресет. Тоа беа деновите на Мајкл Џордан, на Меџик Џонсон, на Стоктон и на поштарот Малон, на лошите момчиња од Филаделфија, на Денис Родман и нивните екстраваганции, на...

читај повеќе

5 најдобри фудбалски книги

Веќе реков повеќе од еднаш дека мојата работа никогаш не беше да ја шутнам топката, барем не со минимална благодат. А сепак, уште кога имав 10 или 11 години, открив дека фудбалот и литературата исто така можат да имаат место за состаноци. ...

читај повеќе

Воздух. Приказната за Мајкл Jordanордан од Дејвид Халберштам

Со „оддавањето почит“ на Нетфликс кон оној што беше и с is уште е најголемиот медиумски спортист во светот, Мајкл Jordanордан, оној кој беше негов обожавател од детството (со заплеткување на митовите во детството) открива дека минувањето на времето е безмилосно, особено со спомените На Сензации ...

читај повеќе

Под обрачот, од Пау Гасол

Имаше време кога ги проголтав сите НБА натпревари што Рамон Тресет ги емитуваше во саботата навечер за ТВЕ. Можеби с yet уште немаше приватни синџири ... И тогаш да се помисли дека некој Шпанец ќе го носи шампионскиот прстен звучеше како шега ...

читај повеќе

Природен талент, од Рос Суво грозје

Никогаш не е добро да се грижите за туѓите желби за себе. Кога ризикувате да подлегнете на опасното искушение да се преправате дека сте она што другите очекуваат од вас, над она што навистина сте или ви треба, се соочувате со опасност. Примерот на ...

читај повеќе

Лажно девет, од Филип Кер

Во фудбалскиот сленг с still уште постојат сугестивни термини помеѓу уморот на хакираните и ударот кон речникот. Ако го анализираме терминот „лажна деветка“, надвор од неговото значење на ниво на трева, ќе најдеме неспоредлива дихотомија во литературната, па дури и во филозофската. Апстрахирано од која било ...

читај повеќе

Како стигнавме до финалето на Вембли, од Josephозеф Лојд Кар

Епопејата за спортот екселанс е онаа што ни го претставува малиот Дејвид за да го сруши претенциозниот Голијат. Спротивно на она што обично се случува во реалноста, натпреварувачките спортови како што е фудбалот се многу посветени на овие луди коефициенти кои го доближуваат малото до ...

читај повеќе

Збогум, Висенте Калдерон, од Патриша Казон

Да бидеме реални. Ако постои митски клуб пар екселанс во Шпанија, тоа е Атлетико од Мадрид. Митот е изграден од победи против неволјите и од пекол по катастрофални падови. Ова е единствениот начин да се постигне слава и она што доаѓа со неа: митот. ...

читај повеќе

грешка: Без копирање