Трите најдобри книги на Johnон Вердон

Книги на Johnон Вердон

Може да се каже дека Johnон Вердон не е точно предвремен писател, или барем не можеше да се посвети на пишување со изобилство на други автори кои веќе ја откриле својата вокација од рана возраст. Но, добрата работа во оваа работа е што не се води според упатствата за возраста, ниту ...

Продолжи со читање

Топ 3 книги на Крег Расел

Книги Крег Расел

Без вревата на другите автори со поголемо меѓународно признание, Шкотланѓанецот Крег Расел ја продолжува својата книжевна кариера полна со многу интересни детективски романи со историски подножје. Во многу од неговите романи, скоро секогаш во кои глумат комесарот Фабел или детективот Ленокс, овој автор е во состојба да го материјализира ...

Продолжи со читање

Книги што треба да ги прочитате пред да умрете

Најдобрите книги во историјата

Што подобар наслов од овој? Нешто лесно, лесно, силно претенциозно. Да, пред да умреш, подобро е колку помалку часови претходно да го слушаш. Тогаш ќе ја земете вашата листа на основни книги и ќе го пречкртате бестселерот на Белен Естебан, оној што го затвора читачкиот круг на вашиот живот... (тоа беше шега, макабарна...

Продолжи со читање

3-те најдобри книги од големиот Џон Коноли

Книги од Џон Коноли

Да се ​​има свој печат е гаранција за успех на секое креативно поле. Наративот на Џон Коноли нуди особености што никогаш не се видени во жанрот ноар. Сликата на неговиот детектив Чарли Паркер го придружува неговиот налет во овој крими-ноар жанр што тој го направи свој поджанр. Вистина е дека другите автори…

Продолжи со читање

3-те најдобри книги од Per Wahlöö и Maj Sjöwall

Книги за Сјавол и валу

Во, за мене чудната, уметноста на пишување со четири раце (формула која денес совршено ја искористија Александар Андорил и Александра Коелјо Ахндорил под псевдонимот Ларс Кеплер), наоѓаме двајца други Швеѓани кои можеа да го дадат тонот за успехот на Кеплерите, тие беа…

Продолжи со читање

3-те најдобри книги од Џефери Дивер

На полето на трилерот или најинтензивната неизвесност, Џефери Дивер е тој што танцува најдобро, речиси секогаш. Се однесувам пред се на наметнатото темпо. Френетичка каденца, се обложив постигната од задача по самото пишување. Дивер ја завршува својата приказна и се подготвува за проекцијата,…

Продолжи со читање

Безгрешното бело, од Ноелија Лоренцо Пино

Беспрекорна бела, Ноелија Лоренцо

Приказните фокусирани на малите заедници на работ на светот веќе го будат тоа чувство на загриженост за непознатото. Од хипици до секти, заедниците надвор од лудата толпа имаат чуден магнетизам. Главно ако се погледне отуѓувањето меѓу наметнатите медиокритети,…

Продолжи со читање

Првиот детектив од Ендрју Форестер

Првиот детектив од Ендрју Форестер

Agatha Christie сè уште не беше роден кога Џејмс Рединг Вер веќе го објави овој роман со суштинска улога на жена во контролите на истрагата. Годината беше 1864. Значи, колку и да е едно дело оригинално и нарушувачко, секогаш се појавува преседан. Ако дури и…

Продолжи со читање

3-те најдобри книги од фасцинантниот Том Кленси

писател-том-кланис

Ако постои автор каде политиката, шпионажата и големите меѓународни заговори се обликуваат во целина, тоа е Том Кленси. Да се ​​чита Том значи да седиш во една од оние канцеларии од кои владее светот. Покана за заговор со соодветната воена команда ...

Продолжи со читање

Крај на сите лета, од Бења Миранда

завршуваат сите лета

Ирска го доверува своето лето на Голфската струја способна да ги достигне оние британски географски широчини, како чуден морски спектар, со многу попријатни температури од кој било друг регион во областа. Но, не правете грешка, тоа ирско лето има и своја темна страна меѓу неисцрпното зеленило на…

Продолжи со читање

Пламенот на Фокеј, на Lorenzo Silva

Пламенот на Фокеј, на Lorenzo Silva

Доаѓа време кога се ослободува креативноста на писателот. за доброто на Lorenzo Silva му дава да претстави нова историска фикција, есеи, криминалистички романи и други незаборавни заеднички дела како што се неговите најнови романи со четири раце со Ноеми Трухило. Но, никогаш не боли да се опоравиш...

Продолжи со читање

Смрт во Санта Рита, од Елија Барсело

Роман Смрт во Санта Рита

Детективскиот жанр може да понуди пријатни изненадувања во тој вид реинвенција што ја повикува литературата од самата нејзина суштина кон наративната еволуција. Уште повеќе ако на чело на патувањето најдеме автор како Елиа Барсело. Откако ќе се претпостави дека секое реинвенција носи изненадување и нови моќи...

Продолжи со читање