Откријте ги 3-те најдобри книги од Џон Фанте

писател-ohон-Фанте

Инспириран од Буковски и спасен благодарение на овој конкретен ментор. Џон Фанте веќе го има тоа нешто како легендарен автор во Америка подложена на нејзините најдлабоки противречности во средината на 20 век. Дихотомија помеѓу просперитетниот американски стил на просперитетен начин на живот и социјалните и политичките сенки; околу…

Продолжи со читање

3-те најдобри книги на големите Charles Bukowski

Книги на Charles Bukowski

Добредојдовте во светот Буковски, непочитуваниот писател пар екселанс, автор на висцерални книги кои шират жолчка низ сите области на општеството (извинете ако беше премногу „визуелно“). Надвор од приближувањето до овој гениј со цитати направени во меми и со кои може да ги врати своите генијални визии за ...

Продолжи со читање

Летна светлина и по ноќта, од Јон Калман Стефансон

Летна светлина, а потоа и ноќ

Студот е способен да го замрзне времето на место како Исланд, веќе обликувано од неговата природа како остров суспендиран во Северниот Атлантик, на еднакво растојание меѓу Европа и Америка. Она што беше единствена географска несреќа да се раскажува обичното со исклучителност за останатите...

Продолжи со читање

Descubre los 3 mejores libros de Patricio Pron

писател-патрицио-зан

Со име што лесно се памети по својата музикалност, Аргентинецот Патрисио Прон има за цел да стане референтен писател во овој XNUMX век. Господар на приказната во генерација поволна и плодна за оваа наративна синтеза, како што е прикажано од Аргентинецот Саманта Швеблин или Оскар Сипан, бидејќи ...

Продолжи со читање

Смртта на Мурат Идриси, од Томи Виринга

Смртта на Мурат Идриси

Холандскиот писател Томи Виринга н takes води во вистинска приказна за оние сточарски деца од XNUMX век. Луѓе од која било возраст во потрага по одречена иднина. Стариот поим за граници како таа крајна глупост, кога некој е способен да го негира правото на ...

Продолжи со читање

Крај на сезоната, од Игнасио Мартинез де Писон

Крај на сезоната

Помеѓу Мартинез де Писон и Мануел Вилас постои литературна соучесничка надвор од генерациската случајност. Тоа е нешто што се чини дека продира во самите суштини на литературата кон виталните хоризонти што ретко се гледаат во сегашниот наратив. Што знам, можеби тоа беше нешто за киднапирање во 80 -тите години, ...

Продолжи со читање

Брат ми, од Алфонсо Реис Кабрал

Мојот брат

Врски на крв што на иста висина во семејно стебло може да заврши стеснување до точка на давење. Каинизмот е редот на денот за наследство, за амбиција или за широко распространета завист с one додека имате меморија. Братски не значи секогаш разбирање и добри вибрации. ...

Продолжи со читање

Клаус и Лукас, од Агота Кристоф

Клаус и Лукас

Понекогаш околностите заговараат да создадат нешто уникатно од непријатности или неволји. Во случајот со Агота Кристоф, с everything се собра, така што таа не го напиша овој том од три романи на странски јазик што ја прими на нејзиниот лет од новата Унгарија, тајно управувана ...

Продолжи со читање

Кандела, од Хуан дел Вал

Кандела од Хуан дел Вал

Со неговиот претходен роман „Се чини дека е лага“ со автобиографски призвуци (но целосно ограничен на неговиот живот), Хуан дел Вал предизвика возбуда и плускавци во многу различни сектори, далеку надвор од строго литературниот. Но, тоа е друго прашање на друга приказна за чии крајности веќе е доволно откриена во ...

Продолжи со читање

Битна под небото на Сеул, од Ле Клезио

Битна под сеулското небо

Lifeивотот е мистерија составена од остатоци од меморија и духовни проекции на иднината чија единствена позадина е крајот на с. Jeanан-Мари Ле Клезио е портретист на тој живот концентриран во неговите ликови решени да откријат с everything, од фикција во која секој пристап е ...

Продолжи со читање

Во автомобил за кампување, од Иван Јаблонка

Во кампување автомобил Иван Јаблонка

Понекогаш во најагилната форма на литература концизна во нејзините описи и агилна во нејзиниот развој, се наоѓаме со тежината на најдлабоките рефлексии. Тоа е во суштина формулата на Јаблонка, иако повеќе од стил се чини дека тоа е едноставно форма ...

Продолжи со читање

Мамо, од Хорхе Фернандез Дијаз

книга-мама-хорхе-фернандез-дијаз

Темата на овој роман е маскирана под наслов на познатата песна од The ​​Clash, „Дали да останам или да одам?“ (Дали треба да останам или да одам?) Токму поради таа конотација да се сомневате, во таа мешавина на надеж и темна сигурност, ништо не ве поканува ...

Продолжи со читање