Аферата Алјаска Сандерс од Џоел Дикер

Аферата Алјаска Сандерс од Џоел Дикер

Останува малку за да можеме да се нурнеме во новиот Џоел Дикер. И кога тоа ќе се случи, ќе застанам да дадам извештај за она што сум го прочитал. Од самиот почеток, Аферата Алјаска Сандерс ни е претставена како продолжение. Но, веќе знаеме како Дикер ги троши во пресоздавање нови приказни…

Продолжи со читање

Симпатично мастило, од Патрик Модијано

Симпатичното мастило на Патрик Модијано

Во својот неисцрпен долг кон XNUMX век. Време кое се повеќе е оптоварено со одлични приказни како што се оддалечуваме во времето, Модијано нè води низ заплетот што го пресоздава тој носталгичен поим за ефемерното. Во идејата за можната трага што можеме, или…

Продолжи со читање

5 најдобри книги од Матилде Асенси

Книги на Матилде Асенси

Најпродаваниот автор пар екселанс во Шпанија е Матилде Асенси. Нови и моќни гласови како оној на Dolores Redondo Тие се приближуваат до овој почесен простор на авторот од Аликанте, но им претстои уште долг пат да стигнат. Во неговата долга кариера, неговиот занает и неговиот број на читатели ...

Продолжи со читање

Наследството на Мод Донегал. Преживеаниот син: два мистериозни романи, од Џојс Керол Оутс

Кратки романи на Џојс Керол Оутс 2022 година

Има автори кои го надминуваат жанрот до кој се доставени во секој нов роман. Ова е случајот со Оутс и тоа се случува со овој пакет на мрачна инспирација, но тоа претпоставува цел пристап кон крајниот опсег на смртта, кон обидите за духовна комуникација со оние кои ...

Продолжи со читање

Знакот на крстот од Глен Купер

Знакот на крстот од Глен Купер

Помина долго време откако наидов на приказна за христијанските стигмати кои секогаш укажуваат на натприродното како атавистички спомен на оние кои биле избрани од Бога. Значи, вреди да се истакне овој заплет кој денес лоцира нов случај на импровизирана светост, по избор ...

Продолжи со читање

3 најдобри книги од Јулијан Санчез

писател-јулијан-Санчез-Ромеро

Да се ​​открие што се случува под стаповите во кошаркарскиот натпревар, потребна е концентрација и вештина неопходна за да се открие таа рака што наместо топката ја погодува противничката рака. Или тој приклучок на надолната траекторија на топката што ја поништува ...

Продолжи со читање

3-те најдобри книги на Agatha Christie

Книги на Agatha Christie

Постојат привилегирани умови способни да прикажат илјада и една парцела со нивната соодветна мистерија без разбушавени или истрошени. Неспорно е да се посочи Agatha Christie како кралица на детективскиот жанр, оној кој подоцна се разграни во криминалистички романи, трилери и друго. Таа сама, и без голема помош од сите ...

Продолжи со читање

Трите најдобри книги од Карлос Руиз Зафон

Книги од Карлос Руиз Зафон

Уште во 2020 година, нè напушти еден од најголемите писатели по суштина и форма. Автор кој ги убеди критичарите и кој заработи паралелно популарно признание преведен во бестселери за сите негови романи. Веројатно најчитаниот шпански писател по Сервантес, можеби со дозвола на…

Продолжи со читање

5 најдобри книги на Javier Sierra

Книги на Javier Sierra

Дискутирај Javier Sierra Тоа значи влегување во бестселер феномен направен во Шпанија. Овој автор од Теруел стана бестселер на неговите книги во Шпанија и во целиот свет. сите книги на Javier Sierra тие ја нудат типичната сметка за големите мистериозни дела, со интригантни…

Продолжи со читање

Никогаш од Кен Фолет

Никогаш од Кен Фолет

Се чини дека Кен Фолет пред големите историски фикции се врати. И тоа е флешбек што н places става во далечните 90 -ти години. Совршено време за оние од нас кои веќе се околу незначително доба. И затоа ние што веќе го читавме Кен Фолет пред ...

Продолжи со читање

Госпоѓица Меркел. Случај со канцеларката во пензија

Госпоѓица Меркел. Случај со канцеларката во пензија

Никогаш не знаете со овие ротирачки врати за оние кои ја напуштаат активната политика. Во Шпанија често се случува поранешните претседатели, поранешни министри и друга група лидери во пензија да завршат во најнеочекуваните канцеларии во големите компании. Но, Германија е навистина поинаква. Таму…

Продолжи со читање

грешка: Без копирање