Топ 3 песни на Банбери

музика од Хенри Банбери

Морав да го започнам овој нов дел од мојата музичка страница со Енрике Банбери. Делумно затоа што едноставно ми се допаѓаат проектите што тој ги започнува. Исто така затоа што сум од мојата родна Сарагоса. И трето затоа што кај него се е откривање во природен процес на еволуција...

Продолжи со читање

5-те најдобри песни на Хоакин Сабина

Песни на Хоакин Сабина

Ако Дилан ја доби Нобеловата награда за литература, Сабина веќе треба да ја има, барем, највисоката награда во шпанските букви. Бидејќи во отсуство на моќен глас, неговите маестрални стихови завршуваат во совршена хармонија со она што го достигнуваат неговите вокални акорди. Музички парадокс што го прави…

Продолжи со читање