3-те најдобри книги од Кристофер Мур

Книги на Кристофер Мур

Хумор и литература, дополнување и суштина, ресурс и заговор. Освен во исклучителни случаи како оној на Кристофер Мур, хуморот обично се додава за да н prompt поттикне да се насмееме. Како да не се сеќаваме во оваа смисла „Заговорот на будалите“ од Кенеди Тул, една од сатирите ...

Продолжи со читање

Книги што треба да ги прочитате пред да умрете

Најдобрите книги во историјата

Кој е подобар наслов само… лесен, лесен и претенциозен од овој? Пред да умрете, да, само неколку часа пред да ја слушате, ќе ја земете вашата листа на основни книги и ќе ја прецртате бестселерот од Белен Естебан што го затвора читачкиот круг на вашиот живот... (беше шега, макабрна и крвава шега) Не...

Продолжи со читање

Mindfulness for Killers од Карстен Дусе

ново внимание за убијците

Ништо како релативизирање на работите... земете длабок здив и создадете удобни острови на времето каде што можете да ја смирите вашата совест. Никој не може да биде решен да го наруши вашиот свет како вие. Тоа е она што попатно го учи еден Бјорн Димел, управуван до почетокот на романот со тоа…

Продолжи со читање

Скрши ја кутијата. Најдобрите книги за хумор

Најдобрите книги за хумор

Ако тогаш коментиравме дека хорор жанрот се занимава со нешто толку суштински човечко како што е стравот, кога се осврнуваме на темата хумористична литература се поврзуваме и со атавистички емотивни есенции. Сигурно пред да дојде пожарот, се случило еден убав ден протомен...

Продолжи со читање

Во Lake Success, од Гери Штејнгарт

Роман во езерскиот успех

Можеби Игнатиус Рајли бил ад хок инкарнација на Дон Кихот. Барем во неговата претстава за лудакот заглавен во сцената на борбата против ветерниците џиновски од преплавената имагинација. И без сомнение Бери Коен, главниот лик на оваа приказна за Гери Штејнгарт, има многу…

Продолжи со читање

Госпоѓица Меркел. Случај со канцеларката во пензија

Госпоѓица Меркел. Случај со канцеларката во пензија

Никогаш не знаете со овие ротирачки врати за оние кои ја напуштаат активната политика. Во Шпанија често се случува поранешните претседатели, поранешни министри и друга група лидери во пензија да завршат во најнеочекуваните канцеларии во големите компании. Но, Германија е навистина поинаква. Таму…

Продолжи со читање

Слатка одмазда, од Јонас Јонасон

Слатка одмазда

Тоа беше остатоци. Хуморот. И Јонас Јонасон знае многу за тоа. Неговата визија за смешното го сместува во антиподите на трендовите на шведската литература особено и нордиската воопшто. И дејствувањето како контрапункт, навигацијата против струјата, исто така, понекогаш има свои награди ... Во оваа ...

Продолжи со читање

Пријатели засекогаш, од Даниел Руиз Гарсија

Пријатели засекогаш, роман

Crapulas ненавремено. Типичниот ефект помеѓу г -дин Хајд и Доријан Греј што секој над 40 -годишна возраст може да го претрпи кога ќе се врати на алкохолните сјаеви на ноќта откако пропушти неколку години воспитување деца, од хоби во неделата за кои никогаш не се сомневаше дека ќе стигнат до ...

Продолжи со читање

Еден ден во животот на Бога, од Мартин Капарос

Еден ден во животот на Бога

Од седумте дена во кои Бог го создаде светот, јас ќе останам со оној што нашиот творец го положи на тревата за да размисли за работата. Претпоставувам дека ќе биде мамурлак сабота или недела, повеќе не се сеќавам. Овде ќе објаснат ... Но, тие се едно ...

Продолжи со читање

Човекот кој беше Шерлок Холмс, од Maximum Prairie

Човекот кој беше Шерлок Холмс, од Maximum Prairie

Познатиот писател (и во пијанистот во мртвите моменти) Јозеф Гелинек се враќа уште еднаш од својот деветнаесетти век и овој пат го користи својот псевдоним Máximo Pradera за да ни понуди роман за разделбата на личноста и оние збрки во кои се збунува, на пример. ..

Продолжи со читање

Криминалниот клуб во четвртокот, од Ричард Осман

Криминален клуб во четвртокот

Не е секогаш лесно да се прочита хумористичен роман. Бидејќи луѓето претпоставуваат дека момчето што чита книга истражува во есеи што се замислени или е зафатено од напнатоста на романот на денот. Така, смеењето додека читате брзо ве повикува да размислите за некое момче ...

Продолжи со читање

Смрт со пингвин, од Андреј Курков

Смрт со пингвин

Преполната имагинација на Андреј Курков, писател за детска литература, е неверојатна во овој роман, иако за возрасни, чудно преправена во лисергичен надреализам што се граничи со детско. Длабоко во себе, патувањето во детска басна има ист зачудувачки подзвук како средбата на Виктор со ...

Продолжи со читање