Инвентар на некои изгубени работи, Џудит Шалански

Попис на некои изгубени работи

Нема повеќе рајови од изгубените, што би рекол Џон Милтон. Ниту работи повредни од оние што веќе ги немате, ниту пак можете да ги набљудувате. Вистинските чуда на светот тогаш се повеќе оние што на крајот ги губиме или уништуваме отколку оние што денес би биле измислени како такви, додавајќи ...

читај повеќе

Уметноста на војната меѓу компаниите, од Дејвид Браун

Сун Цу ја напишал својата книга „Уметноста на војната“ уште во XNUMX век п.н.е. Многу битки подоцна, а од XNUMX век до денес, новите конфликти каде да се применат добрите или лошите уметности се спорни меѓу мултинационалните или државните корпорации. Потоа преминуваме на уметноста на ...

читај повеќе

Вечната куќа, од Јуриј Слезкине

Песна на Деф со Дос реторички се прашуваше кој ги превел говорите на Ленин. Сигурно имало некој виновник за таа катастрофа што беше всадување на комунизмот. И тоа е дека да, надвор од музичката пародија нешто тргна наопаку, сосема погрешно. Пред се затоа што знам ...

читај повеќе

М. Човекот на промисла, од Антонио Скурати

Искуството покажува дека промисла се очекува во најмрачните времиња во светот. Како дожд од големи бури, непосредно пред да удри гром. Ништо подобро од добар популизам способен да се претстави како шампион на најдобрата иднина, така што оваа чудна вера ќе заврши ...

читај повеќе

Дами убијци: смртоносни жени во историјата, од Тори Телфер

Дека убиството нема пол е несомнено. Освалд, убиецот со својата книга „Фаќачот во ржта“ под рака, или киперката од Јорк, па дури и „Волкот од Москва“ можеа да стигнат до нашите денови. Но, да, има и жени кои го сакаат најпрестапното злосторство ...

читај повеќе

3 најдобри книги за Хенри Камен

Има чудни денови да се работи како престижна шпанска. И покрај ова, момците како Пол Престон, Јан Гибсон или Хенри Камен инсистираат да продолжат да се фокусираат на приказна која, ако се работи за други тестаменти наклонети кон лаги, црна легенда или етноцентричен интерес, ќе завршат целосно нарушени. ...

читај повеќе

Искушението на Каудиillо, од Хуан Еслава Галан

Цик -цак помеѓу големите историски романи и информативни дела, Хуан Еслава Галин секогаш предизвикува голем интерес кај читателите, интересот на авторот зачинет во библиографија колку што е обемна и колку што е брилијантна. Во оваа прилика, Еслава Галин н brings приближува до добро позната фотографија. Оној со двајцата диктатори кои шетаат ...

читај повеќе

Топ 3 книги на Пол Престон

Како што често се вели меѓу смешното и вистинското, покрај значењето на речникот на шпанска треба да се појави лицето на Пол Престон. Бидејќи, како историчар (и токму со поголема ревност во овој хроничен аспект на шпанска), овој англиски автор истражуваше и конечно собра и дисеминираше ...

читај повеќе

грешка: Без копирање