3 најдобри книги со сини фармерки

писателката Blue Jeans

Ако постои автор на литература за млади што се појави силно во последниве години во Шпанија, тоа се сините фармерки. Франциско де Паула Фернандез успешно го користи свежиот и сугестивен псевдоним за својата публика од адолесценти. Приближувањето до читателите на возраст меѓу 12 и 17 години може да се направи ...

читај повеќе

Полноќно сонце од Стефани Мејер

И кога се чинеше дека Стефани Мајер била пренасочена кон други книжевни борби, во клучот на криминалистичкиот роман и со ослободувањето што го претпоставуваше во врска со сагата за самракот, тинејџерските вампири и нивните сензуални каснувања со арома на лук и вечност , на крајот не беше, може да биде. Бидејќи Мајер ...

читај повеќе

3 најдобри книги за ayеј Ашер

Можеби етикетата „Млад возрасен“ е изговор за избегнување на какви било резерви за литература повеќе фокусирана на возрасните отколку на младите. Вистината е дека авторите на овој жанр се размножуваат во последните години со голем успех, комбинирајќи loveубовни приказни со средна точка помеѓу ...

читај повеќе

3 најдобри книги за Jamesејмс Дашнер

Младинската литература има речиси поларизирана nessубов помеѓу романтичните жанрови (адолесцентна верзија) и фантазијата или научната фантастика. Знаете, издавачката индустрија налага дека мисли дека знае каде да постигне сигурен хит кај раните читатели. Иако исто така, за да бидеме фер, можеме да најдеме друг тип на ...

читај повеќе

Нож во рака, од Патрик Нес

Приказната за Тод Хјуит, раскажана во овој роман, е парадигма на човечкото суштество во однос на неговата околина. Само моменталната средина на нашето општество се третира како футуристичка алегорија во оваа приказна. Преземањето перспектива што ни ја дава научната фантастика како изговор за ...

читај повеќе

Рикети го оној со помпадур, на Amélie Nothomb

Едно од најневеројатните моментални пердуви е Amélie Nothomb. Неговиот претходен роман објавен во Шпанија, Злосторството на грофот Невил, нè одведе во уникатен детективски роман со сценографија што, кога ќе го открие Тим Бартон, ќе заврши во филм, заедно со голем дел од неговата претходна продукција. Но во …

читај повеќе

Не си мој тип, од Клои Сантана

Има време кога loveубовта може да биде тривијална забава. Можеби дури и верувате дека го имате под контрола, но моментот на за inубување без враќање секогаш завршува. Освен… кога работите не завршуваат како што треба, вие сте запрепастени од фрустрацијата. Земете го со хумор. Дали имате ...

читај повеќе

Бесплатно од Патрик Нес

Соочувањето со одредени социјални прашања од нарацијата за млади е императив наспроти таа свест и натурализација на различните за просечноста на луѓето. И велам „императив“ затоа што во младоста се поставуваат моделите за тоа што ќе бидеме во зрелоста. Младоста е изложена ...

читај повеќе

грешка: Без копирање