Сапун и вода, од Марта Д. Риезу

Сапун и вода, Марта Д. Риезу

Софистицираност во потрага по извонредност во модата. Тој степен на елеганција што сака да подигне некој вид олтар наместо да се истакнува, може да предизвика спротивен ефект. Може дури и еден ден да излезе гол на улица како тој император во приказната, мислејќи дека си оди...

Продолжи со читање

Прометеј, од Луис Гарсија Монтеро

Прометеј, Луис Гарсија Монтеро

Исус Христос ги победи најнеодоливите искушенија на ѓаволот за да го спаси човештвото. Прометеј го направи истото, исто така, преземајќи ја казната што ќе дојде подоцна. Анегацијата направи мит и легенда. Надежта што навистина можеме да ја најдеме во одреден момент со тој облик на херојство научивме толку пати и дека ...

Продолжи со читање

Смртта што му ја кажал сапиенс на неандерталец

Смртта што му ја кажал сапиенс на неандерталец

Немаше сè да биде тој слеп тост за животот. Затоа што во максимата што владее со сè, таа премиса што укажува на постоење на нештата само врз основа на нивната спротивна вредност, животот и смртта ја сочинуваат суштинската рамка меѓу чии крајности се движиме. И причината...

Продолжи со читање

Градот на живите, од Никола Лагиоја

Градот на живите, од Никола Лагиоја

Слетување сосед неочекувани чудовишта. Лекарите од Џекил кои можеби сè уште не знаат дека се г-дин Хајд. И дека кога се, не е дека имало некаква трансформација. Тоа ќе биде поради онаа стара изрека која може да ви застане на кожата „Јас сум човек и ништо човечко не ми е туѓо“, бидејќи…

Продолжи со читање

Под погледот на будниот змеј, од Мави Доњате

Под погледот на разбудениот змеј

Да се ​​биде новинар ги потврдува сите поенти во сметањето дека сте некој патувал. Затоа што за да раскажувате што се случува каде било во светот, треба да го имате тоа основно знаење за да го пренесете она што се случува со кредибилитет. Резултатот може да биде, како во овој случај, ...

Продолжи со читање

Прогонувачка долина, од Ана Винер

Книга за прогонувачка долина

Сите со нетрпение ја очекувавме таа банда хипстери и други гикови од Силиконската долина. Група таткови деца кои објавија нов светски економски систем во корист на сите и ориентирани кон општеството за благосостојба. Зора на новиот технолошки свет со своите славни придобивки ...

Продолжи со читање

Влоговите, од Филип Блом

Влоговите, од Филип Блом

Самата употреба на терминот „игра“ јасно ја манифестира визијата за нашиот свет како нешто не сосема реално. Бидејќи с everything е игра, ние сме привремени жители на ова место и затоа не можеме да сфатиме многу сериозно речиси ништо. Само, за жал, етимологијата на ...

Продолжи со читање

Како да се избегне климатска катастрофа, од Бил Гејтс

Како да се избегне климатска катастрофа Бил Гејтс

Вестите одамна не се додворувања, дури ни во спортскиот дел (особено за навивач на Реал Сарагоса). И, на шеги настрана, прашањето за глобализацијата, климатските промени што ги негираше научниот братучед на Рахој, и овој среќно мутирачки коронавирус ...

Продолжи со читање

Пролет Екстремадура, од Хулио Ламазарес

Екстремадура пролет

Има писатели за кои она што се случува во светот има различна каденца, многу различна бранова должина од чија фреквенција комплементарни впечатоци и перцепции завршуваат до нас. Хулио Ламазарес е од тој суд на наратори кои тангенцијално минуваат низ лирски реализам штом н us попрскаат ...

Продолжи со читање

Theивотот раскажан од сапиенс на Неандерталец, од Хуан Хозе Милас

Theивотот раскажан од сапиенс на неандерталец

Тоа ќе биде преку дијалог што ќе го раскаже животот ... Бидејќи едно е што плачките се нарекуваат најлоши соговорници од очигледната глупост на нивниот шуплив поглед, а друго е што се среќаваме со двајца прото-мажи, држејќи се за рака, подготвен да зборува за конечност ...

Продолжи со читање

Оглас

Оглас

Од Лазарило де Тормес не најдовме анонимна книга со поголем интерес од оваа. Бидејќи предметот е прилагоден на светската ситуација која н us има сите со вратоврска пииииии (било да се јајца или јајници). Со пандемијата што беснее на сите нивоа, четири ...

Продолжи со читање

Најсмртоносната закана, од Мајкл Т. Остерхолм

Најсмртоносната закана

Пророчката книга која прво предупреди против кризата со коронавирус. Оваа книга, напишана од еден од водечките светски експерти за епидемиологија, ја предвиде пандемијата што ја погодува планетата чекор по чекор. Ова ажурирано издание вклучува пролог во кој кризата на ...

Продолжи со читање