3-те најдобри книги од чудесниот Харлан Кобен

Книги Харлан Кобен

Известување за посетителите преку Нетфликс за „Невините“. Не, не го избрав тој роман Харлан Кобен. Што е можеби добра вест затоа што има работи уште подобри ... Домаќинот на американски писатели со еврејски корени го комплетираат големи генијалци, почнувајќи од Филип Рот до Исак Асимов, ...

Продолжи со читање

Роден од Нема жена, од Франк Бујсе

Роден од ниедна жена

Животот на Исус Христос беше првата голема вознемирувачка приказна од идејата за човечко суштество зачнато преку „магија“. Само што има ликови во уште поаномални ситуации. Полошо од тоа да се биде без државјанство е да се биде без државјанство. Суштествата пристигнаа во светот обележан со судбина на искоренување, од…

Продолжи со читање

Тројански коњ 12. Витлеем

Белен. Тројански коњ 12

Дон Хуан Хозе Бенитез знае да го фрли пиштолот како никој друг. Неговата серија Тројански коњ е достојна за супериорна интелигенција во суштина, форма и маркетинг. Фактот и фикцијата сочинуваат нераскинлив синџир што се движи со секој дел како танцот на ДНК што ја означува судбината на пресвртот. Y…

Продолжи со читање

3-те најдобри книги на Agatha Christie

Книги на Agatha Christie

Постојат привилегирани умови способни да прикажат илјада и една парцела со нивната соодветна мистерија без разбушавени или истрошени. Неспорно е да се посочи Agatha Christie како кралица на детективскиот жанр, оној кој подоцна се разграни во криминалистички романи, трилери и друго. Таа сама, и без голема помош од сите ...

Продолжи со читање

Аферата Алјаска Сандерс од Џоел Дикер

Аферата Алјаска Сандерс од Џоел Дикер

Во серијата Хари Квеберт, затворена со овој случај на Алјаска Сандерс, постои ѓаволска рамнотежа, дилема (тоа го разбирам особено за самиот автор). Затоа што во трите книги, заплетите на случаите што треба да се истражат коегзистираат паралелно со таа визија на писателот Маркус Голдман, кој…

Продолжи со читање

Симпатично мастило, од Патрик Модијано

Симпатичното мастило на Патрик Модијано

Во својот неисцрпен долг кон XNUMX век. Време кое се повеќе е оптоварено со одлични приказни како што се оддалечуваме во времето, Модијано нè води низ заплетот што го пресоздава тој носталгичен поим за ефемерното. Во идејата за можната трага што можеме, или…

Продолжи со читање

Најдобри мистериозни романи

најдобрите мистериозни романи

Мистериозниот жанр е најсуштинскиот за литературата што можеме да ја замислиме. Бидејќи романот е роман, енигматичниот како основа на заплетот е продолжен во речиси секој наратив. Уште повеќе со оглед дека еден од најславните први романи е брилијантната приказна во кодот на ...

Продолжи со читање

5 најдобри книги од Матилде Асенси

Книги на Матилде Асенси

Најпродаваниот автор пар екселанс во Шпанија е Матилде Асенси. Нови и моќни гласови како оној на Dolores Redondo Тие се приближуваат до овој почесен простор на авторот од Аликанте, но им претстои уште долг пат да стигнат. Во неговата долга кариера, неговиот занает и неговиот број на читатели ...

Продолжи со читање

Наследството на Мод Донегал. Преживеаниот син: два мистериозни романи, од Џојс Керол Оутс

Кратки романи на Џојс Керол Оутс 2022 година

Има автори кои го надминуваат жанрот до кој се доставени во секој нов роман. Ова е случајот со Оутс и тоа се случува со овој пакет на мрачна инспирација, но тоа претпоставува цел пристап кон крајниот опсег на смртта, кон обидите за духовна комуникација со оние кои ...

Продолжи со читање

Знакот на крстот од Глен Купер

Знакот на крстот од Глен Купер

Помина долго време откако наидов на приказна за христијанските стигмати кои секогаш укажуваат на натприродното како атавистички спомен на оние кои биле избрани од Бога. Значи, вреди да се истакне овој заплет кој денес лоцира нов случај на импровизирана светост, по избор ...

Продолжи со читање

3 најдобри книги од Јулијан Санчез

писател-јулијан-Санчез-Ромеро

Да се ​​открие што се случува под стаповите во кошаркарскиот натпревар, потребна е концентрација и вештина неопходна за да се открие таа рака што наместо топката ја погодува противничката рака. Или тој приклучок на надолната траекторија на топката што ја поништува ...

Продолжи со читање

Трите најдобри книги од Карлос Руиз Зафон

Книги од Карлос Руиз Зафон

Уште во 2020 година, нè напушти еден од најголемите писатели по суштина и форма. Автор кој ги убеди критичарите и кој заработи паралелно популарно признание преведен во бестселери за сите негови романи. Веројатно најчитаниот шпански писател по Сервантес, можеби со дозвола на…

Продолжи со читање

грешка: Без копирање