Олегарој, од Дејвид Тоскана

Олегарој, од Дејвид Тоскана
кликнете книга

Многумина беа оние кои го споредуваат главниот лик на оваа приказна, Олегарој, со А Навистина Игнатиј на нашите денови што се соочува со свет уште еднаш поттикнат да ги поништи своите соништа и неговите одлични идеи, таа индивидуална перспектива помеѓу генијалното и заблудното што звучи како мудрост или глупост.

Волјата на авторот, Дејвид Тоскана, можеби не била да изгради лик толку близок со оној на Johnон Кенеди Тул, но вистината е дека целиот тој литературен лик кој завршува со својот огромен придонес, за неговата луцидна визија за неговата опиплива наука внесена или со неговото екстравагантно разгледување на егото што го окупира неговото тело неверојатно го предизвикува Игнатиј и оттаму размислуваме дали ликот во прашање придонел за таков степен на мудрост и знаење како гореспоменатиот Игнатиј На

Реалноста и фикцијата како испреплетени структури околу субјективниот свет на кихотски лик што скока од читање во реалност, во игра понудена од авторот и во која уживаат читателите кои учат да ги вреднуваат искривувањата и необичностите како истите оние што се забележуваат кај соседот на собата или во непредвидливата сопствена реакција на некој што се прикрадува во линијата на супермаркет.

Само што Олегарој е многу поважен. Бидејќи од неговата тврдоглава намера да реши убиство, овој протагонист ни го покажува филозофскиот, трансценденталниот од искри на хумор што електрифицираат неспоредлив заговор со кој било актуелен роман.

Понекогаш имаме тенденција да се банализираме за смртта, за нашите најисполнети фобии, исмејувајќи с everything е добар начин да им се даде на трагичарите патина од непосакуваност. Олегарој е тука за да ја разработи оваа човечка формула, како и да биде способен да н over преплави со луцидност, како што велам онаа на Дон Кихот на смртната постела ...

Играта на Дејвид Тоскана да го доведе митот за Олегарој во нашата реалност, на начин на истрага за непознат лик, кој сепак има толку многу да придонесе за иднината на светот, е оформена како сезнајност што ја надминува својата наративна функција за да се обрати до Симпатична и брза трансформација, од роман во реалност, од реалност до крајниот механизам што го тера нашиот свет да се движи, чии принципи ги спасува големиот Олегарој додека успева да н make насмее трајно.

И дека причината за Олегарој за овој роман, препознавање на убиството на жена, претпоставува мрачна почетна точка да се земе предвид дека може да има хумор во ова прашање. Така, Олегарој, исто така, ќе н us прави трансцендентални од време на време, во оние долги ноќи што станаа огромно царство на неговите домени ...

Сега можете да го купите романот Олегарој, новата и изненадувачка книга на Дејвид Тоскана, овде:

Оставете коментар

Оваа страница користи Akismet за намалување на спам. Дознајте како се обработуваат податоците од вашиот коментар.