Двојната тајна на семејството на мало, од Сандрин Дестомбес

Двојната тајна на семејството Лесаж
Достапно тука

На мноштвото големи француски наратори од ноар жанрот (во комбинација со неизвесност), предводени од Миниер o Тилиез, се приклучува сега, со огромна популарна loveубов, Сандрин уништуваНа Нов писател што треба да го земе предвид во тој неотповиклив шум на галскиот ноар.

И да се прикаже ова копче. Романот за тајната на малолетното семејство (во согласност со она што се продлабочува во домашните сенки што го поткрепуваат секој на свој начин Elоел дикер o Шари Лапена) н introdu воведува во таа поставка двојно затворена за познатото во парадоксално мирна и вознемирувачка средина. Типичниот контраст помеѓу градот како мирен дом и неговата способност да ги засолни најлошите сенки, нides води во оваа приказна до нови неочекувани граници.

Два пати да се лоцира тоа искривувачко огледало во кое е искривена вистината и се одразуваат најмонструозните совести за тоа што можело да се случи. Кога со злото не се постапува во свое време, кога се очекува одвратното едноставно да исчезне, на крајот обично се случува спротивното. А злото има многу трпение ...

Од едната страна на огледалото патуваме пред повеќе од дваесет години. Пиолен се соочува со вознемиреност од исчезнувањето на двајцата браќа, Солен и Рафаел. Можеше да се најде само Солена, со нејзиното мртво тело претставено со макабралната театралност на најсуровото чудовиште. Девојката во својот бел фустан, укажувајќи на таа чистота и невиност што самиот криминалец ја препознава, на натамошно задоволство од неговата гнасна работа.

Можеби е исто. Или можеби тоа е продолжение на неговото ѓаволско наследство. Поентата е дека во мирното лето 2018 година, со дифузни магли од минатото што никој не сака да ги предизвика, некои деца повторно почнуваат да исчезнуваат. Истрагата е побрзана помеѓу двајца истражители кои се паметно воведени од авторот, полицаец кој не е свесен за претходниот случај и друг кој може да го доведе до напуштените патеки. Сите да се обидат да ја најдат таа врска што може да ја елиминира случајноста и да ја утврди каузалноста што ги поврзува минатото и сегашноста.

Во меѓувреме, Пиоленк гледа во бездната да стане проколнато место. Можеби избран од самиот ѓавол или едноставно посеан, меѓу неговите полиња, од семето на злото.

Овој пат ништо не може да се остави отворено. Theивотот на новите деца плаче среде тишината на зашеметениот град, додека гласовите од минатото одекнуваат во злобна конфузија.

Максимална напнатост околу детството украдено од животот, најлошото чувство за место што има потреба од сеење надеж меѓу споменот нападнат од темнина. Само, кој има врска помеѓу она што се случило од едната и другата страна на огледалото, веројатно е оној на кој му е најпотребно што ништо не се знае.

Сега можете да го купите романот „Двојната тајна на семејството на исходот“, книга од Сандрин Дестомбес, овде:

Двојната тајна на семејството Лесаж
Достапно тука

1 коментар на „Двојната тајна на семејството закупец, од Сандрин Дестомбс“

Оставете коментар

Оваа страница користи Akismet за намалување на спам. Дознајте како се обработуваат податоците од вашиот коментар.

грешка: Без копирање