Долина на сенките, на Нетфликс. Повеќе сенки отколку светла

Долината на сенките, Нетфликс

Мигел Херан во последно време ми е досаден со неговите подигнати веѓи. Гест кој е подеднакво корисен да се изненадите, да се заљубите или да очајувате, во зависност од заплетот. И тогаш кредибилитетот најтесно поврзан со ликот се распаѓа со принудно темпо. Веќе започна...

Продолжи со читање

Вистински маж, подарок на Том Волф за Нетфликс

Доста човек, Нетфликс

Ако Том Волф кренеше глава... (ќе удрише во каменот, шегата заврши). Не знам како би ви било да ја најдете вашата книга направена во серија на Нетфликс. Затоа што Волф беше уникатен тип. Беспрекорен во својот бел изглед, како ангел паднат во пеколот без едвај да го допре тероарот што…

Продолжи со читање

Моите полнети ирваси. Тековната верзија на Misery, на Нетфликс

Серија на Нетфликс Мои полнети ирваси

Како се снашла жената која се грижела за повредениот писател во својата куќа. Мислам на медицинската сестра од Мизерија, романот на Stephen King. Повеќе од можниот извртен однос меѓу идолот и обожавателот, кога на крајот ќе се запознаат подлабоко. Чудниот момент кога…

Продолжи со читање

Ѕид до ѕид. Од Нетфликс за Ајтана, новиот Марисол

филм Ѕид со ѕид од Ајтана

Филм на Нетфликс за Валентина (Ајтана) дека е многу кул. И нејзиниот сосед, агорафобичен шлаг со преправање на пронаоѓач, ја демне во потрага по среќа, по вознемирувачка средба што ги става на антиподите на еротизмот. Бидејќи како Алјаска, Аитана исто така може да се заљуби во…

Продолжи со читање

Нашиот свет полн со живот, и покрај се, од Нетфликс.

Серии на нетфликс Нашиот свет полн со живот

Тој филм... 12 мајмуни... со Брус Вилис кој го посетува она што остана од светот по катастрофата. Чудната интеграција на дивината и цивилизацијата како светови кои коегзистираат во паралелни универзуми. Кај 12 мајмуни животните се појавија како слободно шетаат низ пустите градови, претворени во рај за...

Продолжи со читање

Никој, срање како леб на Нетфликс

Никој филм за Нетфликс

Еден час и половина филм кој започнува како тој митски ден на бес на Мајкл Даглас или можеби дури и евоцирајќи го Боречкиот клуб на Бред Пит и Едвард Нортон. Прашањето е тој постепен гнев, во убаво крешендо што нè плени со латентното тврдење дека…

Продолжи со читање

3-те најдобри филмови на неисцрпниот Бен Афлек

Филмови за Бен Афлек

На моменти ми се допаѓа. А сепак Бен Афлек е кариера што го прави референтен актер за филмови кои ретко можат да се стремат кон Оскар, но кои постигнуваат добри благајни. Еден од најјасните експоненти на најкомерцијалното кино. Некој да се обрати…

Продолжи со читање

Топ 3 филмови на Џејк Гиленхал

Филмови за Џејк Гиленхал

Помина долго време од тој неверојатен филм (уште поизненадувачки за тесните и реакционерни умови) од планината Брукбек. Ќе зборуваме за неа подоцна. Поентата е дека покрај тоа што пораснал во светот на кинематографијата, благодарение на неговиот татко режисер и мајка сценарист, улогите како Брукбек...

Продолжи со читање

3-те најдобри филмови на Квим Гутиерез

актерот Квим Гутиерез

Малку по малку, пријателот Квим се трансформира во Ибериецот Адам Сендлер. Што е и добро и лошо, во зависност од тоа како го гледате. Затоа што тоа обезбедува многу улоги, работа во стрип филмови или серии. Лошиот дел е тешкото одлепување на етикетата на комичниот актер…

Продолжи со читање

3-те најдобри филмови на Едуардо Нориега

Филмови на Едуардо Нориега

Шпанското кино има совршена гардероба во Едуардо Нориега. Едуардо е човек кој може се и за се. Камелеон способен да заслепува и на крајот да не доведе до темната страна на која и да ни се претстави заплетот. Бидејќи некои од неговите најдобри…

Продолжи со читање

3-те најдобри филмови на Пол Мескал

Филмови на Пол Мескал

Освен ако еден ден не се дознае дека Пол Мескал е поврзан со некој реномиран режисер, продуцент или што и да е (веќе бев разочаран од Николас Кејџ мислејќи дека е таму за ништо повеќе од неговите изведби), ќе се најдеме пред прототипниот актер на училиштето кој завршува со играње…

Продолжи со читање

3-те најдобри филмови на Џастин Тимберлејк

Филмови за Џастин Тимберлејк

Во ред е што актерите кои пристигнуваат по славата стекната на други сцени секогаш предизвикуваат сомнеж. „Justino LagodeMadera“ немаше да биде поинаков. Но, по неколку филмови може да се суди поразумно. Затоа што по тој прв настап во кој критичарите и обожавателите ...

Продолжи со читање