Топ 3 книги на Бернхард Шлинк

Libros recomendados de Bernhard Schlink

Во која било друга професија или посветеност, оние што пристигнуваат неочекувано се етикетирани како почетнички или обвинети за кршење на повреди. Докажано е дека литературата секогаш го прима со раширени раце секој што има нешто интересно да каже кога тоа го прави со потребната посветеност на секој добар писател. ...

читај повеќе

3-те најдобри книги на Инес Мартин Родриго

Мадридската писателка Инес Мартин Родриго, добитничка на наградата Надал за 2022 година, комбинира нова измислена нарација со други видови грижи што ни ги испраќа од таа друга подеднакво збогатувачка литература меѓу есеи, информативна и новинарска. А тоа е дека, како што многупати истакнав, новинарската работа…

читај повеќе

Топ 3 книги на Ролан Барт

Комуникацијата е подарок. Јазикот е алатката. Францускиот писател Ролан Барт навлегувал во длабочините на јазикот во потрага по крајното значење на глаголот, именката, придавката... на сите видови зборови и јазични единици. Но, тој исто така ја постави својата панлингвистичка визија на…

читај повеќе

3-те најдобри книги од Камила Соса Вилада

Креативноста од фокусот земен од просечноста, како во случајот со Камила Соса, успева да ја обезбеди таа неопходна разлика за област како што е литературата, на која секогаш и требаат разидувања, диспаритет и прекин со униформноста за да продолжи да биде тој простор на слободата. да се судри со...

читај повеќе

Топ 3 книги на Хванг Сок Јонг

Литературата сведочи за најсочните интраистории во сите историски случувања обележани со геополитичките перипетии на моментот. Сегашната Кореја преживува поделена на два дела поради работата и благодатта на студената војна од која Германија можеше да избега во 89 година, но која ја одржува својата посебна завеса ...

читај повеќе

3 најдобри книги од Сантијаго Дијаз

Мојата генерација од 70 -тите години е веќе добро опремена со Сантијаго Дијаз. Бидејќи вклучуваме и други одлични раскажувачи како Хуан Гомез Јурадо, Микел Сантијаго, Сезар Перез ellелида и Пол Пен. Сите тие се писатели со најчиста неизвесност. Трилерите сакаат големи камиони. И на некој начин уживате во нив ...

читај повеќе

3 најдобри книги на Дон Винслоу

Стариот добар Дон Винслоу бил приватен истражувач пред целосно да се фокусира на својата писателска професија. И, најверојатно, тоа беше мониторингот на изведбата на различни парцели за кои ги побара своите услуги, што заврши како служат за неговите идни приказни. Genанрот трилер нема тајни за ...

читај повеќе

Најдобри книги од Лаетија Коломбани

Дали знаете кога ќе одлучите „ова ќе биде мојата омилена песна“? Па, вакво нешто се случува кога ќе завршите со книга од Лаетитија Коломбани. Потоа времето минува и нови книги ве заслепуваат, бидејќи новите песни стануваат саундтрак на животот. Но, прашањето е како читање или аудиција ...

читај повеќе

грешка: Без копирање