Lan nylametake kita saka piala, dening Santiago Roncagliolo

Manungsa sing kena godaan setan nggawe psikopat. Sampeyan ora bisa pracaya manawa nebus dosa ing bumi, paling ora. Ing sumur sing naluri paling ala pungkasane masak lan meksa nindakake perkara kaya lahar sing bakal ngrusak kabeh, gegayuhan lan gething ana. Ing koktail, ferment sing ora bakal dikarepake, monster kita dhewe. Novel dening Santiago Roncagliolo sing nggawe kita kasar karo tumindak ala.

Ora ana uwal saka piala utawa pandonga, kalebu ukuman kadagingan, kanggo wong-wong sing tundhuk marang karusakan jiwa. Sing paling ala yaiku rasa salah uga bisa diwarisake minangka beban sing paling ala lan paling ora nyaman amarga ora ana kemungkinan eksonerasi utawa pembayaran sing bakal ditebus.

Luwih-luwih yen saben ancaman pangapurane diwiwiti kanthi tandha salib lan daya tarik jeneng bapakne nalika bapakne ora dijenengi jeneng. Amarga sabenere dheweke sing nularake reregetan sing ora bisa uwal menyang jiwa ...

Nylametake pemahaman agama cocog banget karo plot kaya iki. Soko sing ngelingake novel kasebut dening Dolores Redondo: «Kabeh iki aku bakal menehi sampeyan». Setan mesthi ana ing kana kanggo nawakake tinsel kanggo ngganti nyawa sing bisa dienggo supaya bisa ngrusak kabeh lan mrentah maneh ing jagad iki.

Sinopsis

Nalika Jimmy ngerti manawa eyange bapakne, Mama Tita, lara, dheweke mutusake lelungan menyang Lima saka New York kanggo ngrawat dheweke. Sawise tekan kana, biyen sing bapake berjuang kanggo ndhelikake mula mbukak dhewe. Amarga medeni Jimmy, kabeh nuduhake bapakne sing ana gandhengane karo skandal pelecehan seksual bocah sing nggegirisi dhasar komunitas Katolik sing pengaruh. Novel pelatihan babagan identitas lan warisan budaya ing jagad global lan kanthi nyerep thriller sastra.

Sampeyan saiki bisa tuku novel «Lan mbebasake kita saka piala», dening Santiago Roncagliolo, ing kene:

KLIK BUKU

Deja un comentario

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.