On Time and Water, dening Andri Snaer Magnason

Babagan wektu lan banyu

Mesthine kudu ngadhepi cara liya kanggo ngenggoni planet iki, ora ana sangsi. Lelungan kita ing jagad iki ditandhani kanthi tandha minangka emblematic amarga ora migunani yen kita ngerteni kesetaraan jaman kita karo kosmos. Dadi ora prelu lan bisa ngowahi kabeh. Bumi bakal slamet lan kita bakal ...

maca liyane

Kepiye carane nulis esai

Ukara sing diretas "Aku kudu nulis buku" nuduhake sesanti apa sing dialami minangka pengalaman unik. Ana prekara sing menehi kesaksian kanthi ireng ing kulit putih bakal nggawe dewa-dewa Olimpus gumeter. Banjur ana ukara liyane «Saben dina aku miwiti nulis ...

maca liyane

Niadela, dening Beatriz Montañez

Beatriz Montañez ngrungokake swara batin sing kadang bisik-bisik nganti bengok-bengok ing tengah swara sing metu saka njaba. Lan sok dong mirsani, ing kene ana prejudge presenter «El Intermedio» sing nganggep manawa taruhan profesional sing anyar ora bakal apik banget nalika dheweke ngilang ...

maca liyane

Sampeyan bakal bungah, dening Carlos del Amor

Dheweke teka lan ngrusak kabeh ing pameran buku. Aku nuduhake karakter media sing animasi kanthi beda-beda nasib ing sastra iki. Saka Carme Chaparro malah Monica Carrillo utawa Carlos del Amor dhewe (aku ora nyebutake kasus liyane sing ora bisa dicritakake saka sing misuwur, splashing sing ...

maca liyane

Asal Usul Liyane, dening Toni Morrison

Tekan ruang latihan, Toni Morrison nemokake ide sing gampang, yaiku ide liyane. Konsep sing nyebabake kahanan dhasar minangka kahanan urip ing jagad global utawa interaksi ing kabeh tingkatan antarane budaya sing beda. Minangka saiki, komunikasi antarane balapan, pendhidhikan, ...

maca liyane

Surfing lan Meditasi, dening Sam Bleakley

Editorial Siruela bubar menehi buku nglangi ing Banyu Mbukak, minangka perkenalan sing menarik ing segara minangka papan antarane fisik lan spiritual kanggo manungsa sing nyelehake ing perairan segara sing mbukak. Lan wektu iki penerbit sing padha ngajak kita menyang ...

maca liyane

Tiran tanpa Tiran, dening David Trueba

Sawise novel Tierra de Campos sadurunge, David Trueba istirahat nalika nggawe fiksi kanggo menehi buku kanthi aspirasi lan inspirasi esai sosiologis. Iku babagan mikir babagan transendental, babagan nuansa pas ing antarane antropologi lan ...

maca liyane

kesalahan: Ora nyalin