3 buku Brandon Sanderson paling apik

Ing narasi fantasi saiki, kita nemokake generasi penulis sing lair ing taun 70-an sing nyetel langkah lan njupuk alih Tolkien, Pratchett utawa malah veteran lan saiki George RR Martin.

Internasional, aku nggandhengake generasi muda sing luwih tuwa iki karo wong lanang kaya Patrick Rootfush utawa duweke Brandon sanderson. Panulis wungu ing jagad analog abad kaping XNUMX; ing jaman komik; saka buku; televisi kanthi ukuran sing pas kanggo ngadhepi tawaran sing luwih cilik nanging bisa uga luwih disenengi. Mesthine minangka salah sawijining generasi pungkasan sing njelajah fantasi sing digawe ing omah, lan bisa nambah imajinasi sing dibutuhake banget kanggo pungkasane nulis novel lan sagasa sing hebat.

Ing cilik saka Brandon sandersonKita ngomong babagan panganggit sing ngerti tenanan karo jinis fantasi minangka macem-macem kemungkinan. Semesta argumen sing sejati, jagad sing diluncurake kanthi tali, antarane sing apik lan sing ala, minangka kiasan sing nyenengake kanggo jagad kita dhewe.

Ngomong babagan fantasi epik utawa heroik yaiku nambani genre fantasi sing paling wiyar ing antarane para pamiarsa ing saindenging jagad sing pengin nggawe jagad sing adoh saka njaba (umpamane manawa multimedia nggawe maneh saka njaba, nalika maca nggunakake imajinasi sing lahir saka sumber daya kita dhewe, luwih-luwih pengayaan pungkasane). Lan ing kono Sanderson wis bisa nemokake urat kreatif lan, kenapa ora diarani, uga adol.

Sagas ditindakake kanthi cara alternatif wiwit taun 2006, wiwitan abad XNUMX sing dianggep mutlak saka total pengarang yaiku Sanderson, sing bisa ngganti volume fantastis saka macem-macem seri, kaya dene alam semesta kreatif saben crita disusun ing arsip imajinasine sing akeh. Nanging uga nyipta fantasi sing luwih enom lan akeh kesempatan kanthi hadiah sing cocog kanggo nglengkapi narasi kanthi humor lan nuansa anyar kanggo kamulyan jinis kasebut.

Posisi sing bisa dipilih, kanggo aku iki sing paling apik ing bibliografi Brandon Sanderson, ing kiasan kita ing donya yaiku Cosmere utawa ing alam semesta liyane sing ditambahi stroke tinta ...

3 Buku Paling Disaranake dening Brandon Sanderson

Kekaisaran pungkasan

Ora kerja sing luwih apik kanggo miwiti bocah saga sing hebat. Gambar kekuwatan otoriter, sing dileksanakake tanpa welas asih, tansah ngajak kita adhep-adhepan karo para pelecehan sing ora adil sing pengin ditindakake saka lingkungan kita dhewe.

Lord Ruler minangka lambang ukuman kanggo awake dhewe, kekuwatan minangka tumindak tumindak ala sing paling keset. Sawise milenium eksploitasi lan perbudakan, bisa uga kondhisi wis siyap supaya Skaa tangi.

Kadhangkala, ing jinis novel iki kayane evolusi spesies pungkasane golek keslametan dhewe. Ing lingsir para bangsawan sing nulungi Lord Ruler, miscegenasi karo skaa pungkasane ningkatake panyebaran kekuwatan lan titik balik kanggo generasi anyar duwe kesempatan pemberontakan, dipimpin dening Kelsier lan Vin ...

Klik buku

Elantris

Kanggo akeh wong, karya penting penulis kanggo kemurniane, kanggo aliran fantasi lan imajinasi sing diraih minangka film pertama sing pungkasane nyerang perpustakaan genre kasebut.

Novel hebat digawe saka imajiner sing ana gandhengane karo mitos Yunani kuno, kanthi Olimpus diganti jeneng dadi Elantris, mesthi saka transposisi sing diadaptasi karo basa narasi saiki lan kumpulan epik anyar sing adoh banget ing wektu utawa ruang.

Arelon minangka wilayah sing mandheg wiwit saka cemlorot sing lawas kanthi kamulyan sadurunge. Transformasi kasebut, kayata bencana, nyerang ibukutha utopian "Elantris" lan ditinggalake kanthi ati-ati kaya Raja Fjordell, siyap kanggo ngambah wilayah kasebut menyang wilayah sing dikuwasani.

Wong sing isih urip sing ditinggalake sawise suwung ing Elantris saiki ora bisa ditindakake. Nanging ing antarane uga Pangeran Raoden, bisa uga siji-sijine sing bisa golek dalan kanggo uwal ...

Klik buku

Dalane Raja

Wiwitan sagas Sanderson duwe titik lelungan inisiatif. Ing prekara iki, kita isih isih kecemplung ing Cosmere, galaksi kasebut wis nate matur nuwun banget karo penulis iki.

Sanajan ing planet sing paling ora nyenengake kayata Roshar, pangarang bisa menehi crita babagan substansi lan makna. Kanthi cara tartamtu, maksud panulis bisa dianggep nuduhake manawa kabeh ana gandhengane ing jagad utawa jagad apa wae, «eFlap swiwi kupu-kupu bisa dirasakake ing sisih liyane. ”Apa sing kedadeyan ing Roshar sing awang-awang lan ora jelas bisa ateges saga sing akeh banget kaya“ Perang Badai ”.

Roshar urip ing perang tartamtu ing endi wae, konflik amarga sepele jagad sing katon ora relevan. Nganti nemokake rincian sing ngubungake sing luwih relevan.

Papan sing paling disepelekake lan adoh banget yaiku papan ndhelik sing sampurna kanggo rahasia paling gedhe. Ksatria sing sumringah, dalane para raja ... sing bisa ditemokake ing crita apa-apa lan kabeh ...

Klik buku

4 komentar babagan «3 buku Brandon Sanderson paling apik»

Deja un comentario

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.