3 buku paling apik dening José Luis Corral

Nalika sejarawan mutusake nulis novel sejarah, argumen kasebut nganti pungkasan. Yaiku kedadeyane Jose Luis Corral, Panulis Aragon sing nyedhiyakake awake dhewe kanthi jinis fiksi sejarah, ganti karo publikasi sing asipat informatif kanthi jelas minangka sarjana sing apik ing wilayah kasebut.

Udakara 20 novel sing wis dihargai dening panulis iki khusus ing abad pertengahan nanging bisa nguntungake awake dhewe ing adegan sejarah universal liyane.

Kautaman paling gedhe saka José Luis Corral yaiku kemampuan nyipta fiksi nalika main lan makili fiksi utawa intrahistori sing dilebokake ing konteks nyata.

Semangat kanggo apa sing ditindakake, rasa apa sing wis dilatih bisa nyebabake seni sastra ing antarane pedagogi lan hiburan, bisa uga dadi sintesis sing cocog karo novel sejarah sing cocog karo uyah.

Kuwat banget nanging uga suwek lan ngeculake plot kasebut. Panulis saged nampilake sejarah minangka kisah karakter, kahanan, keputusan, revolusi, kemajuan lan motivasi, kapercayan lan ilmu pengetahuan sing nyenengake. Sejarah minangka keseimbangan sing ora stabil ing dalane manungsa liwat jagad iki. Kepiye supaya ora semangat nalika ngasilake plot genre iki.

José Luis Corral nawakake ing saben novel anyar komitmen para sejarawan, praktik praktik sing apik banget, digawe cocog karo kabeh iki kanthi tujuan piwulang sing ana ing irama urip sing muncul.

3 novel sing disaranake dening José Luis Corral

Ruangan mas

Gangguan profesor novelis kasebut kedadeyan karo novel hebat iki sing dadi protagonis, bocah lanang sing jenenge Juan, nuntun kita lelungan sing apik banget liwat Eropa Abad Pertengahan.

Pengalaman Juan diselehake karo kasunyatan Eropa sing akeh budaya sing kebak kekayaan, nanging konflik mung siji-sijine hubungan.

Pengetahuan penulis babagan simbol sing hebat lan sing paling ora dingerteni saka kaloro klompok etnis kasebut bisa ngasilake plot ing ngendi Juan maju, bisa lolos saka nasibe sing fatal dadi budak.

Saka Ukraina menyang Istanbul, Genoa utawa Zaragoza, lelungan sing apik banget kanggo ngrampungake enigma wingi sing bisa urip dadi gema saiki.

Klik buku

Dokter bid'ah

Ilmu lan agama. Usulan-usulan tumrap ilmu sing luwih nyata lan kapercayan bayangan, paukuman lan pengunduran diri. Jaman-jaman kamanungsan tartamtu ngalami konflik ing antarane swarga, ilmu pengetahuan lan neraka, campuran angel sing bisa narik heretis menyang geni penebusan.

Reformasi Protestan ngancam masa depan agama Kristen. Sing paling ora dikarepake wong-wong percaya ing loro-lorone yaiku supaya ilmu pengetahuan lan kemajuane bisa nggayuh jejak sing luwih setya.

Nanging wong-wong sing nemokake akeh ilmu pengetahuan, rumangsa kudu mbabarake kasunyatan sing paling penting, kanthi biaya apa wae. Miguel Servet minangka ilmuwan sing keras kepala. Eksekusi mung nggawe bisu gema, nanging ora nate swarane.

Klik buku

Wong Austria. Wektu ing tangan sampeyan

Iki novel anggitane José Luis Corral ngenalake awake dhewe minangka sambungan saka Flight of the Eagles sing diakoni. Lan bertentangan karo apa sing biasane kedadeyan, aku luwih seneng bagean liyane iki tinimbang sing pertama.

Charles I dinobatkan kanggo ngatur Kekaisaran sing nalika semana ditandhani irama jagad ing endi para navigator Eropa isih ngimpi papan anyar sing bakal dijajah. Éropah minangka pusat kekuwatan lan sisa bawana saya kepencut saka kartografer bawana lawas.

Ing jagad kasebut, raja Hispanik sing hebat ngadhepi kabeh jinis kemunduran sing wis dingerteni liwat warisan Sejarah. Nanging José Luis Corral, ahli ilmu sing ora bisa dielingi saka kabeh sejarah kasebut, uga nggawe karakter raja.

Ngluwihi judhul lan formalitas, tanggal, dokumen resmi lan kutipan evocatif, Carlos I saka Spanyol lan V Jerman (kaya sing mesthi diwartakake ing sekolah) uga putra saka Juana sing ora nyenengake (luwih saka edan) lan pungkasane omah-omah karo seduluré Isabel de Portugal.

Aku ngomong kabeh iki amarga Sejarah uga ora menehi kesan sing paling pribadi, yaiku perasaan raja, cara tumindak lan berkembang. Ngerti Carlos I ngluwihi tonggak sejarah sing penting, mesthine dadi tugas sing nyenengake kanggo sejarawan, lan mesthine José Luis Corral bakal ngerti kepiye cara nyekel "cara" kasebut sing minger ing antarane macem-macem jinis kesaksian nalika semana, supaya luwih becik negesake manawa cocog karo kedadeyan lan kahanan pamrentahan sajrone 40 taun nalika dheweke ngrampungake konflik utawa nyebabake perang.

Singkat, Wong Austria. Wektu ing tangan sampeyan, yaiku novel sing dadi akun lengkap taun-taun awal kaisar, kanthi tangan guru lan ahli sejarah sing hebat lan sejarah ...

Klik buku

Deja un comentario

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.