Pemuda Kadua, ku Juan Venegas

novél nonoman kadua

Perjalanan waktos freaks kuring kaluar salaku argumen. Kusabab éta mangrupikeun titik awal fiksi ilmiah anu sering janten anu sanés. Kahayang anu mustahil pikeun ngalangkungan waktos, nostalgia ngeunaan naon kami sareng kaduhung pikeun kaputusan anu salah. Nyaéta…

Baca leuwih

Entong luput buku fiksi ilmiah anu pangsaéna

buku fiksi ilmiah pangalusna

Éta moal janten tugas anu gampang pikeun milih anu pangsaéna pikeun hiji jinis anu jembar saperti literatur fiksi ilmiah. Tapi mutuskeun hadé atanapi goréng nyaéta kanyataan anu subyektif. Kusabab urang parantos terang yén laleur ogé ngagaduhan rasa éschatologis anu penting. Pangsaéna …

Baca leuwih

3 buku Ian McDonald anu pangsaéna

panulis Ian McDonald

Panulis fiksi ilmiah anu paling didedikkeun pikeun panyababna sok tungtungna ngadeukeutan bintang salaku skénario anu teras-terasan anu ngahubungkeun urang sadayana kusabab sifatna anu henteu dikenal. Komo deui ngémutan dunya urang anu parantos urang terang "ampir sadayana." Ieu kasus Ian McDonald ogé ...

Baca leuwih

3 buku anu pangsaéna ku James Graham Ballard

Buku JG Ballard

Satengahna antara Jules Verne sareng Kim Stanley Robinson, kami mendakan panulis Inggris ieu anu ngalambangkeun alternatif imajinatif pikeun dunya urang anu mimiti dicutat jenius sareng niat dystopian tina panulis kadua ayeuna. Kusabab maca Ballard nyaéta resep usulan kalayan aroma abad ka-XNUMX anu hebat tapi ...

Baca leuwih

Top 3 Kim Stanley Robinson Buku

panulis-kim-stanley-robinson

Fiksi Élmu (enya, ku huruf kapital) mangrupikeun jinis anu aya hubunganana sareng jalma awam kalayan jinis subgenre anu teu langkung nilai tibatan hiburan hungkul. Kalayan hiji-hijina conto panulis anu kuring bawa ka dieu dinten ayeuna, Kim Stanley Robinson, éta patut dibongkar sadaya kesan samar éta ngeunaan ...

Baca leuwih

Bewilderment, ku Richard Powers

Novel Bewilderment, Richard Powers

Dunya teu cocog sareng janten kabingungan (punten pikeun lulucon). Dystopia ngadeukeutan sabab utopia sok jauh teuing pikeun peradaban sapertos urang anu ningkat sacara éksponénsial dina jumlah nalika identitas umum turun. Individualisme téh bawaan pikeun mahluk. ...

Baca leuwih

3 buku Robin Cook pangsaéna

Buku Robin Cook

Robin Cook mangrupikeun salah sahiji pangarang Fiksi Élmu anu dibawa langsung tina widang kadokteran. Teu aya anu langkung saé tibatan anjeunna pikeun hipotésis ngeunaan rupa-rupa masa depan ngeunaan manusa, kalayan pangaweruh genetika salaku rohangan anu subur pikeun asumsi sadaya warna. Teu ngitung kamungkinan ...

Baca leuwih

Budak Sareng Anjingna di Akhir Dunya, ku CA Fletcher

Novel "Budak sareng anjing na di tungtung dunya"

Fiksi pasca-apokaliptik salawasna nuduhkeun dua aspek kamungkinan total karuksakan sareng ngaharepkeun lahir deui. Dina hal ieu, Fletcher ogé narik skétsa has anu netelakeun kumaha dugi ka titik anu aneh dimana anu salamet bertanggung jawab ngawangun deui dunya ...

Baca leuwih

3 buku Aldous Huxley anu pangsaéna

Buku Aldous Huxley

Aya pangarang anu nyumput di tukangeun karyana anu pangsaéna. Ieu kasus Aldous Huxley. Dunya anu bagja, diterbitkeun dina 1932 tapi kalayan karakter anu henteu aya tungtungna, nyaéta karya anu unggal pangenal dikenal sareng nga nilai. Novel fiksi ilmiah transendental anu ngaliwat kana sosial sareng politik, dina ...

Baca leuwih

Ninggalkeun Dunya di Balik, ku Rumaan Alam

Ninggalkeun dunya ka tukang, novel

Kabur ka Long Island henteu pernah cukup jauh pikeun teu aya nanaon. Anjeun tiasa janten kauntungan upami anjeun ngan ukur nyobian de-setrés saatos saminggu tangguh perang di New York City; tapi éta mangrupikeun rencana anu goréng upami mangrupikeun tungtung dunya, kiamat atanapi ...

Baca leuwih

Ngadeukeutan ... Kamentrian Masa Depan, Kim Stanley Robinson

Kamentrian kapayunna

Ti Menteri Cinta George Orwell dugi ka Kamentrian Waktos, séri panganyarna anu jaya dina TVE. Patarosanna pikeun ngahubungkeun menteri sareng dystopian, aspék futuristik sareng sareng titik anu jahat ... Éta bakal janten masalah menteri-menteri dina ngerjakeun tugas-tugas poék anu ditugaskeun dina koper kulitna ... The ...

Baca leuwih

Lapar, ku Asa Ericsdotter

Lapar, ku Asa Ericsdotter

The thrillers par kaunggulan anu dystopias naon tiasa janten. Kusabab pendekatan dystopian salawasna ngagaduhan komponén sosiologis anu ageung. Sadayana kakeunaan orde énggal kalayan upaya pemberontakan sareng kaluman sieun. Ti George Orwell ka Margaret Atwood réa panulis anu hébat ...

Baca leuwih