Sabun jeung Cai, ku Marta D. Riezu

Sabun jeung cai, Marta D. Riezu

Sophistication dina pilarian kaunggulan dina fashion. Éta darajat elegance nu neangan pikeun ngangkat sababaraha jenis altar tinimbang nangtung kaluar, bisa ngabalukarkeun éfék sabalikna. Malah bisa jadi hiji poé manéhna indit kaluar ka jalan taranjang kawas éta kaisar dina carita, mikir yén manéhna téh ninggalkeun ...

Baca leuwih

Prometheus, ku Luis García Montero

Prometheus, Luis Garcia Montero

Yesus Kristus overcame temptations paling irresistible tina Iblis pikeun nyalametkeun umat manusa. Prometheus ngalakukeun hal anu sami, ogé nganggap hukuman anu bakal datang engké. abnegation dijieun mitos jeung legenda. Harepan yén urang tiasa leres-leres mendakan dina sababaraha waktos kalayan bentuk kapahlawanan anu diajarkeun sababaraha kali sareng éta ...

Baca leuwih

Helgoland ku Carlo Rovelli

Heligoland. Buku Carlo Rovelli ngeunaan Werner Heisenberg

Tangtangan élmu sanés ngan ukur mendakan atanapi ngajukeun solusi pikeun sadayana. Masalahna ogé ngeunaan nawiskeun pangaweruh ka dunya. Divulging téh sakumaha perlu sakumaha anu kasebut pajeulit nalika argumen diwanohkeun dina bojong unggal disiplin. Tapi sakumaha ceuk lalaki wijaksana, urang téh manusa jeung euweuh…

Baca leuwih

Pupusna dicaritakeun ku sapiens ka Neanderthal

Pupusna dicaritakeun ku sapiens ka Neanderthal

Henteu sadayana bakal janten roti bakar buta pikeun kahirupan. Kusabab dina maksim nu ngatur sagalana, éta premis nu nunjukkeun ayana hal ngan dumasar kana nilai sabalikna maranéhanana, hirup jeung maot nyieun kerangka penting antara extremes urang gerak. Jeung alesan...

Baca leuwih

The Runaway Kind ku Anthony Brandt

Buku Runaway Species

Urang delve kana rusiah agung évolusi manusa, nu prodigy yén éta kanyataan diferensial. Kami henteu nyarios pisan ngeunaan intelegensi tapi ngeunaan kreativitas. Kalawan kecerdasan, hiji proto-lalaki bisa ngarti naon seuneu éta tina konsékuansi tina approaching eta. Hatur nuhun kana kreativitas...

Baca leuwih

Ti jero, ku Martin Amis

Ti jero, ku Martin Amis

Sastra salaku cara hirup sakapeung ngabeledug ku karya anu nangtung dina ambahan narasi, kronis jeung biografi. Jeung nu ends up keur latihan paling ikhlas tina panulis anu mixes inspirasi, evocations, kenangan, pangalaman ... Ngan naon Martín Amis nawarkeun kami di ...

Baca leuwih

Dina paneuteup naga hudang, ku Mavi Doñate

Handapeun teuteup naga nu hudang

Janten wartawan ngesahkeun sadaya titik dina nganggap diri anjeun aya anu ngumbara. Kusabab pikeun nyaritakeun naon anu lumangsung di mana waé di dunya anjeun kedah gaduh pangaweruh dasar pikeun nepikeun naon anu lumangsung kalayan kredibilitas. Hasilna tiasa janten, sapertos dina kasus ieu, ...

Baca leuwih

Sacramento, ku Antonio Soler

Sacramento, ku Antonio Soler

Anu narik kutub mangrupikeun dikte fisika. Ti dinya indung sadaya kontradiksi urang. Posisi ekstrim dina manusa tungtungna ngagabung sareng sensasi magnetisme atanapi inersia anu teu kaampeuh. Saé sareng jahat ngalaan katalog prinsip sareng godaan sareng sadayana ...

Baca leuwih

Inventarisasi Sababaraha Hal Kaleungitan, Judith Schalansky

Inventory sababaraha hal leungit

Teu aya deui surga tibatan anu leungit, sapertos anu diomongkeun ku John Milton. Atawa hal anu leuwih berharga ti eta nu teu boga deui, atawa anjeun bisa niténan. Kaajaiban dunya anu leres-leres langkung seueur anu urang kaleungitan atanapi ngancurkeun tibatan anu ayeuna bakal diciptakeun sapertos kitu, nambahan ...

Baca leuwih

Seni Perang Antara Perusahaan, ku David Brown

Seni perang antara pausahaan

Sun Tzu nulis bukuna "The Art of War" dina abad ka-XNUMX SM. Seueur perang engké, sareng ti abad ka-XNUMX dugi ka ayeuna, konflik énggal dimana nerapkeun seni anu saé atanapi anu goréng dibantah antara perusahaan multinasional atanapi korporasi nagara. Urang lajengkeun kana seni ...

Baca leuwih

The Great lantera, ku Maria Konnikova

Buku lantera Ageung

Panulis sateuacan anjeunna pamuter poker, María Konnikova sumping ka buruan permainan kartu tina dorongan unggal narator anu hoyong ngadeukeutan setting naratif anu anyar pikeun nyerep kontéksna. Kami nambahan masalah gelar doktor dina psikologi sareng kami mendakan versi canggih tina Pelayo ...

Baca leuwih

kasalahan: Taya niron