3 buku anu pangsaéna ku Arthur C. Clarke

Lo Arthur C. Clarke éta mangrupikeun kasus anu unik tina kolusi sareng seni katujuh. Atanapi sahenteuna karyana 2001 hiji Odyssey luar angkasa kitu éta. Kuring henteu terang novél anu sanés (atanapi sahenteuna kuring henteu émut deui) anu nyeratna lumangsung sajajar sareng produksi sareng publikasi pilem.

Sanaos ngemutan kekhususan pilem Kubrick, watekna anu ngaganggu dina hal gaya novél pangiriman budaya sacara visual salaku campuran seni sareng filsafat, sadayana langkung masuk akal. Pilem maju dina waktuna sareng enigmatis dina pamekaranana. Tina jalma-jalma anu henteu ninggali saha waé anu teu paduli, bakal dianggap karya agung (kuring komunikasi sareng arus ieu) atanapi gangguan anu teu kaambeu (aya rasa pikeun sagalana).

Tapi, nempel ka Clarke, aya kahirupan kreatif saluareun 2001 - odyssey luar angkasa. Tinimbangan anjeun salaku panulis fiksi anjeunna nyaluyukeun kana narasi dina milarian waleran transendental, ampir sok berorientasi kana kosmos.

Dina petualangan éta nyaéta maca Arthur C. Clarke, Abdi badé nunjukkeun tilu novel karesep, jalma Buku anu disarankeun ku panulis ieu tina bentang ...

2001 Odyssey Spasi

Teu bisa dihindari pikeun nempatkeun karya hébat ieu dina puncak penciptaan na. Sanaos generasi na sajajar sareng pilem, kuring nyarankeun maca sateuacanna sateuacan ngaluncurkeun pilem éta.

Sanaos pilemna henteu tiasa diungkulan, ayeuna épék-épék istiméwa na ngirangan imajinasi, kumargi urang pasti ningali éta ketinggalan jaman (sanaos dina seueur hal sanésna masih kénéh hasil tina karya seni katujuh, sapertos anu teu tiasa dijelaskeun sareng éksténsif na tungtung). Ringkesan: Perjalanan antargugusna narik ati pikeun milarian buktina yén manusa henteu nyalira dina kosmos.

Éppedisi ka tungtung jagat raya sareng tujuan-tujuan jiwa, anu jaman baheula, ayeuna sareng pikahareupeun digabungkeun dina kontinuitas anu misterius. Naon hakekat pamungkas anu ngatur urang? Naon tempat anu dijajah manusa dina wéb anu rumit tina teu aya watesna? Iraha waktos, hirup, maot ..?

Novel hébat dimensi epik anu rupa-rupa interpretasi nawiskeun visi anu total. Arthur C. Clarke kolaborasi raket sareng Stanley Kubrick dina produksi pilem sohor kalayan nami sami anu ngadorong judul ieu janten klasik mutlak fiksi ilmiah.

KLIK BUKU

Palu Gusti

Plot anu langkung has dina pendekatan na kana penjajahan planét énggal pikeun meringankeun masalah overpopulasi. Ti dinya urang lebet kana dilema étika sareng matéri ngeunaan kakirangan sabagéan ageung peradaban manusa dina rohangan anu ngirangan.

Resumen: Dina abad XXII, manusa cicing di Bulan sareng Mars; saurang Samaun perang parantos ngadegkeun Crislam, doktrin agama anu diajarkeun ngalangkungan modul kanyataan virtual; Teu aya kadaharan alami deui, tapi ku daur ulang limbah anjeun kéngingkeun piring naon waé; lantai leutik, tapi gampang pikeun ngarobih ruang anjeun sareng ngahijikeun deui jalma anu dipikacinta berkat hologram; rékayasa genetik sanggup naon waé, tapi Paus nentang unggal kamajuan anyar ...

Munculna astéroid anu ngancam turun di Bumi naékkeun dilema anu penting: naha kedah musnah di angkasa? Naha henteu langkung saé pikeun ngantepkeun sina murag sareng ngabantosan ngalereskeun masalah padumukan bumi?

KLIK BUKU

Cahaya poé-poé séjén

Relativitas Einstein nyaéta rélativitas manusa. Fisika kuantum salaku trik Gusti tungtungna ngungkabkeun. Akibatna nyaéta alesan pikeun nganalisis naon urang, sareng naon urang ...

Resumen: Cahaya ti Dinten-dinten sanés nyarioskeun naon anu kajantenan nalika ahli industri anu brilian nganggo manpaat fisika kuantum. Ku cara kieu, saha waé tiasa ningali naon anu dilakukeun ku batur ti mana waé dina kaayaan naon waé. Pojok sareng témbok henteu janten halangan deui, unggal waktos ayana, henteu masalah kumaha pribadi atanapi caketna, kakeunaan batur.

Téknologi anyar ieu nganggap ngaleungitkeun privasi manusa sacara ngadadak… salamina. Nalika lalaki sareng awéwé ngungkulan trauma tina kaayaan anyar, téknologi anu sami ieu bakal ngabuktikeun sanggup ningali ka jaman baheula ogé.

Henteu aya anu tiasa nyiapkeun urang pikeun anu bakal datang: mendakan naon anu leres sareng salah sapanjang rébuan taun sajarah manusa sakumaha urang terang. Salaku konsekuensi tina élmu ieu, pamaréntahan digulingkeun, agama murag, yayasan masarakat manusa ngoyagkeun tina akar na.

Éta nandaan parobihan mendasar dina kaayaan manusa anu nyababkeun asa, huru-hara, sareng meureun, ogé kasempetan pikeun ngalangkungan salaku ras. Cahaya dinten-dinten ayeuna mangrupikeun wisata de force, acara pikeun milénium salajengna sareng narasi anu anjeun moal hilap.

KLIK BUKU

Ninggalkeun comment hiji

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.