3 buku terbaik ku Paolo Cognetti

nu nulis Paolo Cognetti Anjeunna mangrupikeun salah sahiji panulis anu nekad ngalebetkeun kana literatur fiksi na salaku titik transendensi, sifatna ampir filosofis, kalayan raos pikeun sejarah anu implikasi humanistik.

Sareng sanés sanés ngeunaan nyerat carita kalayan moral atanapi nyamar tina plot ramikasi anu rumit. Cognetti sigana ngan ukur milari jinis imajinasi, kanvas eksistén di sekitar karakter anu dipidangkeun dina bulistir émosina, ampir-ampiran sareng gagasan positivis dina sentuhan réalistis anu teu tiasa dipungkir anu tungtungna ngageserkeun perasaan melankolik dina waktosna.

Protagonis anu ngantepkeun pikeun ngamajukeun deui diri, pangakuan saatos naon anu aranjeunna hirup nalika éta, naon anu aranjeunna hirup, parantos nempatkeun karakter-karakter ieu dina satengah kahirupan anu Dante parantos nyarioskeun Komedi Ilahi.

Tangtosna, naon waé pikeun nginget-nginget dilemmas introspéksi anu juicy ayeuna-ayeuna ogé salawasna nyiptakeun pamandangan anu niru, yén kanyaho alamiah anu ku protagonis tiasa ngaliwat. Sareng upami tindakan anu diusulkeun ogé nyumbang kana minat petualangan pribadi, bahkan langkung saé.

3 buku anu disarankeun ku Paolo Cognetti

Dalapan gunung

Silaturahim tanpa trivia, tanpa subterfuge. Sababaraha urang tiasa ngitung babaturan dina ramo hiji leungeun, dina konsép silaturahim anu pangjerona, dina hartosna bébas tina sagala minat sareng dikuatkeun ku kaayaan. Pondokna, rasa cinta di saluareun beungkeut séjén ti mana sababaraha jenis timbal balik muncul.

Naon anu dicarioskeun ka urang dina buku ieu antara Pietro sareng Bruno nyandak urang balik deui kana hakekat saha diri urang, kana silaturahim anu urang kadang-kadang nepi, kana hubungan anu urang dasi bahkan ku getih. Tumuh teu kedah salawasna ninggalkeun paradises. Salami anjeun tiasa ngajaga éta atanapi réréncangan anu anjeun ngonci rasa cinta anu teu tiasa dipegatkeun, anjeun tiasa ageung saayunan sareng budak anjeun anu ningali anjeun angkat. Bacaan anu émosional sareng transendental, pamahaman anu teu jero tapi enteng kana sulap takdir anu sumping sareng badé, anu nyatakeun anjeun salaku bagian tina jalma sanés sareng ngan ku éta anjeun mendakan hartos deui nalika anjeun ngumbara di dunya.

Pietro jalan di antara kota, ngajantenkeun salah sahiji masa depan anu dimeunangkeun ku kerja keras sareng kateguhan. Bruno cicing diantara gunung-gunung Dolomites. Tapi duanana terang yén di ditu, antara puncak luhur, padang rumput hejo sareng jurang jero, waktos ngantosan aranjeunna. Kurung pikeun ngabagi ka Gusti atanapi ka saha waé aprésiasi anjeun ngeunaan jaman baheula sareng ka hareup, ngeunaan kolot, ngeunaan cinta, ngeunaan kasalahan sareng impian. Novel anu ngajantenkeun dunya sapertos gema anu teu tiasa dibahas dilahirkeun di antara dalapan gunung.

KLIK BUKU

Budak liar

Kiasan ngeunaan ditinggalkeun salaku filsafat. Berkah pertapa salaku hiji-hijina plasebo nuju kabébasan. Budak lalaki anu ayeuna lalaki hese pikeun nampung dirina dina konvensi sosial, dina formula anu parantos diangkat, dina perlengkapan idéologis.

Narator netepkeun. Léngkah-léngkah munggaran pinuh ku kateupastian. Tapi nalika anjeunna angkat, si éta mendakan yén masalah éta nyobian salamet pikeun ngaraos yén anjeun hirup, yén teu aya usaha anu langkung parah tibatan ngantepkeun diri dibawa kabawa inersia. Éta anu tiasa ngantosan anjeunna nalika anjeunna sepuh nyaéta rasa kaduhung anu teu anjeunna uih deui. Antara gunung (tangtosna), interaksi anu sakedap sareng manusa anu sanés, (sapertos anu katingali dina intina ku panulis), sato sareng kakuatan alam éta anu nyambungkeun anjeunna sareng intina saluareun gaganti atah anu sanésna hubungan abad ka-XNUMX, narator na tungtungna ngararasakeun perjalanan, perasaan milik, dasarna, kana siklus kahirupan.

KLIK BUKU

Tanpa kantos dugi ka puncak

Puncak dunya sanés sapertos baheula. Éta henteu nawiskeun deui yén visi mistis ti saprak ratusan urang Minggu diabadikeun dina garis sapertos supermarket pikeun ngambah puncak. Janten henteu ngaraheutkeun deui yén sumanget gunung anu sakti di gunung ngaliwatan carita sapertos kieu dikirimkeun dina kasempetan ieu dina buku catetan perjalanan anu saé.

Kabeneran, Nepal nawiskeun seueur deui skenario anu aya hubunganana sareng titik kalanggengan, spiritualitas ti daérah paling luhur di dunya anu tiasa nawiskeun atanapi nyungkeun bintang. Cognetti ngundang urang pikeun ngalaksanakeun perjalanan panjang dina tahapan di sakuriling bumi ieu ditarik deui sapertos anu sanésna nuju anu pangluhurna. Saluareun Everest aya tempat anu tetep ampir teu keuna pikeun fotografer anu teu sopan. Sareng di dinya urang dipindahkeun ku Cognetti anu ngajantenkeun atavistik mangrupikeun sambungan anu narik ati sareng tukang terang tempat éta anu nyobian noél langit.

Cognetti dina milarian tungtung dunya pikeun pendak di jalan. Kahirupan dijantenkeun petualangan sareng dipidangkeun dina sips anu kuat antara tiisna tiris sareng panyumputan aneh ngeunaan bacaan naturalis anu ngan ukur nawiskeun waleran tina pangalaman pinuh tina pangusir bahan dina jarak peradaban.

KLIK BUKU

1 koméntar ngeunaan «3 buku anu pangsaéna ku Paolo Cognetti»

Ninggalkeun comment hiji

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.