Fluturimi 19, nga José Antonio Ponseti

Libri i fluturimit 19
Në dispozicion këtu

Në një vijë të drejtë nga Porto Riko në Miami dhe duke arritur një kulm të tretë që arrin Ishujt Bermuda në nofullat e Atlantikut të Veriut. Vrazhdësia e detit, moti i paparashikueshëm dhe ndonjë fenomen i mundshëm i magnetizmit tokësor kanë përfunduar duke krijuar mitin për incidentet e lundrimit detar dhe ajror.

Në këtë libër të Jose Antonio Ponseti ne u përballëm, me tensionin natyror që gjeneron kjo zonë mitike, një ekspeditë të trajnimit të thjeshtë për pilotët për herë të parë. Lufta e Dytë Botërore tashmë ka përfunduar. 5 avionë Grumman Avenger nisen me 14 burra në total. Ata largohen të pajisur mirë me karburant dhe me të gjithë aeroplanët në gjendje perfekte.

Shtë 5 dhjetor 1945. Të rinjtë nuk vunë këmbën në tokën që kishin lënë në orën 14:10 pasdite të asaj dite.

Asgjë më e pakëndshme dhe shqetësuese sesa të bësh zyrtare vdekjen e të zhdukurve. Ponseti ka qenë përgjegjës për të rrëfyer një histori rreth asaj që mund të kishte ndodhur dhe si mund të kishte ndodhur. Ndoshta hapja e vazhdueshme e dosjeve të klasifikuara nga administrata amerikane e ka bërë detyrën më të lehtë. Diçka e tillë ka ndodhur tashmë me Zonën enigmatike 51, për të cilën Annie Jacobsen shkroi një vepër dokumentare që gjithashtu ju bën flokët të ngrihen.

Në rastin e Ponsetit, kjo histori është edhe më tronditëse kur paraqitet si një histori e gjallë, intensive, enigmatike me shfaqjen e një telegrami në të cilin një person i zhdukur njofton familjen e tij se ai është ende gjallë. Thenshtë atëherë kur miti i Fluturimit 19 rritet dhe intensifikohet. Dhe pikërisht nga ajo pikë kthese midis asaj dramatike dhe interesante, Ponseti shpalos të gjitha njohuritë e tij në lidhje me këtë temë, duke e konsideruar atë si mjedisin më të mirë për një roman misterioz që humbet mes shakave të një historie të vërtetë të kohëve të fundit.

Leximi i komplotit na çon midis pyetjeve që hidhen nga rrafshi i trillimit në realitet, që kalojnë nga shqetësimi i personazheve që banojnë në histori, por që shqetësojnë edhe konceptimin tonë për botën.

Padyshim një nga ata romane të bazuar në ngjarje reale që janë të balancuara mes rëndësisë së madhe të së vërtetës dhe mundësisë narrative për kaq shumë fije të spikatura. Me këtë histori Ponseti gjen një vend në tryezë pranë vetes JJ Benitez, Të paktën me këtë rast.

Tani mund të blini romanin Fluturimi 19, libri i ri nga José Antonio Ponseti, këtu:

Në dispozicion këtu

Lini një koment

Kjo faqe përdor Akismet për të reduktuar spamin. Mësoni se si përpunohen të dhënat tuaja të komenteve.