3 filmat më të mirë të të madhit John Malkovich

Filmat e John Malkovich

Ka nga ata që konsiderojnë se John Malkovich është aktori më egoist nga ata që kanë kaluar nëpër Hollywood. Bërja e një filmi të quajtur "Being John Malkovich" dukej si një kotësi absolute. Nuk është as ideja për të shkruar dhe luajtur në një film tjetër të titulluar "100 vjet: Filmi që nuk u largua kurrë".

Vazhdoni leximin

3 librat më të mirë nga Julio Ramón Ribeyro

Libra nga Julio Ramón Ribeyro

Jo të gjithë autorët arrijnë pavdekësinë e veprës së tyre. Peruani Julio Ramón Ribeyro e di për këtë miratim nga lexues nga gjysma e botës. Në imagjinatën e tij, aq herë mburrur me përmbledhjen, me shkurtësinë e mrekullueshme të krahasueshme me Borges-in apo Cortázar-in, gjejmë zgjuarsi si mana e shpërndarë në...

Vazhdoni leximin

3 librat më të mirë nga Daniel Guebel

Libra nga Daniel Guebel

Me profesionin e tij për të shkruar të zbuluar herët, Daniel Guebel ka qenë përgjegjës për lustrimin e zanatit, për zbukurimin e zanatit, për kërkimin e argumenteve në ndryshim, për fokusin e përhapur midis realizmit dhe realitetit alternativ. Kjo është ajo që ka të bëjë me shkrimin, ose të paktën nëse synohet ...

Vazhdoni leximin

3 librat më të mirë të Lucía Berlin

Libra nga Lucia Berlin

Në sallën e famës së shkrimtarëve amerikanë të mitologjizuar (ku gjenden gjithmonë libra nga Salinger, Capote, Bukowski, Hemingway apo Kennedy Toole ndër të tjera), Lucía Berlin kohët e fundit vendosi pykën dhe veprën e saj me atë shijen e hidhur të "drejtësisë". mbërritja në kohën e gabuar. Sepse ai duhej të…

Vazhdoni leximin

3 librat më të mirë nga Ottessa Moshfegh

Librat Ottessa Moshfegh

Në karrierën e saj fillestare letrare, Ottessa Moshfegh ka treguar një interes sa të shëndetshëm aq edhe të ndryshueshëm për shkak të pabarazisë së temave ndaj një larmie synimesh si narrator. Ajo që zakonisht njihet si një varg falas me lexuesit e saj të befasuar fitoi dhe në mënyrë të sigurt. Përveç nëse botuesi në detyrë adocene ...

Vazhdoni leximin

3 librat më të mirë nga Robin Cook magjepsës

Librat e Robin Cook

Robin Cook është një nga ata autorë të trillimeve shkencore të sjellë direkt nga fusha e mjekësisë. Diçka si kolegu i tij i famshëm Oliver Sacks, por tërësisht i përkushtuar ndaj fiksionit në rastin e Cook. Dhe nuk ka njeri më të mirë se ai që të hipotezojë për të ardhme të ndryshme...

Vazhdoni leximin

3 librat më të mirë nga Alicia Giménez Bartlett

Libra nga Alicia Giménez Bartlett

Puna e Alicia Giménez Bartlett sillet rreth personazhit të Petra Delicado, të paktën që kur ajo doli nga imagjinata e saj në 1996 me veprën Ritet e vdekjes. Me këtë karakter, autori përfshin gratë me të drejta të plota dhe forcë absolute në zhanrin e policisë spanjolle. Pas…

Vazhdoni leximin

3 filmat më të mirë të Gerard Butler

Filmat e Gerard Butler

Meqenëse Leonidasi mitik bëri mish e gjak me prekje komike epike, lëvizja e Gerard Butler ishte që të ngrihej në yll filmi me role të reja që ishin me bollëk në grepin e tij heroik. Me siguri pa u bërë një nga aktorët e linjës së parë, por duke u njohur mjaftueshëm si...

Vazhdoni leximin

3 librat më të mirë nga sugjeruesi George Saunders

Libra nga George Saunders

Në një kohë të kufizimeve të personazheve për të gjitha llojet e redaksive, (falë rrjeteve sociale, por edhe lexuesve të tyre dembelë në kërkim të titujve e pak tjetër) historia tregon mundësinë letrare të përmasave të para. Dhe një nga shkrimtarët më interesantë të tregimeve dhe tregimeve...

Vazhdoni leximin

3 librat më të mirë nga Luis Landero i jashtëzakonshëm

Libra nga Luis Landero

Disa shkrimtarë të sapolindur në moshë madhore nuk do ta kishin kuptuar kurrë se do të ishin të tillë shumë kohë më parë, kur nuk kishin shkruar ende asgjë. Një ish-Luis Landero, i lëvizur në mënyrë më kreative drejt shtigjeve muzikore, parashikonte një të ardhme shumë larg letërsisë. Por ashtu siç ndodhi me Shën Palin, gjithmonë…

Vazhdoni leximin

3 librat më të mirë të gjeniut të shkurtër Maxim Osipov

Libra nga Maxim Osipov

Të admirosh Çehovin është e lehtë. Kështu është t'i dorëzohesh një historie që mund të të përjetësojë si autor pas 10 minutave të para të leximit. Shkrimtarët e tregimeve luajnë në atë mënyrë, përshtypjet e para bëhen gjeste të përjetshme. Si bashkatdhetar i Çehovit, Maksim Osipov duket se ka mësuar, ndoshta të trashëguar,...

Vazhdoni leximin

3 librat më të mirë nga Andrea Camilleri

shkrimtari Andrea Camilleri

Mësuesi italian Andrea Camilleri ishte një nga ata autorë që mbushi mijëra faqe falë mbështetjes së lexuesve të tij në të gjithë botën. Filloi të shfaqet në vitet '90, një fakt që demonstron këmbënguljen dhe shkrimin profesional pasi themeli për jetëgjatësinë e tij vitale u shtri në ...

Vazhdoni leximin

error: Nuk ka kopjim