Romanet më të mira dhe më shqetësuese të misterit

romanet më të mira të misterit

Zhanri misterioz është më i brendshmi për letërsinë që mund të imagjinojmë. Meqenëse romani është një roman, enigmatiku si bazë komploti zgjatet pothuajse në çdo tregim. Edhe më shumë duke pasur parasysh se një nga romanet e parë më ilustrues është historia brilante në kodin e ...

Vazhdoni leximin

5 librat më të mirë të të mëdhenjve Javier Sierra

Librat e Javier Sierra

Diskutoj Javier Sierra Do të thotë të hysh në fenomenin bestseller të prodhuar në Spanjë. Ky autor nga Terueli është bërë bestseller i librave të tij në Spanjë dhe në mbarë botën. të gjithë librat e Javier Sierra ata ofrojnë atë faturën tipike të veprave të misterit të madh, me intrigues…

Vazhdoni leximin

5 librat më të mirë nga brilanteja Matilde Asensi

Libra Matilde Asensi

Autorja më e shitur par excellence në Spanjë është Matilde Asensi. Zëra të rinj dhe të fuqishëm si ai i Dolores Redondo Ata po i afrohen kësaj hapësire nderi të autores Alicante, por kanë ende një rrugë të gjatë për ta arritur atë. Në karrierën e tij të gjatë, sipas profesionit, temës dhe numrit të…

Vazhdoni leximin

Librat që duhet të lexoni para se të vdisni

Librat më të mirë në histori

Çfarë titulli më i mirë se ky? Diçka e lehtë, e lehtë, me pretendime. Para se të vdisni, po, më mirë sa më pak orë përpara për ta dëgjuar atë. Pikërisht atëherë do të marrësh listën e librave thelbësorë dhe do të shkelësh bestsellerin e Belén Esteban, atë që mbyll rrethin e leximit të jetës tënde... (ishte një shaka, një makabër...

Vazhdoni leximin

3 librat më të mirë nga Harlan Coben

Librat Harlan Coben

Njoftim për vizitorët përmes Netflix për "Të pafajshmit". Jo, nuk e kam zgjedhur atë romanin Harlan Coben. Ky është ndoshta një lajm i mirë sepse ka gjëra edhe më të mira ... Grupi i shkrimtarëve amerikanë me rrënjë hebraike plotësohet nga gjeni të mëdhenj duke filluar nga Philip Roth deri te Isaac Asimov, ...

Vazhdoni leximin

3 librat më të mirë të Agatha Christie

Librat e Agatha Christie

Ka mendje të privilegjuara të afta për të paraqitur një mijë e një komplote me misterin e tyre përkatës pa u zbërthyer ose lodhur. Indshtë e padiskutueshme të tregosh Agatha Christie si mbretëresha e zhanrit të detektivit, ai që më vonë u degëzua në romane kriminale, thrillerë e të tjera. Ajo e vetme dhe pa ndihmën e madhe të të gjithëve...

Vazhdoni leximin

Born of No Woman, nga Franck Bouysse

I lindur nga asnjë grua

Jeta e Jezu Krishtit ishte historia e parë e madhe shkatërruese nga ideja e një qenieje njerëzore e konceptuar "magjinë". Vetëm se ka personazhe në situata edhe më anormale. Më keq se të jesh pa shtetësi është të jesh pa shtetësi. Qeniet mbërritën në botë të shënuar nga një fat i çrrënjosjes, nga…

Vazhdoni leximin

Kali i Trojës 12. Betlehem

Belen. Kali i Trojës 12

Don Juan José Benítez di ta hedhë pistotën si askush tjetër. Seria e tij Trojan Horse është e denjë për inteligjencë superiore në substancë, formë dhe marketing. Fakti dhe trillimi përbëjnë një zinxhir të pandashëm që lëviz me çdo këst si kërcimi i ADN-së që shënon fatin e kthesës. Y…

Vazhdoni leximin

Çështja Alaska Sanders nga Joel Dicker

Çështja Alaska Sanders nga Joel Dicker

Në serialin Harry Quebert, i mbyllur me këtë rast të Alaska Sanders, ka një ekuilibër djallëzor, një dilemë (e kuptoj veçanërisht për vetë autorin). Sepse në të tre librat komplotet e rasteve që do të hetohen bashkëjetojnë paralelisht me atë vizion të shkrimtarit, Marcus Goldman, i cili…

Vazhdoni leximin

Sympathetic Ink, nga Patrick Modiano

Bojë simpatike e Patrick Modianos

Në borxhin e saj të pashtershëm ndaj shekullit të XNUMX-të. Një kohë e ngarkuar gjithnjë e më shumë me histori të shkëlqyera ndërsa largohemi në kohë, Modiano na udhëheq përmes një komploti që rikrijon atë nostalgji nostalgjik të kalimit. Në idenë e gjurmës së mundshme që mundemi, ose…

Vazhdoni leximin

Shenja e Kryqit nga Glenn Cooper

Shenja e Kryqit nga Glenn Cooper

Kisha kaluar shumë kohë që nuk kisha hasur në një histori për stigmat e krishtera që gjithmonë tregojnë mbinatyroren si një kujtim atavist të atyre që ishin zgjedhur nga Zoti. Pra, vlen të theksohet kjo komplot që sot lokalizon një rast të ri të shenjtërisë së improvizuar, të zgjedhur ...

Vazhdoni leximin