Gjithçka digjet, nga Juan Gómez-Jurado

roman Gjithçka djeg Gómez Jurado

Duke na afruar me djegien spontane me një valë të nxehtë të shkaktuar para kohe, kjo "Gjithçka digjet" nga Juan Gómez-Jurado vjen të mbyt trurin tonë edhe më shumë me një nga komplotet e saj të shumëanshme. Sepse ajo që bën ky autor është t'u japë protagonizëm të përbashkët komploteve të tij. Asgjë më mirë për këtë...

Vazhdoni leximin

Gruaja ime e dashur nga Samantha Downing

Gruaja ime e dashur nga Samantha Downing

Në shumë raste, të parët që mashtrohen në rastet më të frikshme, por edhe të padyshuar, janë familjarët e vrasësit. Dhe fiksioni është kujdesur në raste të ndryshme të na bëjë të kuptojmë atë nocionin e të pakonceptueshmes. Për të depërtuar më thellë, çdo gjë zakonisht na vjen nga perspektiva…

Vazhdoni leximin

Purgatori, nga Jon Sistiaga

Purgatori, nga Jon Sistiaga

Ka shumë mundësi që më e keqja të mos jetë ferri dhe që parajsa të mos jetë aq e keqe. Kur dyshoni, Purgatori mund të ketë edhe pak nga gjithçka për ata që nuk përfundojnë duke vendosur. Diçka nga dëshirat e pamundura ose frika obsesive; e pasioneve pa lëkurë...

Vazhdoni leximin

3 librat më të mirë nga Camilla Läckberg

Librat e Camilla Lackberg

Romani nordik i krimit ka në Camilla Läckberg një nga shtyllat e tij më të forta. Falë Camilla dhe një grusht autorësh të tjerë, ky zhanër detektiv ka bërë një vend të merituar në skenën botërore. Do të jetë për punën e mirë të Camilla dhe të tjerëve si ai ...

Vazhdoni leximin

Qyteti i të gjallëve, nga Nicola Lagioia

Qyteti i të gjallëve, nga Nicola Lagioia

Zbarkimi i përbindëshave të papritura të fqinjit. Mjekët e Jekyll-it që mund të mos e dinë ende se janë zoti Hyde. Dhe se kur janë, nuk është se ka pasur ndonjë transformim. Do të jetë për shkak të asaj thënieje të vjetër që mund të të bëjë që lëkura të ngrihet "Unë jam njeri dhe asgjë njerëzore nuk është e huaj për mua", sepse ...

Vazhdoni leximin

Loja e fundit, nga JD Barker

Romani "Loja e fundit" nga JD Barker

Bibla e vuri në dukje tashmë në atë citat «Qui amat periculum, in illo peribet». Diçka e tillë çdo dashnor i rrezikut përfundon duke humbur në krahët e tij (përkthim falas). Por rënia ka se nuk e di se çfarë është morbide. Sidomos për çfarë personalitetesh apo sipas çfarë…

Vazhdoni leximin

Ditët që na kanë mbetur, nga Lorena Franco

Romani "Ditët që mbeten", nga Lorena Franko

Mënyra sugjeruese për t'iu afruar numërimit mbrapsht. Çdo afat ka skadimin e tij dhe vrullja e ekzistencës na zhyt në ato ujëra të stuhishme të frikës mistike, fetare apo thjesht thelbësore që shënjon ditët tona. Living po përpiqet të kalojë pa u vënë re nga korrësi i zymtë. Sepse fataliteti...

Vazhdoni leximin

Ligji i Ujqërve, nga Stefano de Bellis

romani Ligji i Ujqërve

Do të varet nga Luperca, ujku i sjellshëm që thithi Romulus dhe Remus. Çështja është se legjenda e pakundërshtueshme përshtatet në mënyrë të përkryer në një pjesë të vizionit të Perandorisë Romake si një kulturë e paepur por e organizuar, me një instinkt për mbijetesë dhe madje përjetësim. Sepse nuk kishte qytetërim tjetër ...

Vazhdoni leximin

Paralajmërim, nga Rosa Blasco

Romani Paralajmërim, nga Rosa Blasco

Nga Kasandra dhe shenjat e saj të errëta që askush nuk i besonte, frika mbetet alarmi i vetëm kundër së ardhmes më të zymtë të afërt. Shumë tregime të grave janë shkruar rreth nocionit të asaj intuite ose shqisës së gjashtë. Sepse ata janë ata që historikisht e shijojnë atë ...

Vazhdoni leximin

Koha e Faljes e John Grisham

Koha për Falje, nga John Grisham

Shteti i Misisipit strehon atë lloj legjende të zezë të Shteteve të Bashkuara të civilizuara. Dhe John Grisham e ka në sy të shikojë kontradiktat më të thella midis moralit të supozuar liberal të Perëndimit dhe fortesave ende reaksionare, siç është ky shtet jugor i ...

Vazhdoni leximin

Billy Summers nga Stephen King

Billy Summers nga Stephen King

Kur Stephen King fokusohet, nga titulli i romanit të tij dhe kaq qartë, te një personazh, ne mund të lidhim rripat e sigurimit sepse ka kthesa. Nuk është se do të gjejmë ndoshta romanin e tij më të mirë (ose ndoshta po). Ajo që është e qartë është se ne do të shijojmë...

Vazhdoni leximin

error: Nuk ka kopjim