Në pritje të përmbytjes Dolores Redondo

Në pritje të përmbytjes Dolores Redondo

Nga mjegulla e lagësht e Baztanit deri te Uragani Katrina në New Orleans. Stuhi të vogla apo të mëdha që duket se sjellin, mes reve të tyre të zeza, një tjetër lloj magnetizmi elektrik të së keqes. Shiu ndihet në qetësinë e tij të vdekur, stuhitë e mëdha po ngrihen si erërat që pëshpëritin së pari...

Vazhdoni leximin

Njerëzit e denjë, nga Leonardo Padura

Njerëz të mirë, Leonardo Padura

Kanë kaluar më shumë se 20 vjet që nga Mario Conde i parë i zhgënjyer në botë që na u prezantua në "Past Perfect". Kjo është e mira e heronjve të letrës, ata mund të ngrihen gjithmonë nga hiri i tyre për kënaqësinë e atyre prej nesh që e lëmë veten të rrëmbehemi nga rrugët e tyre pak a shumë...

Vazhdoni leximin

3 librat më të mirë nga Andrea Camilleri

shkrimtari Andrea Camilleri

Mësuesi italian Andrea Camilleri ishte një nga ata autorë që mbushi mijëra faqe falë mbështetjes së lexuesve të tij në të gjithë botën. Filloi të shfaqet në vitet '90, një fakt që demonstron këmbënguljen dhe shkrimin profesional pasi themeli për jetëgjatësinë e tij vitale u shtri në ...

Vazhdoni leximin

Nënat, nga Carmen Mola

Nënat, nga Carmen Mola

Mbërrin momenti i vendimit përfundimtar për Carmen Mola. A do të ndjekë rrugën e suksesit apo ndjekësit e saj do ta braktisin pasi të zbulohet trekreniteti i saj? Apo…, përkundrazi, a do të jetë gjithë zhurma e krijuar nga origjina apo jo e tre autorëve pas pseudonimit në…

Vazhdoni leximin

Fundi i Gjithë Verës, nga Beñat Miranda

mbarojnë të gjitha verat

Irlanda ia beson verën e saj një Rryme të Gjirit të aftë për të arritur ato gjerësi gjeografike britanike, si një spektër i çuditshëm detar, me temperatura shumë më të këndshme se çdo rajon tjetër në zonë. Por mos bëni gabim, se vera irlandeze ka edhe anën e saj të errët mes gjelbërimit të pashtershëm të…

Vazhdoni leximin

Flaka e Fokesë, e Lorenzo Silva

Flaka e Fokesë, e Lorenzo Silva

Vjen një moment kur krijimtaria e shkrimtarit shpaloset. në të mirë të Lorenzo Silva i jep atij mundësinë të prezantojë risi të trillimeve historike, ese, romane kriminale dhe vepra të tjera të paharrueshme bashkëpunimi, si romanet e tij të fundit me katër duar me Noemi Trujillo. Por nuk dhemb kurrë të rikuperosh...

Vazhdoni leximin

Gjithçka digjet, nga Juan Gómez-Jurado

roman Gjithçka djeg Gómez Jurado

Duke na afruar me djegien spontane me një valë të nxehtë të shkaktuar para kohe, kjo "Gjithçka digjet" nga Juan Gómez-Jurado vjen të mbyt trurin tonë edhe më shumë me një nga komplotet e saj të shumëanshme. Sepse ajo që bën ky autor është t'u japë protagonizëm të përbashkët komploteve të tij. Asgjë më mirë për këtë...

Vazhdoni leximin

3 librat kryesorë të David Lagercrantz

Librat e David Lagercrantz

Rasti i çuditshëm i shkrimtarit i dorëzuar kauzës së pavdekësisë së veprës së dikujt tjetër. Diçka e tillë mund të theksohet për një David Lagercrantz, detyra kryesore e të cilit është të vazhdojë sagën e Mijëvjeçarit me të njëjtat nivele shkëlqimi. Një seri romanesh kriminale personazhet e të cilëve tashmë janë pjesë e ...

Vazhdoni leximin

3 librat më të mirë të Lorenzo Silva

Librat e Lorenzo Silva

Një nga shkrimtarët më të njohur kohët e fundit në skenën letrare spanjolle është Lorenzo Silva. Vitet e fundit, ky autor ka botuar libra të një natyre shumë të ndryshme, nga romanet historike si "Do të kujtojnë emrin tënd" deri te dokumentarë si "Djersa gjaku dhe paqe". Duke mos harruar se është e rregullt...

Vazhdoni leximin

Komploti nga Jean Hanff Korelitz

Komploti nga Korelitz

Një grabitje brenda një grabitjeje. Me fjalë të tjera, nuk dua të them se Jean Hanff Korelitz i ka vjedhur Joel Dicker-it një pjesë të thelbit të tij narrativ nga ai Harry Quebert, i cili pikërisht na rrëmbeu edhe zemrat. Por rastësia tematike ka atë pikën e bukur të rastësisë mes realitetit...

Vazhdoni leximin

3 librat më të mirë të John Grisham

Libra nga John Grisham

Me sa duket, kur John Grisham filloi të praktikonte avokatinë, gjëja e fundit që ai mendoi ishte të përkthehej në fiction aq shumë raste në të cilat ai do të duhej të luftonte për të bërë një emër për veten midis rrobave të Shteteve të Bashkuara. Sidoqoftë, sot profesioni juridik ...

Vazhdoni leximin

Çështja Alaska Sanders nga Joel Dicker

Çështja Alaska Sanders nga Joel Dicker

Në serialin Harry Quebert, i mbyllur me këtë rast të Alaska Sanders, ka një ekuilibër djallëzor, një dilemë (e kuptoj veçanërisht për vetë autorin). Sepse në të tre librat komplotet e rasteve që do të hetohen bashkëjetojnë paralelisht me atë vizion të shkrimtarit, Marcus Goldman, i cili…

Vazhdoni leximin

error: Nuk ka kopjim