Një botë pa burra, nga Sandra Newman

Një botë pa burra, nga Sandra Newman

Nga Margaret Atwood me përrallën e saj të keqe Handmaid's Tale te Stephen King në Bukuroshet e tij të Fjetura bëri krizali në një botë të ndarë. Vetëm dy shembuj për të mbështetur një zhanër fantastiko-shkencor që e kthen në kokë feminizmin për t'iu qasur nga një perspektivë shqetësuese. Në këtë …

Vazhdoni leximin

Punonjësit, nga Olga Ravn

Punonjësit, Olga Ravn

Ne udhëtuam shumë larg për të ndërmarrë një detyrë të introspeksionit absolut të bërë në Olga Ravn. Paradokse që vetëm fantashkencë mund t'i supozojë me mundësitë e transcendencës narrative. Që nga largimi i një anije kozmike, e lëvizur nëpër kozmos nën një simfoni të akullt të lindur nga shpërthimi shumë i madh, ne njohim disa...

Vazhdoni leximin

Constance nga Matthew Fitzsimmons

Constance de Fitzsimmons

Çdo autor që futet në fantashkencë, duke përfshirë menda (shih librin tim Alter), në disa raste e konsideron çështjen e klonimit për shkak të komponentit të tij të dyfishtë midis shkencores dhe morales. Delja Dolly si kloni i parë i supozuar i një gjitari është tashmë shumë…

Vazhdoni leximin

Rinia e Dytë, nga Juan Venegas

romani i dytë për të rinjtë

Udhëtimi në kohë më tremb si argument. Sepse është një pikënisje e plotë fantashkencë që shpesh kthehet në diçka tjetër. Dëshira e pamundur për të kapërcyer kohën, nostalgjia e asaj që ishim dhe pendimi për vendimet e gabuara. Është…

Vazhdoni leximin

Mos humbisni librat më të mirë fantashkencë

librat më të mirë fantashkencë

Nuk do të jetë një detyrë e lehtë të zgjedhësh më të mirën e një zhanri aq të gjerë sa letërsia e trillimeve shkencore. Por të vendosësh më mirë ose më keq është gjithmonë një fakt subjektiv. Sepse ne tashmë e dimë se edhe mizat kanë shijet e tyre eskatologjike thelbësore. Më e mira …

Vazhdoni leximin

3 librat më të mirë të Ian McDonald

shkrimtari Ian McDonald

Shkrimtarët e trillimeve shkencore më të përkushtuar ndaj kauzës përfundojnë gjithmonë duke iu afruar yllit si një skenar i përsëritur që na lidh të gjithëve për shkak të natyrës së tij të panjohur. Aq më tepër duke marrë parasysh një botë tonën për të cilën ne tashmë dimë "pothuajse gjithçka". Ky është rasti i Ian McDonald, si dhe ...

Vazhdoni leximin

3 librat më të mirë nga James Graham Ballard

Librat JG Ballard

Në gjysmë të rrugës midis Jules Verne dhe Kim Stanley Robinson, gjejmë këtë shkrimtar anglez i cili mishëron alternativën imagjinative ndaj botës sonë të gjeniut të parë të cituar dhe synimit distopian të shkrimtarit të dytë aktual. Sepse të lexosh Ballard do të thotë të shijosh një propozim me aromën e shekullit fantastik të shekullit XIX por ...

Vazhdoni leximin

3 librat më të mirë të Kim Stanley Robinson

shkrimtar-kim-stanley-robinson

Fantastiko -shkencor (po, me shkronja të mëdha) është një zhanër i lidhur nga laikët me një lloj nëngjinie fantastike pa vlerë më shumë sesa thjesht argëtimi. Me shembullin e vetëm të autorit që sjell këtu sot, Kim Stanley Robinson, do të ishte e vlefshme të prishësh të gjitha ato përshtypje të paqarta për ...

Vazhdoni leximin

Hutim, nga Richard Powers

Roman Hutim, Richard Powers

Bota është e parregullt dhe rrjedhimisht konfuzioni (më falni për shaka). Distopia po afrohet sepse utopia ishte gjithmonë shumë larg për një qytetërim si i yni që rritet në mënyrë eksponenciale në numër ndërsa identiteti i përbashkët zvogëlohet. Individualizmi është i lindur për të qenët. ...

Vazhdoni leximin

3 librat më të mirë të Robin Cook

Librat e Robin Cook

Robin Cook është një nga ata autorë të trillimeve shkencore të sjellë direkt nga fusha e mjekësisë. Askush më mirë se ai nuk do të hipotezonte për të ardhme të ndryshme rreth qenies njerëzore, me njohjen e gjenetikës si ajo hapësirë ​​pjellore për supozime të të gjitha ngjyrave. Pa llogaritur të mundshmet…

Vazhdoni leximin

Një djalë dhe qeni i tij në fund të botës, nga CA Fletcher

Novela "Një djalë dhe qeni i tij në fund të botës"

Fiksionet post-apokaliptike gjithmonë paraqesin një aspekt të dyfishtë të shkatërrimit të mundshëm total dhe shpresë për rilindje. Në këtë rast, Fletcher gjithashtu tërheq skica tipike që sqarojnë se si arriti në atë pikë të çuditshme ku të mbijetuarit janë përgjegjës për rindërtimin e botës së tyre ...

Vazhdoni leximin

3 librat më të mirë të Aldous Huxley

Librat e Aldous Huxley

Ka autorë që fshihen pas veprave të tyre më të mira. Ky është rasti i Aldous Huxley. Një botë e lumtur, e botuar në vitin 1932, por me një karakter të përjetshëm, është ajo kryevepër që çdo lexues e njeh dhe e vlerëson. Një roman fantastik fantastiko -shkencor shumë transcendental që thellohet në atë shoqëror dhe politik, në ...

Vazhdoni leximin