Unaza e Humbur, nga Antonio Manzini

Unaza e Humbur, Manzini

Përtej serialeve të çdo protagonisti të veçantë, ka gjithmonë ndjesinë e një jete më vete që mbetet e mbuluar. Me këtë rast ky vëllim tregimesh vjen për të mbuluar ato boshllëqe që i japin më shumë entitet nëse është e mundur personazhit të Rocco Schianove de Manzini. Sepse tek të vegjlit...

Vazhdoni leximin

Idaho nga Emily Ruskovich

Idaho nga Emily Ruskovic

Momenti kur jeta forcon. Dilemat e imponuara nga rastësia e thjeshtë, nga fati apo nga një Zot i magjepsur për të përsëritur skenën e Abrahamit me djalin e tij Isakun, vetëm me variacione të paparashikueshme të përfundimit. Çështja është se duket sikur ekzistenca...

Vazhdoni leximin

Kali i Trojës 12. Betlehem

Belen. Kali i Trojës 12

Don Juan José Benítez di ta hedhë pistotën si askush tjetër. Seria e tij Trojan Horse është e denjë për inteligjencë superiore në substancë, formë dhe marketing. Fakti dhe trillimi përbëjnë një zinxhir të pandashëm që lëviz me çdo këst si kërcimi i ADN-së që shënon fatin e kthesës. Y…

Vazhdoni leximin

Nënat, nga Carmen Mola

Nënat, nga Carmen Mola

Mbërrin momenti i vendimit përfundimtar për Carmen Mola. A do të ndjekë rrugën e suksesit apo ndjekësit e saj do ta braktisin pasi të zbulohet trekreniteti i saj? Apo…, përkundrazi, a do të jetë gjithë zhurma e krijuar nga origjina apo jo e tre autorëve pas pseudonimit në…

Vazhdoni leximin

Fundi i Gjithë Verës, nga Beñat Miranda

mbarojnë të gjitha verat

Irlanda ia beson verën e saj një Rryme të Gjirit të aftë për të arritur ato gjerësi gjeografike britanike, si një spektër i çuditshëm detar, me temperatura shumë më të këndshme se çdo rajon tjetër në zonë. Por mos bëni gabim, se vera irlandeze ka edhe anën e saj të errët mes gjelbërimit të pashtershëm të…

Vazhdoni leximin

Flaka e Fokesë, e Lorenzo Silva

Flaka e Fokesë, e Lorenzo Silva

Vjen një moment kur krijimtaria e shkrimtarit shpaloset. në të mirë të Lorenzo Silva i jep atij mundësinë të prezantojë risi të trillimeve historike, ese, romane kriminale dhe vepra të tjera të paharrueshme bashkëpunimi, si romanet e tij të fundit me katër duar me Noemi Trujillo. Por nuk dhemb kurrë të rikuperosh...

Vazhdoni leximin

Faqja, nga Luis Montero Manglano

Vendi, nga Luis Montero

Kush tha që zhanri i aventurës kishte vdekur? Ishte thjesht një çështje që një autor si Luis Montero t'i afrohej me prekjen e tij të veçantë të pezullimit, në mënyrë që të gjithë të mund të rimendonim se ka mbetur pak për të zbuluar në këtë botë dhe se çfarë të synojmë drejt. Gjithmonë ka…

Vazhdoni leximin

Gjithçka digjet, nga Juan Gómez-Jurado

roman Gjithçka djeg Gómez Jurado

Duke na afruar me djegien spontane me një valë të nxehtë të shkaktuar para kohe, kjo "Gjithçka digjet" nga Juan Gómez-Jurado vjen të mbyt trurin tonë edhe më shumë me një nga komplotet e saj të shumëanshme. Sepse ajo që bën ky autor është t'u japë protagonizëm të përbashkët komploteve të tij. Asgjë më mirë për këtë...

Vazhdoni leximin

La Costa de las Piedras, një roman me aventura në Mallorca

Bregu i Gurëve, nga Alejandro Bosch

Një roman aventureske që na vjen me pseudonimin e Alejandro Bosch, ndoshta për të përfunduar në rrumbullakimin e asaj pike misteri që vërshon komplotin. Sepse historia largohet nga përbërësi i saj magnetik i çdo aventure të bazuar në një enigmë historike. Prezantuar për këtë rast në nuanca të pasura me…

Vazhdoni leximin

Fjalët që ia besojmë erës, nga Laura Imai Messina

romani Fjalët që i besojmë erës

Vdekja denatyrohet kur nuk është dalja e duhur nga vendi i ngjarjes. Sepse largimi nga kjo botë fshin të gjitha gjurmët e kujtesës. Ajo që nuk është kurrë krejtësisht e natyrshme është vdekja e atij njeriu të dashur që ishte gjithmonë aty, aq më pak në një tragjedi të plotë. Humbjet më të papritura...

Vazhdoni leximin

error: Nuk ka kopjim