3 librat më të mirë të Blue Jeans

shkrimtari Blue Jeans

Nëse ka një autor të letërsisë rinore që është shfaqur fuqishëm vitet e fundit në Spanjë, është Xhinse Blu. Francisco de Paula Fernández shfrytëzon me sukses një pseudonim të freskët dhe sugjestiv për audiencën e tij adoleshente. Afrimi i lexuesve midis moshës 12 dhe 17 mund të bëhet ...

Vazhdoni leximin

3 librat më të mirë të Jay Asher

shkrimtar-jay-asher

Ndoshta etiketa "I riu i rritur" është një justifikim për t'i shpëtuar çdo rezervimi për një letërsi më të fokusuar tek të rriturit sesa tek të rinjtë. E vërteta është se autorët e këtij zhanri përhapen vitet e fundit me sukses të madh, duke kombinuar historitë e dashurisë me një pikë të ndërmjetme midis ...

Vazhdoni leximin

3 librat më të mirë të James Dashner

Librat e James Dashner

Letërsia për të rinjtë ka një dashuri pothuajse të polarizuar midis zhanreve romantike (versioni adoleshent) dhe fantazisë ose trillimeve shkencore. E dini, industria botuese urdhëron që ajo mendon se e di se ku të godasë një hit të sigurt në mesin e lexuesve të hershëm. Edhe pse gjithashtu, për të qenë të drejtë, mund të gjejmë një lloj tjetër të ...

Vazhdoni leximin

Dielli i mesnatës nga Stephenie Meyer

Dielli i mesnatës

Dhe kur dukej se Stephenie Meyer ishte përcjellë në luftime të tjera letrare, në çelësin e një romani kriminal, dhe me çlirimin që supozohej në lidhje me sagën e muzgut, tek vampirët adoleshentë dhe kafshimet e tyre sensuale me aromën e hudhrës dhe përjetësinë, në fund nuk ishte ajo që mund të ishte. Sepse Meyer ...

Vazhdoni leximin

Thikë në dorë, nga Patrick Ness

libër-thikë-në-dorë

Historia e Todd Hewitt, e treguar në këtë roman, është paradigma e qenies njerëzore në lidhje me mjedisin e tij. Vetëm mjedisi aktual i shoqërisë sonë trajtohet si një alegori futuriste në këtë histori. Perspektiva e marrjes së atij trillimi shkencor na jep si një justifikim për të ...

Vazhdoni leximin

Riquete atë me pompadour, të Amélie Nothomb

libra-pasuri-el-del-copete

Një nga pendët më të mahnitshme aktuale është Amélie Nothomb. Romani i tij i mëparshëm i botuar në Spanjë, krimi i kont Nevilit, na çoi në një roman të veçantë detektiv me një skenografi që, kur të zbulohet nga Tim Burton, do të përfundojë duke u kthyer në një film, së bashku me pjesën më të madhe të prodhimit të tij të mëparshëm. Por në…

Vazhdoni leximin

Ti nuk je tipi im, nga Chloe Santana

libër-nuk je-lloji im

Ka një kohë kur dashuria mund të jetë argëtim i parëndësishëm. Ju madje mund të besoni se e keni nën kontroll, por momenti i të dashuruarit pa kthim përfundon gjithmonë. Vetëm ... kur gjërat nuk përfundojnë mirë, ju jeni të tronditur nga zhgënjimi. Merre me humor. A keni ...

Vazhdoni leximin

Falas nga Patrick Ness

i lirë-libër-patrick-ness

Përballja me çështje të caktuara shoqërore nga një rrëfim i të rinjve është imperativ përballë asaj ndërgjegjësimi dhe natyralizimi të të tjerëve për mediokritetin e njerëzve. Dhe unë them "imperativ" sepse është në moshat rinore ku përcaktohen modelet e asaj që ne do të jemi në moshën e rritur. Rinia është e ekspozuar ...

Vazhdoni leximin

Tetë, nga Rebeca Stones

libër-tetë-gurë-rebeca

Për të shkruar romanin e përsosur, duhet të gjejmë ekuilibrin magjik që mund të krijojë puna e rrumbullakët. Atëherë do të ishte e përshtatshme për të kompensuar paturpësinë, egërsinë dhe emocionalitetin e rinisë së shkrimtarit ose shkrimtarit, me bazat, profesionin dhe intelektualitetin e shkrimtarit të rritur. DHE…

Vazhdoni leximin

Një mijë herë përgjithmonë, nga John Green

libër-mijëra herë-deri-gjithmonë

Romani aktual për të rinjtë ofron një mori leximesh të orientuara drejt zhanreve të ndryshme. Ka jetë përtej historive të dashurisë (të cilat nuk ka pse të jenë të gabuara, gjithçka thuhet), por shkrimtarët që kërkojnë vendndodhjen e tyre në mesin e auditorëve të rinj ndajnë gjithmonë një ide: intensitetin. Aventura intensive, dashuri romantike ...

Vazhdoni leximin

Motrat. Lidhje të pafundme, nga Anna Todd

Motra-pafund-lidhje

Temperamentet e ndryshueshme të vëllezërve dhe motrave është diçka që nuk pushon së mahnituri prej nesh që jemi prindër. Por përtej një analize të jashtme psikologjike, ky libër Motrat Lazos Infinitos flet për lidhjen midis vëllezërve e motrave, në këtë rast midis katër protagonistëve të tregimit: ...

Vazhdoni leximin

Nick and The Glimmung, nga Philip K. Dick

libri-nick-and-the-glimmung

Philip K. Dick është një nga autorët ikonikë të Fiction Shkencor më të lavdishëm, i rikuperuar për kauzën e Fiction Science si një zhanër shumë i rekomanduar për të gjitha moshat dhe kushtet. Për shkak se trillimi shkencor argëton dhe ilustron, kultivon të menduarit kritik dhe qasjen e abstraktit. Duke thënë…

Vazhdoni leximin

error: Nuk ka kopjim