3 librat më të mirë të JK Rowling

Nëse doni të vazhdoni me të fundit nga J, k. Rowling, gjithmonë do ta gjeni të përditësuar bazuar në vlerësimin më të shquar të lexuesve KETU. Përtej përdorimit të diskutueshëm të pseudonimeve të tilla si Robert Galbraith apo edhe shkurtimit më të njohur JK Rowling, ky autor britanik ...

lexoni më shumë

3 librat më të mirë nga David Foster Wallace

Pavarësisht se ishte një figurë emblematike në Shtetet e Bashkuara, ardhja e punës së David Foster Wallace në Spanjë erdhi si një lloj njohjeje pas vdekjes së mitit. Sepse David vuante nga një depresion që e ndiqte që nga rinia e tij deri në ditët e tij të fundit kur ai ...

lexoni më shumë

Natyra e Tokës së Mesme, nga Tolkien

Në rastin e universit narrativ të krijuar nga JRR Tolkien, fantazia përfundon duke ikur nga ajo linjë paralele, nga ajo që kalon në hapësira imagjinare aq të detajuara dhe aq të jetuara aq intensivisht për të arritur hapësira të prekshme. Realiteti ka një përbërës subjektiv ku ka kohë që ka rrjedhur ...

lexoni më shumë

5 librat më të mirë të fantazisë

Fantazia është zhanri letrar në të cilin fëmijëria dhe pjekuria takohen përsëri pavarësisht gjithçkaje. Shpërblimi është gjithmonë kënaqësia e asaj parajse të banuar gjatë fëmijërisë dhe të rimarrë falë asaj fantastike kur vitet po na ngjiten mbi kurrizin. Prandaj më e mira ...

lexoni më shumë

Lindja e një Heroi, nga Jin Yong

Krahasimi i disa prej shkrimeve në botë me Tolkien tingëllon sakrilegj. Pra, shënjestrimi i Jin Yong si homologu kinez i gjeniut britanik duket më shumë si një pajisje marketingu më e parëndësishme dhe radikale. Derisa të zbuloni shtrirjen e një Yong që edhe pse tërheq më shumë drejt ...

lexoni më shumë

Fantazma dhe zonja Muir, nga RA Dick

Nëse Alaska ra në dashuri me një mumje dhe madje e prezantoi atë me prindërit e saj, pse atëherë zonja Muir nuk do të kishte romancën e saj me fantazmën tipike të shtëpisë të pabanuar? Çdo gjë është çështje kohe dhe forme. Momenti pret që edhe t'ju çojë në ...

lexoni më shumë

3 librat më të mirë të Lewis Carroll

Midis veprave të tilla si Princi i Vogël nga Antoine de Saint Exupéry dhe The Neverending Story nga Michael Ende, do të vendoste aventurën e madhe të Alice in Wonderland. Lexime shumë të përshtatshme për fëmijët dhe jo aq të vegjël. Punime të mbushura me fantazi dhe me vlerë të pallogaritshme njerëzore. Në…

lexoni më shumë

Dielli i mesnatës nga Stephenie Meyer

Dhe kur dukej se Stephenie Meyer ishte përcjellë në luftime të tjera letrare, në çelësin e një romani kriminal, dhe me çlirimin që supozohej në lidhje me sagën e muzgut, tek vampirët adoleshentë dhe kafshimet e tyre sensuale me aromën e hudhrës dhe përjetësinë, në fund nuk ishte ajo që mund të ishte. Sepse Meyer ...

lexoni më shumë

error: Nuk ka kopjim