Prindër të largët, nga Marina Jarre

Novela Prindërit e Largët

Kishte një kohë kur Evropa ishte një botë e pakëndshme për të lindur, ku fëmijët erdhën në botë mes nostalgjisë, çrrënjosjes, tjetërsimit dhe madje frikës nga prindërit e tyre. Sot çështja është zhvendosur në pjesë të tjera të planetit. Pyetja është që të kemi këtë pikëpamje ...

lexoni më shumë

Hildegarda, nga Anne Lise Marstrand-Jørgensen

Personaliteti i Hildegarda na fut në hapësirën e mjegullt të legjendës. Vetëm atje mitet e shenjtorëve dhe shtrigave mund të banojnë me të njëjtën rëndësi në ditët tona. Sepse sot një mrekulli për të shëruar një të verbër ka të njëjtën truk si një magji e aftë për të ...

lexoni më shumë

Ligji i Ujqërve, nga Stefano de Bellis

Do të varet nga Luperca, ujku i sjellshëm që thithi Romulus dhe Remus. Çështja është se legjenda e pakundërshtueshme përshtatet në mënyrë të përkryer në një pjesë të vizionit të Perandorisë Romake si një kulturë e paepur por e organizuar, me një instinkt për mbijetesë dhe madje përjetësim. Sepse nuk kishte qytetërim tjetër ...

lexoni më shumë

3 librat më të mirë nga Luis Zueco

Unë u takova me Luis Zueco në një përrua dhe Zaragoza më 23 Prill disa vjet më parë. Lexuesit e trullosur kaluan përgjatë Paseo Independencia midis kaq shumë librave të ekspozuar në atë Ditë të ndritshme të Shën Gjergjit. Disa kërkuan nënshkrimin e ashpërsisë, ndërsa të tjerët vëzhguan nga ana tjetër në rast ...

lexoni më shumë

Një ditë do të arrij në Sagres, nga Nélida Piñón

Si gjithmonë, letërsia për shpëtimin e Historisë. Asgjë nuk do të ishte për të mësuar për të kaluarën tonë pa shqyrtimin e nevojshëm të letërsisë. Sepse trillimi historik shkon përtej kronikave që mbështesin ngjarjet dhe datat e tyre për besimtarët e devotshëm në zyrtarizëm. Nélida Piñón na ofron ...

lexoni më shumë

Violeta, nga Isabel Allende

Në duart e një autoreje si Isabel Allende, historia arrin këtë vepër për t’iu qasur një të shkuar plot mësime. Pavarësisht nëse këto mësime janë të vlefshme apo jo, sepse në përsëritjen e gabimeve ne jemi efikas në mënyrë të pavëmendshme. Por hej ... Diçka e ngjashme ndodh me çdo transmetues të trillimeve historike. Sepse shumë lexues ...

lexoni më shumë

Madonna me një pallto lesh nga Sabahattin Ali

Turqia është zbulimi i madh i serisë së pastë të kohëve të fundit. Melodramat e Amerikës së Jugut i kanë lënë vendin historive të përditshme të Turqisë më evropiane. Jo se ky roman po qarkullon, por ka diçka frymëzuese në komplot. Një kohë tjetër, por një dilemë e ngjashme ...

lexoni më shumë

Zgjimi i herezisë, nga Robert Harris

Momenti vjen gjithmonë kur çdo narrator i trillimeve historike përfundon duke trajtuar trilerin e ditës me pezullimin e tij të shtuar për shkak të mjedisit të errët të kohëve të largëta. Robert Harris nuk do të ishte një përjashtim. Në një shoqëri ku besimi dhe dogma kanë dëbuar ...

lexoni më shumë