Falas. Sfida e rritjes në fund të historisë

Sfida e rritjes në fund të librit të historisë

Secili dyshon në apokalipsin ose gjykimin e tij përfundimtar. Më pretenciozët, si Malthus, parashikuan një fund të afërt nga pikëpamja sociologjike. Fundi i historisë, në këtë shkrimtare shqiptare të quajtur Lea Ypi, është më shumë një këndvështrim shumë më personal. Sepse fundi do të vijë kur të vijë. Puna është…

Vazhdoni leximin

3 librat më të mirë të Henry Kamen

shkrimtari Henry Kamen

Ka ditë të çuditshme për të punuar si një hispanik prestigjioz. Dhe pavarësisht kësaj, djemtë si Paul Preston, Ian Gibson ose Henry Kamen këmbëngulin të vazhdojnë të përqëndrohen në një histori që, nëse do të ishte për vullnetet e tjera të përkulura në gënjeshtra, legjenda të zeza ose interes etnocentrik, do të përfundonin duke u prishur plotësisht. ...

Vazhdoni leximin

3 librat kryesorë të Paul Preston

Librat e Paul Preston

Siç thuhet shpesh mes jocular dhe të vërtetë, pranë kuptimit të fjalorit të hispanizmit duhet të shfaqet fytyra e Paul Preston. Sepse, si historian (dhe pikërisht me një zell më të madh në këtë aspekt kronik të hispanikut), ky autor anglez ka hetuar dhe më në fund ka mbledhur dhe shpërndarë ...

Vazhdoni leximin

Inventari i disa gjërave të humbura, Judith Schalansky

Inventari i disa gjërave të humbura

Nuk ka më shumë parajsa se të humburit, siç do të thoshte John Milton. As gjëra më të vlefshme se ato që nuk i keni më dhe as nuk mund t'i vëzhgoni. Çuditë e vërteta të botës atëherë janë më shumë ato që ne përfundojmë duke i humbur ose shkatërruar sesa ato që sot do të shpikeshin si të tilla, duke shtuar ...

Vazhdoni leximin

Arti i Luftës ndërmjet kompanive, nga David Brown

Arti i luftës midis kompanive

Sun Tzu shkroi librin e tij "Arti i Luftës" në shekullin e XNUMX-të para Krishtit. Shumë beteja më vonë, dhe nga shekulli i XNUMX-të e deri më sot, konfliktet e reja ku të aplikohen artet e mira apo të këqija janë të diskutueshme mes shumëkombësheve apo korporatave shtetërore. Më pas kalojmë në artin e...

Vazhdoni leximin

Shtëpia e Përjetshme, nga Yuri Slezkine

Shtëpia e përjetshme

Një këngë e Def me Dos pyeti retorikisht se kush i kishte përkthyer fjalimet e Leninit. Duhet të ketë qenë një fajtor në atë katastrofë që ishte ngulitja e komunizmit. Dhe është se po, përtej parodisë muzikore diçka shkoi keq, krejtësisht e gabuar. Para së gjithash sepse e di ...

Vazhdoni leximin

M. Njeriu i providencës, nga Antonio Scurati

M. Njeriu i providencës

Përvoja tregon se providenca pritet në kohët më të errëta në botë. Ashtu si shiu i stuhive të mëdha, pak para se të binte rrufeja. Asgjë më mirë se një populizëm i mirë i aftë të paraqitet si kampion i së ardhmes më të mirë, në mënyrë që ky besim i çuditshëm të përfundojë ...

Vazhdoni leximin

Tundimi i Caudillos, nga Juan Eslava Galán

Tundimi i Caudillo

Duke bërë zigzag midis romaneve të mëdhenj historikë dhe veprave informative, Juan Eslava Galán ngjall gjithmonë një interes të madh tek lexuesit, interesi i autorit i kalitur në një bibliografi aq të gjerë sa edhe shkëlqyese. Me këtë rast, Eslava Galán na afron me një fotografi të mirënjohur. Ai me dy diktatorët që ecin ...

Vazhdoni leximin

Notre Dame, nga Ken Follett

Notre Dame, nga Ken Follett

Ndoshta ky libër është një nga pak të mirët për të zgjedhur nga ajo që ishte një nga aksidentet më të mëdha të asaj që kemi qenë në shekullin XNUMX. Ken Follett do të ndalonte çdo gjë që po bënte për të na ofruar një libër të shkruar nga ndjenja torturuese e humbjes së madhe. Sepse përtej ...

Vazhdoni leximin

Zërat e Çernobilit, nga Svetlana Aleksievich

zërat e Çernobilit

Nënshkruesi ishte 10 vjeç në 26 Prill 1986. Data fatkeqe në të cilën bota po i afrohej katastrofës më të sigurt bërthamore. Dhe gjëja qesharake është se nuk kishte qenë një bombë që kërcënonte të konsumonte botën në një Luftë të Ftohtë që vazhdoi ...

Vazhdoni leximin

Epoka e Errët, nga Catherine Nixey

libri-mosha-e-muzgut

Dhe kur Jezusi vdiq në kryqin e tij, dita u kthye në natë. Mit apo eklips? për reduktimin e çështjes në një pikë humoristike. Çështja është se nuk mund të ketë një metaforë më të mirë për të konsideruar se lindja e Krishterizmit, në këmbët e kryqit, fitoi të njëjtin ton të errët ...

Vazhdoni leximin

error: Nuk ka kopjim