Zjarret e Vjeshtës, nga Irène Némirovsky

Zjarret e vjeshtës

Një vepër që rikuperohet për shkakun e thellimit të bibliografisë së Irene Nemirovsky, autore tashmë mitike e letërsisë botërore. Romani i shkrimtarit tashmë i konsoliduar në profesionin e saj, i ngarkuar me atë tejkalimin e veprës që nuk mund të paraqitej kurrë për shkak të fundit të pafat që e priste ...

lexoni më shumë

3 librat më të mirë nga Irène Némirovsky

Evropa në gjysmën e parë të shekullit të XNUMX-të u bë skenari më i keq për një familje hebreje si ajo e Irène Némirovsky. Midis mërgimit dhe ikjes së përhershme nga urrejtja, vullneti për të mbijetuar gjithnjë e kishte rrugën. Edhe në rastin e disa Némirovsky ...

lexoni më shumë