Hiber 19, ku José Antonio Ponseti

Buku hiber 19
Sayogi di dieu

Dina garis lempeng ti Puerto Rico ka Rajana sarta ngahontal vertex katilu nu ngahontal Kapuloan Bermuda di rahang Atlantik Kalér. The roughness laut, cuaca unpredictable sarta sababaraha fenomena probable magnetism terestrial geus réngsé nepi ngarojong mitos ngeunaan insiden maritim sarta navigasi hawa.

Dina buku ieu tina Jose Antonio Ponseti urang Nyanghareupan, kalawan tegangan alam anu wewengkon mitis ieu dibangkitkeun, hiji ekspedisi latihan basajan pikeun pilots munggaran. Perang Dunya II parantos réngsé. 5 pesawat Grumman Avenger angkat sareng 14 lalaki total. Aranjeunna ninggalkeun dilengkepan ogé kalayan bahan bakar sareng sadaya pesawat dina kaayaan sampurna.

Ayeuna tanggal 5 Désémber 1945. Para nonoman henteu napak dina taneuh anu ditinggalkeun dina jam 14:10 dinten éta.

Henteu aya anu langkung pikaresepeun sareng ngaganggu tibatan kedah ngadamel pupusna pejabat anu ngiles. Ponseti geus ditugaskeun pikeun nyaritakeun hiji carita ngeunaan naon bisa kajadian jeung kumaha eta bisa lumangsung. Panginten pambukaan file anu digolongkeun ku administrasi AS parantos ngajantenkeun tugasna langkung gampang. Hal kawas ieu geus lumangsung kalawan Area enigmatic 51, ngeunaan nu Annie jacobsen nulis karya dokumenter anu ogé ngajadikeun bulu anjeun nangtung dina tungtung.

Dina kasus Ponseti, carita ieu malah leuwih ngareureuwas lamun dibere salaku carita vivid, sengit, enigmatic kalawan penampilan telegram nu hiji jalma leungit ngabejaan kulawargana yén anjeunna masih hirup. Ieu lajeng nalika mitos hiber 19 tumuwuh sarta intensifies. Sareng éta tina titik balik antara dramatis sareng pikaresepeun dimana Ponseti ngabéréskeun sadaya kanyaho ngeunaan éta subjek, nyikat éta salaku setting anu pangsaéna pikeun novél misteri anu leungit diantara guyonan tina carita nyata anu anyar.

Pembacaan plot ngajurung urang antara patarosan anu luncat tina bidang fiksi ka kanyataan, anu lulus tina karesahan karakter anu nyicingan carita tapi anu ogé ngaganggu konsepsi urang sorangan ngeunaan dunya.

Teu diragukeun salah sahiji novel dumasar kana kajadian nyata anu saimbang antara pentingna bebeneran sareng kasempetan naratif ngeunaan seueur benang anu luar biasa. Kalayan carita ieu Ponseti mendakan tempat di méja gigireun dirina JJ Benitez, Sahenteuna dina kasempetan ieu.

Anjeun ayeuna tiasa mésér novél Flight 19, buku énggal ku José Antonio Ponseti, Ieuh:

Sayogi di dieu

Ninggalkeun comment hiji

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.

kasalahan: Taya niron