3 Buku Top Paul Preston

Paul Preston Buku

Sakumaha sering nyarios antara jocular sareng anu leres, di gigireun kamus hartosna Hispanismeu kedah némbongan raray Paul Preston. Kusabab, salaku sajarawan (sareng justru ku sumanget langkung ageung dina aspék kronis Hispanik ieu), panulis Inggris ieu parantos nalungtik sareng akhirna dikumpulkeun sareng disebarkeun ...

Baca leuwih

Inventarisasi Sababaraha Hal Kaleungitan, Judith Schalansky

Inventory sababaraha hal leungit

Teu aya deui surga tibatan anu leungit, sapertos anu diomongkeun ku John Milton. Atawa hal anu leuwih berharga ti eta nu teu boga deui, atawa anjeun bisa niténan. Kaajaiban dunya anu leres-leres langkung seueur anu urang kaleungitan atanapi ngancurkeun tibatan anu ayeuna bakal diciptakeun sapertos kitu, nambahan ...

Baca leuwih

Seni Perang Antara Perusahaan, ku David Brown

Seni perang antara pausahaan

Sun Tzu nulis bukuna "The Art of War" dina abad ka-XNUMX SM. Seueur perang engké, sareng ti abad ka-XNUMX dugi ka ayeuna, konflik énggal dimana nerapkeun seni anu saé atanapi anu goréng dibantah antara perusahaan multinasional atanapi korporasi nagara. Urang lajengkeun kana seni ...

Baca leuwih

The Eternal House, ku Yuri Slezkine

Bumi anu abadi

Hiji lagu ku Def sareng Dos sacara rétorika panasaran saha anu narjamahkeun pidato Lenin. Pasti aya sababraha panyabab dina bencana éta anu janten implantasi komunisme. Sareng éta leres, saluareun parodi musik aya anu lepat, leres-leres lepat. Mimiti sabab kuring terang ...

Baca leuwih

M. Lalaki anu ngurus, ku Antonio Scurati

M. Lalaki pangasuh

Pangalaman nunjukkeun yén kapantosan diperkirakeun dina waktos anu paling poék di dunya. Siga hujan badai ageung, sateuacanna kilat ngagelebug. Henteu aya anu langkung saé tibatan populisme anu saé anu tiasa nampilkeun dirina salaku juara masa depan anu pangsaéna sahingga iman anu anéh ieu réngsé ...

Baca leuwih

Killer Ladies: Awéwé Létal dina Sejarah, ku Tori Telfer

Killer Ladies Book

Rajapati éta henteu ngagaduhan jenis kelamin henteu diragukeun. Oswald, tukang bunuh sareng bukuna The Catcher di Rye dina pananganna, atanapi York Ripper atanapi bahkan "The Wolf of Moskow" tiasa dugi ka jaman ayeuna urang. Tapi enya, aya ogé awéwé anu resep kana kajahatan paling jahat ...

Baca leuwih

3 buku Henry Kamen pangsaéna

panulis Henry Kamen

Aya dinten anu aneh pikeun damel salaku Hispanis anu bergengsi. Sareng sanaos kitu, jalma-jalma sapertos Paul Preston, Ian Gibson atanapi Henry Kamen keukeuh teraskeun fokus kana carita anu, upami éta pikeun wasiat sanés anu ngagoler dina kabohongan, legenda hideung atanapi minat etnosentris, bakal tungtungna kaganggu. ...

Baca leuwih

Gogoda Caudillo, ku Juan Eslava Galán

Godaan ti Caudillo

Zigzagging antara novél sajarah anu hébat sareng karya inpormatip, Juan Eslava Galán sok ngahudangkeun minat anu hébat diantara pamiarsa, minat pangarang anu ngalaman dina bibliografi sakumaha éksténsifna sakumaha cemerlang. Dina kasempetan ieu, Eslava Galán ngadeukeutkeun urang kana poto anu terkenal. Anu hiji sareng dua diktator jalan ...

Baca leuwih

Notre Dame, ku Ken Follett

Notre Dame, ku Ken Follett

Panginten buku ieu mangrupikeun salah sahiji hal anu saé pikeun dipilih tina salah sahiji kacilakaan anu hébat dina abad ka-XNUMX. Ken Follett bakal ngeureunkeun naon anu anjeunna lakukeun pikeun nawiskeun kami buku anu ditulis tina perasaan anu kaleungitan kaleungitan pisan. Kusabab saluareun ...

Baca leuwih

Sora Chernobyl, ku Svetlana Aleksievich

sora chernobyl

Anu ditandatanganan yuswa 10 taun tanggal 26 April 1986. Tanggal anu matak dimana dunya ningali bencana nuklir anu paling pasti. Sareng anu pikaseurieun nyaéta éta henteu acan janten bom anu ngancam bakal ngahakan dunya dina Perang Tiis anu teras ...

Baca leuwih

Zaman Gelap, ku Catherine Nixey

buku-jaman-surup

Sareng nalika Yesus pupus dina kayu salib na, beurang ngancik wengi. Mitos atanapi samagaha? pikeun ngirangan perkawis ieu dugi ka titik humor. Intina nyaéta yén teu aya anu tiasa janten kiasan anu langkung saé pikeun ngémutan yén kalahiran agama Kristen, dina dasar salib, ngagaduhan nada anu sami ...

Baca leuwih

kasalahan: Taya niron