3 buku pangalusna ku Juan Carlos Onetti

Hawu seuneu Juan Carlos Onettidisigir mario Benedetti y Edward Galeano, ngawangun triumvirat literatur ti Uruguay umumna dugi ka Olimpus serat-serat dina basa Spanyol. Kusabab di antara tilu éta aranjeunna ngaliput sadayana, naon waé jinis dina prosa, pantun atanapi di panggung.

Sanaos masing-masing nawiskeun yén ayana imprint sareng narasi khusus (di luar labél péngkolan anu aya dina kabeneran tempat anu paling deet atanapi waktos kanggo nyobian ngahijikeun atanapi ngabakukeun), éta ogé leres yén kaayaan anu dibagi dina abad ka dua puluh ditetepkeun di ditu di dieu kana pasang surut politik sareng ékonomi tina sagala rupa di dunya anu nunjuk kana globalisasi sareng réplikasi umum tina unggal krisis, éta kadang-kadang dianggo pikeun harmoni tematik alami.

Keajaiban Uruguay anu ngajantenkeun nagara tina tilu jenius ieu nangtung salaku anu paling makmur dugi ka pertengahan abad ka-29, mimiti sangsara ku krisis XNUMX sareng akhirna ambruk ku dua perang dunya salajengna.

Kediktatoran militér taun 70-an aya di tilu pangarang ieu tilu sora kritis anu hébat, disensor dina sababaraha waktos sareng diasingkeun salaku hiji-hijina pilihan. Dibagi catetan penting anu ngagambarkeun dina bukuna anu béda-béda kesan tina kado kreatifna anu hébat kana kritik sareng uprooting.

Tapi Onetti nunjuk kana ékspansi kasual anu tangtu. Kusabab anjeunna langkung produktif bahkan sateuacan kudéta Boldaberina. Éta ti 1939 dugi ka 70-an jaman dimana Onetti ngatur nyerat karyana anu paling sengit, ku ayana kecemerlangan eksistén antara alegori anu matak ti kota na anu diciptakeun, Santa María, dimana karakter sumping ti rohangan anu nyata pisan, dina kaulinan kaca spion anu sababaraha pangarang bakal ngulang ku penguasaan anu sami.

Top 3 buku anu disarankeun ku Juan Carlos Onetti

Hirup pondok

Sadayana pamiarsa Onetti nganggap kahebatan karya agung, langit anu disikat ku juru dongéng. Sanaos kuring henteu resep sacara umum, kuring yakin yén kuring teu salah dina tujuan dina tingkat éta henteu kahontal deui dina karya-karya anu saacanna atanapi engké.

Juan María Brausen sareng Stein nyanghareupan pancén nutup naskah pilem. Carita anu ditugaskeun bakal lumangsung di Santa María. Sareng di dinya Juan María milarian tokoh anu kedah hirup pikeun tungtungna ngambah simpé tina sajarahna.

Sareng sakedik sakedik Brausen ngalebetkeun narasi kana hirupna bari ngasongkeun hirupna kana narasi. Bipolaritas panulis ngajantenkeun skénario anu rumit sareng lengkep.

Alesan Santa María pikeun nyumputkeun kasalahan, patah hati sareng sieun diantara jalan-jalan na anu diciptakeun. Karakter anu sigana gaduh konci anu muka panto pikeun réalitas Brausen sareng Brausen anu manjangan impianana sareng khayalan janten skrip pikeun nyicingan skénario sareng kahirupan, sapertos impian lami ningali batur hirup sareng nikmati kabagjaan batur, parkir urusan anjeun nyalira dina kanyataan anu janten fiksi.

Galangan kapal

Nalika anjeun nyarios sareng batur ngeunaan Onetti, sareng sanaos di luhur ngeunaan karya anu langkung ti mungkin, seueur pamiarsa anu sanés ngadugikeun novél anu sanés ieu. Éta bakal janten salah sahiji skénario na anu paling tiasa diatur pikeun dunya kulawu urang.

Ku cara kitu, sigana nekat pikeun ngumbara ka tempat fiksi sapertos Santa María, anu tiasa bersinar antara kamewahan atanapi kabahagiaan sareng akhirna mendakan kasedihan anu sami.

Tapi éta, sakumaha seueur pangarang masihan koméntar kana sababaraha kasempetan, kasedihan mangrupikeun sumber inspirasi anu pangageungna. Pembusukan sareng nostalgia ngajantenkeun anjeun janten pabaliwer kreatif salami aranjeunna henteu ngirangan anjeun. Sareng Onetti mangrupikeun ahli dina rapat fiksi anu ditiru tina sensasi anu paling sedih di dunya urang.

Karakter dipindahkeun ku inersia teu ngahasilkeun dina dunya lungse. Kapal kapal kalayan gema kamakmuran anu nusuk nurani tilelep dina éléh.

Pamitan

Sakali Onetti parantos kapendak, pantes lirén dina novél pondok ieu anu ngagaduhan pernyataan anu leres-leres, mangrupikeun kasaksian anu jelas ti pangarang. Onetti nyalira ngajelaskeun karya ieu salaku karesepna, bahkan dina kasempetan. Kedah aya alesanna.

Intina nyaéta anu protagonis carita tiasa janten Onetti nyalira, nyamar salaku bintang olahraga anu sateuacana sumping di kota gunung anu terkenal kusabab kualitas tuberkulosis anu kuratif.

Tokohna anu khusus, ayana sareng kalakuan anu anéh geuwat narik perhatian jalma anu ngurus pos pikeun kota. Anu janten parah, surat aneh datang ka tokoh utama anu, nalika aranjeunna nembus tangan tukang pos khusus kota, nyerat dina imajinasina carita anu paling jero ngeunaan hiji tokoh anu tungtungna ngungsi di lebak anu sepi éta.

Pondokna novél ieu, tempo anu tenang na, nanging, sareng anggapan tukang pos ngarobih ayana sagala rupa di sakurilingna ngawangun mosaik fatalistik ngeunaan pangsiun protagonis sareng stagnasi kahirupan di handapeun gunung.

4 komentar dina "3 buku pangalusna ku Juan Carlos Onetti"

Ninggalkeun comment hiji

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.

kasalahan: Taya niron