3 buku anu pangsaéna ku Charles Perrault

1628 - 1703… Nalika urang nganggap carita salaku unsur literatur, urang salawasna nganggap dua aspek mendasar pikeun masihan jinis narasi ieu sareng résidu anu sacara tradisional dipasihan ku alegori atanapi luar biasa. Mimiti urang nyorot imajinasi anu diperyogikeun pikeun mikat barudak sareng sanés barudak anu alit sareng anu kadua urang ngahargaan moral anu konsekuensina anu tungtungna masihan maca titik transendén dina pangajaran logika, akal atanapi nilai-nilai manusa.

Charles perrault tiasa ngahijikeun seueur carita-carita ikonik éta pikeun sadaya budak leutik di dunya sepanjang waktos. Janten urang tiasa mendakan seueur réissueus, ogé adaptasi pikeun salah sahiji seni, utamina anu asalna tina bioskop sareng ilustrasi.

Tapi wajar pikeun ngaku yén Perrault sanés ngan ukur carita pondok. Pikeun kiridit na urang ogé tiasa mendakan sababaraha karya sareng komédi anu dina sagala hal henteu ngahontal kasuksésan sareng anu henteu dugi ka ayeuna.

Janten, panginten tanpa aya maksadna pisan, sabab kedah diémutan yén kumpulan carita kahijina ditandatanganan salaku putrana anu anom, Perrault kasohor ku sadayana carita anu dibangkitkeun lamunan tapi ogé dikaruniai lingkungan anu realistis dina hal representasi kontéks sosial, salawasna sareng kaanggunan anu tungtungna janten puncak carita pondok dunya.

3 buku terbaik ti Charles Perrault

Riquete hiji sareng pompadour

Pasti anjeun ngarepkeun kuring ngamimitian peringkat ku Little Red Riding Hood, kalayan Beauty and the Beast, sareng Thumbelina atanapi sareng Puss in Boots.

Tapi patarosan na nyaéta pikeun mendakan deui carita-carita hebat anu sami kualitasna sami sareng dipulihkeun deui ku anu ngarang tina imajinasi anu populér. Tapi éta Riquete el del pompadour, anu seueur vérsi ogé parantos dilakukeun, sapertos anu terakhir ieu ku Amèlie Nothomb, mangrupikeun uleman pikeun carita anu dicarioskeun ngeunaan kakejaman, ngeunaan overvaluasi gambar di payuneun kapasitas manusa.

Upami urang henteu acan terang, sakali bakat ngungkulan gambar anu teu pikaresepeun, ngan éta bakal hasil dina kahirupan sapinuhna ...

Buku klik

Kulit burit

Carita tunggal anu dina waktos éta nyababkeun pergolakan sosial. Upami éta patarosan ngeunaan nampilkeun dongéng, éta tungtungna dianggap pikasebeleun.

Upami éta patarosan ngeunaan nyayogikeun moral, éta tungtungna dianggap ngarusak sagala niat moralistik. Sareng aya hiji raja anu kagungan keledai anu ngahasilkeun emas tina sagala anu didahar.

Sareng raja éta, kaleungitan alesan na, sanggup nyéépkeun urat na pikeun nyumponan klaim gélo na. Putrina, janten korban sejarah, akhirna kabur tina tangkeupan bapakna nyalira, janten jalma gélo anu teu sopan.

Rupa révisi Aésop's The Goose anu Neundeun Endog Emas, tapi ku kahoyong anu ngalanggar hukum.

Buku klik

Janggot Biru

Henteu, ieu sanés carita bajak laut. Bluebeard mangrupikeun jalma anu jegud pisan, seueur barang-barang sareng pasipatan ageung. Hijina cacad na nyaéta janggot biru robah jadi ejekan sareng anu ngalayanan anjeunna pikeun ngumpulkeun panolakan feminin dina klaim cinta anjeunna.

Antara anu anéh sareng anu lucu, salaku salah sahiji jenis vindikasi anu anéh, ékséntrik sareng kuring ngabédakeunana. Lalaki kalayan janggot biru henteu pernah dicukur sareng pastina éta ngajantenkeun anjeunna jinis anu paling otentik sareng transparan, sanaos ieu, ngahudangkeun panolakan sadayana.

Buku klik

1 koméntar ngeunaan «3 buku pang alusna ku Charles Perrault»

Ninggalkeun comment hiji

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.