3 buku anu pangsaéna ku José Luis Corral

Nalika ahli sajarah mutuskeun pikeun nulis novél sajarah, alesan-alesan éta dugi ka teu aya watesna. Nya éta kasus Jose Luis Corral, Panulis Aragon anu ngabaktikeun dirina pisan kana jinis fiksi sajarah, ganti ku publikasi anu sifatna jelas informatif salaku sarjana anu hadé di daérah na.

Kira-kira 20 novel anu parantos dipeunteun ku panulis ieu khusus kana abad pertengahan tapi sanggup ngajantenkeun dirina dina pidangan sajarah universal anu sanés.

Kauntungan anu pangageungna ti José Luis Corral nyaéta kamampuanana pikeun noveliskeun carita nalika maén sareng ngagambarkeun fiksi atanapi intrahistori anu dilebetkeun dina kontéks anu écés pisan.

Karep pikeun naon anu dilakukeun, rasa pikeun naon anu dilatih tiasa nyababkeun yén seni literatur antara pedagogi sareng hiburan, panginten sintésis idéal naon waé novél sajarah anu pantes aya uyah na.

Kuat teras teras ogé pisah sareng ngaleupaskeun plotna. Panulis sanggup nampilkeun sajarah salaku dongéng anu pikaresepeun ngeunaan karakter, kaayaan, kaputusan, révolusi, kamajuan sareng paksaan, kapercayaan sareng sains. Sejarah mangrupikeun kasaimbangan anu teu stabil tina perjalanan manusa ngalangkungan dunya ieu. Kumaha teu gairah nalika ngarencanakeun plot tina jinis ieu.

José Luis Corral nawiskeun dina unggal novél anyar komitmen sejarawan, éta jinis prakték anu pantes, dilakukeun saluyu sareng sadayana ieu sareng tujuan pengajaran anu langkung seueur dina wirahma hirup dimana timbulna.

3 novel anu disarankeun ku José Luis Corral

Kamar emas

Gangguan profésor novelis lumangsung sareng novel hébat ieu anu protagonisna, budak lalaki Juan, ngantunkeun kami dina perjalanan anu narik ati ngaliwatan Éropa Abad Pertengahan.

Pangalaman Juan dianteur ku kanyataan Éropah anu dibarengan budaya anu rupa-rupa pinuh ku kabeungharan tapi ngagulung kana konflik salaku hiji-hijina bentuk hubungan.

Pangetahuan panulis ngeunaan simbol anu hébat sareng anu paling henteu dikenal pikeun dua kelompok étnis ngajantenkeun ngeuyeuban plot dimana Juan maju, ngatur kabur tina nasib anu fatal salaku budak.

Ti Ukraina ka Istanbul, Genoa atanapi Zaragoza, perjalanan anu saé pikeun ngartikeun enigmas kamari anu salamet salaku kamandang ayeuna.

Buku klik

Dokter bid'ah

Élmu sareng agama. Usulan nuju élmu anu langkung réalistis sareng kayakinan kalangkang, hukuman sareng pengunduran diri. Jaman manusa tangtu ngalaman bentrok antara surga, sains sareng naraka, campuran anu sesah sanggup nyeret bid'ah kana seuneu panebusan.

Reformasi Protestan ngancam ka hareupna agama Kristen. Anu paling henteu dipikahoyong ku anu dipercaya ku dua pihak nyaéta pikeun élmu sareng kamajuanana pikeun ngahontal tilas anu langkung satia.

Tapi jalma-jalma anu mendakan seueur cahaya dina sains ngaraos peryogi pikeun ngungkabkeun bebeneran anu pamungkas, ku naon waé. Miguel Servet mangrupikeun élmuwan anu nekad. Pelaksanaanana ngan ukur ngahégamkeun kamandangna, tapi henteu pernah sorana.

Buku klik

Anu Austrias. Waktos dina panangan anjeun

ieu novel karya José Luis Corral ngenalkeun dirina salaku tuluyan tina Flight of the Eagles-na anu diakui. Sareng sabalikna tina naon anu biasana kajadian, kuring resep bagian anu kadua ieu bahkan langkung ti heula.

Charles I dinobatkeun pikeun ngatur Kakaisaran yén dina waktos éta nyirian wirahma dunya dimana navigator Éropa masih ngimpikeun tempat-tempat anyar pikeun dijajah. Éropa mangrupikeun pusat kakuatan sareng sesa buana nuju ditarik ku karep tina tukang gambar tina buana lami.

Di dunya éta, raja Hispanik anu hébat nyanghareupan sagala jinis kamunduran anu parantos dipikaterang ngalangkungan warisan tulisan Sejarah. Tapi José Luis Corral, saurang ahli biografi anu teu sampurna dina sagala parobahan sajarah éta, kumaha waé ogé nga-humanisasi tokoh raja.

Saluareun judul sareng formalitas, tanggal, dokumén resmi sareng tanda petik anu ngagugah, Carlos I ti Spanyol sareng V Jérman (sakumaha anu urang sering dicarioskeun di sakola) ogé putra Juana anu henteu resep (langkung ti gélo) sareng tungtungna nikah ka dulur misan na Isabel de Portugal.

Kuring nyarios sadayana ieu kusabab Sejarah ogé nyésakeun kesan anu paling pribadi, tina perasaan raja, ngeunaan cara lakonan sareng lumangsungna. Nyaho Carlos I saluareun tonggong sajarahna anu ketat kedah janten tugas anu pikaresepeun pikeun sajarawan, sareng pastina José Luis Corral bakalan terang kumaha néwak éta "cara janten" anu ngagésér diantara sagala rupa kasaksian dina waktos éta, pikeun langkung hadé ngagambarkeun naha Éta cocog sareng kajadian sareng kaayaan pamaréntahan 40 taun dimana anjeunna méréskeun konflik atanapi ngantunkeun aranjeunna perang.

Pondokna, Anu Austrias. Waktos dina panangan anjeun, mangrupikeun novel anu dijantenkeun janten akun lengkep taun-taun awal kaisar, ku tangan guru hébat sareng penikmat sejarah sareng carita na ...

Buku klik

Ninggalkeun comment hiji

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.