3 buku Clive Barker pangsaéna

Genre horor dina literatur parantos kaleungitan sababaraha dasawarsa terakhir, sahenteuna dina hal pangarang khusus pikeun anu nganyerikeun urang sacara éksklusif dina kertas. Janten Babakan clive némbongan salaku salah sahiji prop hébat panungtungan tina genre anu. Entong lieur sareng JD Barker, panulis anu séjén anu pikaresepeun tapi langkung difokuskeun kana suspense tibatan teror murni.

Rasa pikeun maca dina konci teror sanés éta parantos ngaleungit. Mangrupikeun transmutasi carita kana aspek-aspek anu dilengkepan ku thriller atanapi plot hideung anu ngimpor dosis anu dipikahoyong pikeun horor, manusa anu jahat.

Sareng mékanika dalapan puluhan anu nyangking novél pikasieuneun tina Stephen King siga béak salaku rumus. Naskah mandiri mangrupikeun anu teras-terasan nyoco carita paling parah dina layar ageung (sabab enya, dina tingkat bioskop, teror henteu kantos maot).

Tapi batur kedah janten jaga ngajaga éta warisan ti Edgar Allan Poe. Sababaraha panulis (saluareun Barker ogé ngahaturanan dirina kana bioskop, pidéo atanapi komik) kedah neraskeun mikir heula carita salaku carita atanapi novel saderhana anu matak pikasieuneun pamaca. Sareng éta, tanpa diragukeun, nyaéta Clive Barker.

3 Novél anu Disarankeun Clive Barker's

Hellraiser

The disfigurement tina manusa mangrupikeun jenis réiterasi ikon Dorian Gray anu ditepikeun ku a Oscar Wilde Ogé ahli sihir tina labirin anu paling hébat.

Jelas, teu aya hubunganana sareng Hellraiser sareng Dorian Gray dina hal plot. Tapi analisa babandingan urang teras-terasan rok hell manusa, dimana tina rasa salah, kasieun sareng parasaan anu paling parah ngagugurkeun nurani nepi ka tungtungna ngahudangkeun monster anu jelas sapertos tukang neraskeun di payuneun anu sanés sapertos Mr. Hyde atanapi juru carios Dorian Gray. Ngarecah kasaimbangan manusa tungtungna ngahudangkeun aspék infernal anu Dante dirina terkenal. Janten, anjeun tingali, kuring parantos langkung ngabuktikeun sipat setan ieu disebat Hellraiser.

Sareng terang perkawis sagala kasieun ieu dina literatur, éta pasti ngaheureuykeun anjeun. Kusabab, jero pisan, jiwa anjeun aya di jerona ... Anjeun tiasa mendakan édisi révisi anu énggal di dieu.

Buku klik

Cabal

Kami nyebatkeun sateuacan melong ka Mr. Hyde, yén mahluk anu ngalambangkeun dualitas manusa, aspék dobel, cahaya sareng gelap, lumaku bahkan dina kapribadian anu paling filantropi.

Aaron Boone maéhan, pikir anjeunna ngalakukeun éta dina impian, ngan ukur di antarana. Tapi kanyataanna nyaéta Harun jaga pisan pikeun ngaleungitkeun pipikiranana pikeun salamet. Dugi meureun sisi jahat tungtungna ngéléhkeun naon saeutik manusa alus tetep di anjeunna. Kusabab penemuan anu parah di sisi kriminal na nganteurkeun Harun Boone asa-asa.

Sapertos lalaki anu nginum alkohol atanapi ngonci dirina di bumi kusabab sieun ku nyalira, Harun ngarah dirina ka jero taneuh, ngalangkungan mayit batur anu dikubur anu sigana ngabentuk kubah monster monster Madian. Dina perjalanan anu jahat tina édan sareng kiamat, Aaron Boone dituturkeun ku kabogoh na Lori. Sareng panginten nalika sadayana ical, nalika Boone parantos nyerah kana kalangkang tanpa remisi, anjeunna tiasa terang yén anjeunna ditipu, yén aya anu nguasaan impianana pikeun ngajantenkeun anjeunna yakin yén anjeunna mangrupikeun rajapati tanpa salah.

Buku klik

Buku getih

Barker dikeras dina dunya dongéng horor anu réproduktif pisan dina taun 80-an, pasihkeun kana jinis carita pondok ieu ngeunaan pikasieuneun. Sugan salaku warisan ti Hitchcock ..., intina nyaéta Barker mangrupikeun jalma anu paling lebet kana lapangan carita hideung anu anyar digabungkeun sareng sagala rupa aspek anu jelas dina séks atanapi anu telenges.

Dina jilid anyar ieu sareng anu sanés anu ngalengkepan ampir sadaya produksi carita pondok tina Barker anu munggaran, urang mendakan sieun dina sagala rupa. Psikopat henteu séhat, kahoyong anu ekstrim, hate teu sanggup naon waé ... tapi ogé ngenalkeun kana dunya anu poék sareng hebat sareng hubunganana sareng dimensi anu pikasieuneun sanés. Getih, nyali, pikasieuneun ti ditu di dieu anu salawasna maksa anjeun ningali handapeun ranjang atanapi ngalangkungan lorong imah anjeun nempelkeun tonggong tembok.

Buku klik

1 koméntar ngeunaan «3 buku Clive Barker pangsaéna»

Ninggalkeun comment hiji

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.