Z. Wilder dhe unë nga Jonathan Coe

Romani Z. Wlider dhe unë

Në kërkim të një historie që trajton atë univers që shpaloset në marrëdhëniet e reja njerëzore, Jonathan Coe, nga ana e tij, merret me hollësinë e detajeve më introspektive. Sigurisht, Coe nuk mund të braktisë atë çmueshmëri të detajuar që ai e kontekstualizon me përshkrimet më të plota. Nga…

lexoni më shumë

Vallja dhe zjarri, nga Daniel Saldaña

Ribashkimet mund të jenë po aq të hidhura sa shanset e dyta në dashuri. Miqtë e vjetër përpiqen të rifitojnë një hapësirë ​​që nuk ekziston më për të bërë gjëra që nuk i përkasin më. Jo për asgjë në veçanti, vetëm sepse thellë në vetvete nuk kënaqin, por thjesht kërkojnë ...

lexoni më shumë

Prindër të largët, nga Marina Jarre

Kishte një kohë kur Evropa ishte një botë e pakëndshme për të lindur, ku fëmijët erdhën në botë mes nostalgjisë, çrrënjosjes, tjetërsimit dhe madje frikës nga prindërit e tyre. Sot çështja është zhvendosur në pjesë të tjera të planetit. Pyetja është që të kemi këtë pikëpamje ...

lexoni më shumë

Parajsa mbi çatinë, nga Nathacha Appanah

Kush tjetër që më së paku lëshoi ​​një lot me aventurat e Markos në kërkim të nënës së tij. Këtë herë mosha e protagonistit, Lobo, do ta afronte atë me një Holden Caulfield (po, adoleshenti i famshëm nihilist i Salinger). Dhe gjëja është se edhe figura e nënës ...

lexoni më shumë

Shtatë të martën, nga El Chojin

Çdo histori ka nevojë për dy pjesë nëse do të gjendet një lloj sinteze, për të cilën bëhet fjalë në çdo kuadër që del në territorin e mimikës emocionale. Nuk bëhet fjalë për nxjerrjen në pah të këtij lloji të rrëfimeve të dyfishta para vetes së parë. Sepse edhe ...

lexoni më shumë

Mungon, nga Alberto Fuguet

Ka raste kur gjuha shoqëron një histori me butësinë më të saktë. Sepse kërkimi i një personi të zhdukur nuk kërkon lirikë ose artizanat. Qetësia narrative e bën këtë rrugë drejt ribashkimit personal një përbërje të vërtetësisë dhe afërsisë për të na afruar me të gjithë ...

lexoni më shumë

Ndryshe, nga Eloy Moreno

Duke akorduar mirë në lexim, aktualisht zbulohet një harmoni e caktuar narrative midis Eloy Moreno dhe Albert Espinosa. Sepse të dy gjurmojnë romanet e tyre me atë vulën e autenticitetit rreth vështirësive të jetesës dhe simfonive të tyre të fundit të padyshimta nga më magjepsësit. Do të ishte diçka e tillë, ndërkohë që...

lexoni më shumë

E veja, nga José Saramago

Shkrimtarët e mëdhenj si Saramago janë ata që i mbajnë veprat e tyre aktuale në çdo kohë. Sepse kur një vepër përmban atë njerëzim të distiluar në alkiminë letrare, arrihet sublimimi i ekzistencës. Tema e rëndësisë së një trashëgimie artistike ose letrare arrin atë rëndësinë e vërtetë ...

lexoni më shumë

error: Nuk ka kopjim