Sympathetic Ink, nga Patrick Modiano

Bojë simpatike e Patrick Modianos

Në borxhin e saj të pashtershëm ndaj shekullit të XNUMX-të. Një kohë e ngarkuar gjithnjë e më shumë me histori të shkëlqyera ndërsa largohemi në kohë, Modiano na udhëheq përmes një komploti që rikrijon atë nostalgji nostalgjik të kalimit. Në idenë e gjurmës së mundshme që mundemi, ose…

Vazhdoni leximin

Ishulli i Pemës së Humbur, nga Elif Shafak

Romani Ishulli i Pemës së Humbur

Çdo pemë ka frutin e saj. Nga pema e mollës me tundimet e saj të lashta, mjafton për të na nxjerrë nga parajsa, te fiku i zakonshëm me frutat e tij të pazakonta të ngarkuara me simbolikë midis erotikes dhe së shenjtës, në varësi të mënyrës se si e shikon dhe, mbi të gjitha, në varësi të kush po e shikon... Një histori në…

Vazhdoni leximin

3 librat më të mirë nga Juan Carlos Onetti

Libra nga Juan Carlos Onetti

Juan Carlos Onetti i padjegshëm, së bashku me Mario Benedetti dhe Eduardo Galeano, përbëjnë një triumvirat letrar nga Uruguaji i tyre i zakonshëm në Olimpin e shkronjave në spanjisht. Sepse midis të treve ato mbulojnë gjithçka, çdo zhanër në prozë, vargje ose në tavolina. Edhe pse secili e ofron atë ...

Vazhdoni leximin

Në verë, nga Karl Ove Knausgård

Në verë, nga Karl Ove Knausgard

Historia e jetës në evolucionin e saj ciklik të stinëve shënon hyrjen dhe daljen kapriçioze të skenës së secilit. Në të kaluarën, lindja në dimër ishte një sfidë për mbijetesë. Sot vështirë se është një anekdotë e dukshme që, duke pasur parasysh përpjekjet e Karl Ove Knausgard ...

Vazhdoni leximin

Zemra e Trianës, nga Pajtim Statovci

Novela Zemra e Trianës

Gjëja për lagjen popullore dhe madje lirike Triana nuk po shkon. Edhe pse titulli tregon diçka të ngjashme. Në fakt, Pajtim Statovci i vjetër mund të mos e konsiderojë një rastësi të tillë. Zemra e Trianës tregon për diçka shumë të ndryshme, për një organ të ndryshueshëm, për një qenie që, ...

Vazhdoni leximin

Unë do të jem vetëm dhe pa një festë, nga Sara Barquinero

Unë do të jem vetëm dhe pa një festë, nga Sara Barquinero

Shtë e vërtetë se është e vështirë të gjesh zëra të rinj që flasin për dashurinë e rrënjosur në vitalizëm, me filozofi, me tejkalim nga prekja e lëkurës apo edhe nga orgazma. Dhe se çështja është një sfidë e tërë narrative ku shkrimtari ose shkrimtari në detyrë mund të demonstrojë, nëse jo ...

Vazhdoni leximin

Familja Martin, nga David Foenkinos

Familja Martin nga Foenkinos

Sado që maskohet si një histori rutinë, ne tashmë e dimë se David Foenkinos nuk po gërmon në sjellje ose marrëdhënie ndër-familjare në kërkim të sekreteve ose anëve të errëta. Sepse autori francez tashmë me famë botërore është më shumë një kirurg i shkronjave në formë dhe ...

Vazhdoni leximin

3 librat më të mirë nga Emil Cioran

Asnjë pesimist i bindur nuk arrin 84 vjeç, siç ishte rasti me Cioran. E them këtë për shkak të vendosmërisë për ta vënë në dukje këtë autor si një nihilist të pabindur, negativiteti dhe frika e tij për jetën përbëjnë në formë dhe në thelb një narrativë paralele me dënimin e të jetuarit. ...

Vazhdoni leximin

Librat që duhet të lexoni para se të vdisni

Librat më të mirë në histori

Çfarë titulli më pak pretencioz se ky? Para se të vdisni, po, vetëm disa orë para se ta dëgjoni, do të merrni listën tuaj të librave thelbësorë dhe do të shkelni best seller nga Belén Esteban që mbyll rrethin e leximit të jetës suaj… (ishte një shaka, një makabër dhe shaka e përgjakshme) Nuk është për më pak…

Vazhdoni leximin

Jeta nganjëherë, nga Juan José Millás

Unë e rezervoj jetën ndonjëherë

Tek Juan José Millá zgjuarsia zbulohet tashmë nga titulli i secilit libër të ri. Me këtë rast, "Jeta nganjëherë" duket se na referon në copëzimin e kohës sonë, në ndryshimet e peizazhit midis lumturisë dhe trishtimit, në kujtimet që përbëjnë atë film që ne mund të ...

Vazhdoni leximin

Drejt bukurisë, nga David Foenkinos

libër me bukuri

Të flasësh për Foenkinos do të thotë të afrohesh me një nga autorët themelorë të rrëfimit aktual, me atë ndryshim brezi që tregon letërsinë klasike të një shekulli e tutje, të narratorit që pasqyroi intrahistorinë e një shekulli XNUMX të zhytur mes individualizmit dhe tjetërsimit si konflikti parimor ...

Vazhdoni leximin

error: Nuk ka kopjim