Shtëpia e Modës, nga Julia Kröhn

Shtëpia e modës

Si pjesë e promovimit për këtë roman, sigurohet që trauma e saj magjepsi një nga autorët kryesorë të asaj sjelljeje të rilindur të shekullit të nëntëmbëdhjetë që i shërben shijes së lexuesit melankolik dhe shkaqeve të lulëzuara siç është feminizmi. A mund të jetë që Anne Jacobs ra në dashuri me këtë punë të ...

lexoni më shumë

Revolucionarët Provoni Sërish, nga Mauro Javier Cárdenas

Romani mund të përdoret në mënyrë perfekte për të njohur një mjedis shumë specifik ose një vend të tërë. Një propozim narrativ me synimin për t'u afruar me një mjedis, ju jep subjektivitetin se kush ka jetuar në atë vend. Mund të tingëllojë si një e vërtetë, por ka shumë rëndësi në këtë ide. Në fund, …

lexoni më shumë

Të shumtët, nga Tomás Arranz

Një libri që argëton dhe kultivon duhet t'i kushtohet gjithmonë vëmendje e veçantë. Theshtë rasti i këtij romani The many. Me anije shpejt dal me shumë interpretime të titullit të romanit (gjithnjë subjektiv pas një leximi kënaqësues). Sepse titulli ka një kuptim material që së shpejti do të ...

lexoni më shumë

Zyra e pellgjeve dhe kopshteve, nga Didier Decoin

Odiseja e një gruaje në Japoninë e shekullit të XNUMX -të. Përmbledhja e rreptë e këtij romani është e ngjeshur në këtë frazë të thjeshtë. Pjesa tjetër vjen më vonë…. Didier Decoin e mori shkrimin e këtij romani shumë seriozisht (siç duhet, natyrisht) Më shumë se një dekadë kushtuar ...

lexoni më shumë

Një familje e papërsosur, nga Pepa Roma

Ky roman na paraqitet zyrtarisht si një roman për gra. Por sinqerisht nuk jam dakord me atë etiketë. Nëse konsiderohet kështu sepse flet për atë matriarkat të mundshëm që historikisht mbante sekretet e çdo familjeje dhe që fshihte mjerimet e dyerve të jashtme, nuk ka shumë kuptim. Nuk është …

lexoni më shumë

Kronikë e një vdekjeje të parathënë, nga Gabriel García Márquez

Çnderim, ligj i pashkruar, marrëveshje heshtjeje, llogaritjeje dhe dhimbje për humbjen e një të dashur. Të gjithë e dinë por askush nuk e denoncon. Vetëm me gojë, për ata që duan të dëgjojnë, e vërteta thuhet herë pas here. Të gjithë e dinin që Santiago Nasar do të vdiste, përveç vetë Santiagos, i cili nuk është në dijeni të mëkatit vdekjeprurës që bëri në sytë e të tjerëve.

Tani mund të blini Kronikën e një Vdekje të Paralajmëruar, romanin e shkurtër unik të Gabriel García Márquez, këtu:

kliko librin

Në natyrë, nga Jesús Carrasco

Më erdhi në dorë si dhuratë nga një mik i mirë. Miqtë e mirë nuk dështojnë kurrë në një rekomandim letrar, edhe nëse nuk është shumë në linjën tuaj të zakonshme ... Një fëmijë ikën nga diçka, ne nuk e dimë saktësisht se çfarë. Pavarësisht frikës së tij për të ikur askund, ai e di se ka ...

lexoni më shumë

error: Nuk ka kopjim