3 librat më të mirë nga Mary Higgins Clark

Për t'u bërë një autor pjellor, tashmë i vdekur Mary Higgins Clark pranoi se ajo u kënaq me një shkrim metodik, të strukturuar që nga fillimi si një skemë e mbyllurMe Nuk është se është e vetmja mënyrë, në fakt Stephen King ai thotë të bëjë të kundërtën, t'i japë jetë dhe autonomi personazheve të tij ...

Në rastin e Mary Higgins ClarkMegjithatë, unë e kuptoj se kjo metodë, ajo ashpërsi dhe ajo strukturë e fortë që në fillim mund të jetë një mënyrë për të kundërshtuar jetën e tij, të dhënë pas kaosit, ndryshueshmërisë, të paparashikueshmes. Sepse Maria e mirë e vjetër kaloi një mijë e një ulje -ngritje. Pengesat ekonomike që vështirësuan ditët e tij të fëmijërisë, disa martesa, humbje të afërta dhe, natyrisht, ndryshime në punë dhe vendbanim ...

Mendimi për të shkruarit në mënyrë të strukturuar duket si një domosdoshmëri në rastin tuaj.

Shtë gjithashtu e vërtetë se komplotet e tyre misterioze, me hetimet e tyre dhe kthesat dhe kthesat e tyre duhet të kenë një mbështetje paraprake në mënyrë që të mos përfundojnë duke u copëtuar në improvizim ose në tejkalimin e autonomisë së personazheve ...

Sido që të jetë, ne duhet të përfundojmë duke deklaruar se kjo është një metodë brilante në rastin e tij, krijimi i tij i jashtëzakonshëm letrar, dëshmon për këtë.

3 romanet më të mira të Mary Higgins Clark:

E njejta kenge

Ky është ndoshta romani i autorit që kombinon më së miri misterin dhe thrillerin. Ndonjëherë ju duket se po lexoni The Shining nga Stephen King, por në fund zymtësia i nënshtrohet qëllimit zbulues të misterit të komplotit.

Shpesh ndodh që, kur një personazhi duhet të përballet me një hetim për mbijetesën e tij, ai përfundon duke e ekspozuar veten ndaj një mijë rreziqeve. Por tërheqja ndaj së vërtetës së fshehur është shumë e fuqishme ...

Përmbledhje: 'Gjithmonë e njëjta këngë'. Kay i dëgjoi këto fjalë në rezidencën Carrington kur ishte vetëm një fëmijë, dhe megjithëse nuk e kuptoi kuptimin e tyre atëherë, ato u dogjën në kujtesën e saj. Shumë vite më vonë, e martuar me trashëgimtarin e familjes së pasur, kjo frazë do të marrë një kuptim të tmerrshëm.

Kush është në të vërtetë Peter Carrington? Cilat sekrete janë fshehur në hijet e kësaj pallate për dekada të tëra? Fantazmat nga e kaluara po kthehen në të tashmen në kërkim të hakmarrjes, dhe Kay dyshon se ajo është duke fjetur pranë një burri, duart e të cilit janë njollosur me gjak. Romani kryesor për ndjekësit e autorit të tij.

KLIKO LIBR

Unë eci në të kaluarën

Imagjinoni që keni para dhe vendosni të rikuperoni pasuritë e humbura. Ju dëshironi ta ktheni atë shtëpi të vjetër të familjes dhe e bëni këtë. Ju jeni në një fazë të çuditshme të jetës në mes të mërzisë, rebelimit dhe dëshirës.

Më në fund e pushtuat atë shtëpi, atë që u përkiste paraardhësve tuaj ..., por veprat që kryeni përfundojnë duke ekspozuar eshtrat e një gruaje për të cilën njihni një legjendë të vjetër ...

Përmbledhje: Prokurorja Emily Graham ka blerë një shtëpi. Jo vetëm çdo shtëpi, por një shtëpi e vjetër që i përkiste paraardhësve të tij, të cilët e shitën atë në 1892 kur Madeleine, trashëgimtareja, u zhduk.

Me blerjen e saj, Emily nuk po përpiqet thjesht t'i bëjë haraç rrënjëve të saj; Ajo gjithashtu kërkon paqe pas një divorci veçanërisht të dhimbshëm, si dhe të harrojë ngacmimin nga një i padëshirueshëm.

Por ajo që premtoi të ishte një oaz fillon të kthehet në një makth: kur gërmon për të bërë një pishinë, shfaqet kufoma e një gruaje, një kufomë e kohëve të fundit, por e veshur me unazën e Madeleine të zhdukur. Dhe Emily ndjen se ajo mund të jetë viktima e radhës ...

KLIKO LIBR

 Hetimet e Alvirah dhe Willy

Historia është një mjet unik për të treguar histori. Ndoshta në grupin e këtyre tregimeve mund të zbuloni atë mjeshtëri të këtij autori për kompozimin në lidhje me një enigmë, një mister të madh.

4 tregime të vogla, gati romane të shkurtra në të cilat autori ndikon me atë metodë shkrimi që kap dhe ndikon në pjesë të barabarta. 4 skenarë të përshtatshëm për t'u maskuar si Sherlock Holmes dhe për të shijuar hapat e hetuesit të mirë, duke hedhur poshtë të dhënat e rreme dhe duke vënë bast mbi shkakun e së keqes ...

Përmbledhje: Tregimet madhështore të mbledhura në këtë vëllim paraqesin Alvirah dhe Willy Meehan, të cilët lanë punët e tyre përkatëse kur fituan llotarinë.

Në kohën e tyre të lirë, çifti miqësor i është përkushtuar zbulimit të gjëegjëzave dhe krimeve në dukje të pazgjidhshme. Aty ku hetuesit më të mirë dështojnë, zgjuarsia e Alvirah gjen gjithmonë përgjigje.

KLIKO LIBR

Lini një koment

Kjo faqe përdor Akismet për të reduktuar spamin. Mësoni se si përpunohen të dhënat tuaja të komenteve.