3 librat më të mirë të Daniel Cole

Librat e Daniel Cole

Puestos a adentrarnos en la narrativa criminal, Daniel Cole no se anda con remilgos y nos muestra su repertorio de asesinatos más inmundos. La capacidad para el mal del asesino de turno es siempre directamente proporcional a su inteligencia superdotada y extraviada. Porque hay algo de inquietante posibilidad de que …

Vazhdoni leximin

3 librat më të mirë nga Aroa Moreno Durán

Libra nga Aroa Moreno Durán

Shkrimtari nga Madridi, Aroa Moreno Durán, jep një lloj intimiteti të futur në trillimet historike. Ose të paktën drejt asaj pike hibride romanet e tij të para dhe të paharrueshme që thyhen pasi botoi libra të tjerë jo-fiction ose poezi. Por detyra narrative nuk është e kufizuar...

Vazhdoni leximin

Librat më të mirë të Alex Beer

Libra nga Alex Beer

Nuk ka asnjë anagram që justifikon pseudonimin kurioz. Thjesht Daniela Larcher do të kërkonte një emër të lehtë për t'u mbajtur mend për të botuar librat e saj. Dhe besimi se ia ka dalë. Në fakt, unë vetë e kam përdorur për të quajtur mikun tim Alejandro, një adhurues i mirë i birrës. Plus…

Vazhdoni leximin

3 librat më të mirë të Hernán Rivera Letelier

Libra nga Hernán Rivera Letelier

Shënojnë peizazhet që mbledh dikush. Më shumë në rastin e një shkrimtari. Çështja është se peizazhet e Hernán Rivera Leteier na ofrojnë një vështrim diafanoz të hiçit nga i cili shfaqen protagonistët, duke i ofruar ekzistencën e tyre motit më të pamëshirshëm. Terroiri vlerësohet,…

Vazhdoni leximin

3 librat më të mirë të Michio Kaku

Libra nga Michio Kaku

Disa shkencëtarë kanë dhuntinë e zbulimit. Djem si Eduard Punset apo vetë Michio Kaku. Në rastin e Punset, ishte më shumë për aspekte të përgjithshme të çdo lloji, si njeriu i mirë i orkestrës që ishte. Gjëja e Michio Kakut është të teorizojë nga një formacion shumë më specifik...

Vazhdoni leximin

Librat më të mirë të Angela Banzas

Libra nga Angela Banzas

Është e qartë se zhanri i suspensit më iberik i vendos komplotet e tij më shqetësuese në veri të gadishullit. Që kur Dolores Redondo te Mikel Santiago ose Victor del Arbol. Për të përmendur disa nga më famëkeqit. Me Ángela Banzas, kjo tendencë konfirmohet, duke parë pyjet me gjethe veriore ose…

Vazhdoni leximin

3 librat më të mirë nga Yuval Noah Harari

Libra nga Yuval Noah Harari

Se Historia si një shkencë e supozuar gjithashtu ka pjesë të sqarimit, konfirmohet edhe një herë nga fakti se pikërisht një historian si Harari e ka vendosur veten si një nga eseistët më të njohur aktualë mbi shfaqjen dhe rrugët e qytetërimit tonë. Pa dyshim ky shkrimtar i cili ...

Vazhdoni leximin

3 librat më të mirë nga Michel Houellebecq

Libra nga Michel Houellebec

Asgjë më mirë se të ofrosh një rrëfim të diskutueshëm për të ngjallur kureshtjen dhe për të sjellë më shumë lexues më pranë një vepre që, në fund të fundit, ia vlen peshën e saj në ar. Strategji apo jo, çështja është se që atëherë Michel Thomas botoi romanin e tij të parë me një botues prestigjioz, por…

Vazhdoni leximin

3 librat më të mirë nga Sofía Guadarrama Collado

Libra nga Sofia Guadarrama

Shkrimtari ushqehet me singularitete. Letërsia ka nevojë për histori novatore si ajo që na ofron Sofía Guadarrama në secilin roman të saj. Këto singularitete shërbejnë për t'u shkëputur nga historia e sheshtë, mesatare dhe e vakët. Sepse përtej konventave, zakoneve dhe të dhënave të tjera të nevojshme për…

Vazhdoni leximin

3 librat më të mirë nga Anthony Horowitz

Libra nga Anthony Horowitz

Të qenit besnik ndaj një teme ka shpërblimin e vet. Dhe është se në një zhanër policor, ndoshta jo në rënie, por gjithmonë të zhytur nga noir-i aktual, një shkrimtar si Anthony Horowitz ka ngecur pas armëve të tij për të ringjallur atë zhanër më deduktiv të pezullimit policor. Dhe sigurisht në fund...

Vazhdoni leximin

3 librat më të mirë të Maria Reig

Libra nga Maria Reig

Fiksioni historik gjen në shekujt XNUMX dhe XNUMX një pretendim të madh për rishikimin feminist të ngjarjeve. Sepse historia duhet të plotësohet, e mbështetur me atë bërjen e femrës që po zgjohej në atë kohë si shpërthime të shpërndara në një horizont të domosdoshëm. Nisja e kësaj rryme…

Vazhdoni leximin

error: Nuk ka kopjim